28 / 04 / 2024

izmir inciraltı imar sorunu son durum

izmir inciraltı imar sorunu son durum

AK Parti İzmir Milletvekili Başbakan Binali Yıldırım'ın verdiği talimat doğrultusunda, İnciraltı imar sorununa ilişkin çalışmalara başlanacağını duyurdu.

İzmir İnciraltı'ndaki toprak sahiplerine önemli uyarı: Hisseli tapusu olanlar beraber hareket etmeli!

İnciraltı Gelişim Derneği Başkanı Tayfun Karabulut yaptığı açıklamada 18 Uygulama sürecinin yakında başlayacağını anımsatarak, toprak sahiplerine önemli uyarılar yaptı. İşte Tayfun Karabulut'un o açıklamaları...

Dokuz Eylül Üniversitesi İzmir İnciraltı'nda gayrimenkul satacak!

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı,  İzmir İli, Balçova İlçesi, İnciraltı Mahallesi'nde yer alan gayrimenkul için satış ihalesi düzenliyor. 

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan İzmir Örnekköy imar açıklaması!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Karşıyaka Belediyesinin yaptığı imar değişikliğine tepki gösteren vatandaşlarla Cumhuriyet Mahallesi'nde görüştü.

İzmir Örnekköy imar planları için pankartlı tepki!

Örnekköy Kentsel Dönüşüm Projesi 2. Etap'ın temel atma töreninde bir grup, bölgedeki imar plan değişiklerine pankart açarak tepki gösterdi. 

İzmir İnciraltı'da imar planları askıya çıkıyor!

İnciraltı ve Bahçelerarası planlama sorunun çözümü noktasında uzun süredir çalışma yürüten Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ilçedeki mülk sahipleriyle bir araya geldi. 

İzmir Harmanlı bölgesine imar müjdesi!

İzmir'de Çiğli Belediyesi uzun yıllardır çözüm bekleyen Harmandalı bölgesinin imar sorununu yüzde 60 oranında çözecek olan imar planı düzenlemesini Belediye Meclisinde görüştükten sonra onanması için İzmir Büyükşehir Belediyesine iletti. 

İzmir imar planlarına Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan onay geldi! 

AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın İzmir Büyükşehir Belediyesi imar yönetmeliğine onay verdiğini açıkladı. 

İzmir Karşıyaka sakinlerinin imar tepkisi: Felaket yaşanmadan çözüm bekliyoruz!

İzmir'in Karşıyaka ilçesi Atakent Mahallesi'ndeki Emlak Bankası Konutları sakinleri, Karşıyaka Belediyesi'nin kendilerine kentsel dönüşüm konusunda imar engeli çıkarması sebebiyle, tepki gösterdi. 

İzmir İnciraltı imar planlarına tepki!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın İzmir'de doğal sit ve tarım alanı için hazırladığı koruma amaçlı imar planlarına TMMOB’ye bağlı odalardan tepki geldi. 

İzmir İnciraltı için toprak sahiplerine kamu yararı kararı!

İzmir'e bağlı İnciraltı için toprak sahiplerine kamu yararı kararı çıktı. Kararı İNGEDER Başkanı Tayfun Karabulut açıkladı.

İzmir Karşıyaka sakinlerinin imar endişesi: Planlar gözden geçirilsin!

Karşıyaka Belediyesinin hazırlamış olduğu Cumhuriyet ve İnönü Mahallelerinin tamamını Örnekköy’ün ise bir bölümünü kapsayan imar planları tartışması sürüyor. Mahalleli plana itirazda bulundu.

İzmir’de enkazdan imar barışı çıktı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürü Banu Aslan, İzmir depreminde yıkılan yapılardan 2’sinin acil yıkılacak yapılardan, 4’ünün, ağır hasarlı yapılardan, 36’sının, imar barışı sonrasında yapı kayıt belgesi alan yapılardan olduğunu söyledi. 

İzmir’de ‘zayıf zemin’ raporlu araziye çok katlı imar izni iddiası!

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, İzmir’in depremin acılarını ve yaralarını sarmadan yeni zayıf zemin imar skandallarına tanık olduğunu belirtti. Beko, Çınarlı’da eski Karayolları arazisine verilen imardan sonra Buca İnönü Mahallesi’nde de zayıf zemin raporlu araziye çok katlı imar izni verilmesine

izmir inciraltı imar sorunu son durum Haberi

izmir inciraltı imar sorunu son durum


AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Başbakan Binali Yıldırım'ın verdiği talimat doğrultusunda, İzmir'in yıllardır çözülemeyen, kronik problemi olan İnciraltı imar sorununa ilişkin çalışmalara start verildiğini duyurdu. EXPO sürecinde yapılan İnciraltı imar planı İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin açtığı dava ile iptal edilmişti. 1973 yılından beri çözülemeyen planlama sürecine ilişkin olarak, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıkları Genel Müdürlüğü çalışmaları başlattı. Yıllardır planları çeşitli sebeplerle iptal olan İnciraltı bölgesinde, imar planlarının yaptırılması ve tamamlanması için Başbakan Binali Yıldırım'ın talimatı üzerine harekete geçen AK Parti İzmir Milletvekili Kaya, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıkları Genel Müdürü Kemaletin Cengiz Tekinsoy ile konunun çözümü için bir çalışma toplantısı gerçekleştirdi. Hem turizm merkezi hem de doğal sit alanı olan İnciraltı bölgesinde planlama yetkisi Çevre ve...