17 / 05 / 2024

izmir imar yoğunluk

izmir imar yoğunluk

İzmir'de imara yoğunluk kriteri geliyor. Türkiye'nin Bölgesel Gelişme Ulusal Stratejisi doğrultusunda, imara açılmış alanlarda belli bir yoğunlukta yerleşim sağlanmadan, yeni alanların imara açılmaması teşvik edilecek.

Havalimanı ve otogarlarda bayram ve 'karne tatili' yoğunluğu!

2022-2023 eğitim ve öğretim döneminin sona ermesinden sonra memleketlerine ve tatile gitmek isteyenler hem havalimanında hem de otogarda yoğunluk oluşturdu. 9 günlük bayram tatiline sayılı günler kala firmalar ek sefer koydu. Biletler ise 300-800 TL bandında değişti.

Otogarlarda '14 Mayıs' yoğunluğu! Tüm seferler doldu, ek seferler düzenlendi!

14 Mayıs tarihinde yapılacak seçimlere son 3 gün kala otogarlarda yoğunluk başladı. Tüm Otobüsçüler Federasyonu Başkanı Mustafa Yıldırım, normal seferlerin dolduğunu ifade ederek ilave seferler konulmaya başlandığını belirtti.

Mamak’taki EGO garajı alanının geliri kentsel dönüşümde kullanılacak!

Mamak’taki EGO garajının yerine konut ve ticaret alanı yapılması ile ilgili imar planına ‘yoğunluk’ sebebiyle karşı çıkan MHP, “Kamu alanından bahsediyoruz, ilk başta yatay mimari ile ilgili süreçleri kamu alanlarında başlatalım ki vatandaşa da örnek olsun” dedi.

İzmir imar planlarına Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan onay geldi! 

AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın İzmir Büyükşehir Belediyesi imar yönetmeliğine onay verdiğini açıkladı. 

Banka ve tapu işlemlerinde düşük faiz yoğunluğu!

Koronavirüs salgını sürecindan sonra yeni normale geçiş süreciyle birlikte konut kredilerindeki indirim konuta olan talebi artırdı. Konut satışında yaşanan yoğunluk sebebiyle, banka ve tapu işlemleri uzuyor...

Deprem sonrası kentsel dönüşüm şirketlerinin yoğunlukları yüzde 50 arttı!

İstanbul’da gerçekleşen 5.8 büyüklüğündeki depremden sonra kentsel dönüşüm şirketleri ile daha önce anlaşma sağlayamayan ev sahipleri anlaşma yoluna gitti. Deprem öncesi de süren kentsel dönüşüm çalışmalarında deprem sonrası yoğunluk arttı…

İmar Barışı son ödeme tarihi ne zaman?

Cumhurbaşkanlığı kararıyla imar barışı uygulamasında son başvuru tarihi 31 Aralık 2019 olarak belirlendi. Kamu bankaları hafta sonunda yoğunluk yaşanmaması için olacak.

Kamu bankaları imar barışı ödemelerini hafta sonunda da alacak!

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank imar barışı ödemelerinde yoğunluk yaşanmaması için hafta sonunda da açık kalacak...

Aydın’da imar barışına talep patlaması!

Bugün başvuru süresi dolacak olan İmar Barışı’na Aydın’da taleplerdeki yoğunluk artış göstererek sürüyor.

Hüseyin Sözlü: Adana'da yeni imar alanları açmadık!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, "Yeni imar yoğunlukları vermeden, yeni kooperatifler açmadan, rüşvet dağıtmadan seçime giden yegane belediye başkanıyım" diye açıklama yaptı. 

Kocasinan Belediyesi'nde yapı ruhsatı yoğunluğu yaşandı!

Kocasinan Belediyesi, 1 Ocak 2019 tarihinden itibaren yürürlüğe giren Yapı Denetim Mevzuatındaki değişiklikler ve Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği dolayısıyla yoğunluk yaşadı.

Çarpık kentleşme toplum psikolojisini olumsuz etkiliyor!

Çarpık ve plansız kentleşmenin insan ve toplum psikolojisini olumsuz etkilediği duyuruldu. Şehir plancıları, imar planında yoğunluk artışı söz konusu olan bölgelerde o artışa paralel ihtiyacı karşılayacak sosyal ve teknik alt yapı alanlarının ayrılmadığına dikkat çekti. 

Ankara'da imar artış bedelleri belediyeye ödenecek!

Yoğunluk artışı içeren imar planlarına okul ve sosyal tesis yapma şartı koyan Ankara Büyükşehir Belediyesi, bu şartı değiştirdi. Buna göre, tesislerin toplam bedeli karşılığındaki tutar belediyeye ödenebilecek.

izmir imar yoğunluk Haberi

izmir imar yoğunluk


Türkiye'nin Bölgesel Gelişme Ulusal Stratejisi doğrultusunda, imara açılmış alanlarda belli bir yoğunlukta yerleşim sağlanmadan, yeni alanların imara açılmaması teşvik edilecek. Kalkınma Bakanlığı'nın koordinasyonunda hazırlanan ve 2014-2023 dönemini kapsayan Bölgesel Gelişme Ulusal Stratejisi doğrultusunda metropollerin küresel rekabet gücü artırılacak. Türkiye'de İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Adana-Mersin metropol ve metropol potansiyeli olan şehirler olarak değerlendiriliyor.


Küresel rekabet

Metropol alanlara yönelik politikanın temel amacını, "metropollerin nitelikli mal ve ihtisaslaşmış hizmet üretme, Ar-Ge ve yenilikçilik, yüksek kalitede yaşam ve çalışma imkanları sunma kapasiteleri ile verimlilik düzeyinin yükseltilmesi suretiyle küresel rekabet gücünü artırmak" oluşturuyor. Planlama ve programlamalar, İzmir metropoliten alanında kentin Manisa üzerindeki etkisi de gözetilerek, diğer ilgili şehirleri kapsayan planlama ve programlama çalışmalarıyla eşgüdüm içinde katılımcı bir yaklaşımla yürütülmesi hedefleniyor. Uluslararası rekabet gücünün artırılmasına yönelik politikalar,...