30 / 04 / 2024

izmir inşaat denetim yetkisi

izmir inşaat denetim yetkisi

Torba yasa ile TMMOB'nin denetim yetkisinin kalmadığını belirten Jeofizik Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Başkanı Erhan İçöz, belediyelere protokol çağrısı yaptı.

Yapı denetim firmaları inşaat için ekstra elden para alabilir mi?

19,6 bin takipçili İnşaat Mühendisleri isimli kullanıcı, X sosyal medya hesabından 'Yapı denetim firmaları inşaat için ekstra elden para alabilir mi?' sorusunu yöneltti. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

İnşaat sektöründe yapı denetim sorunu! Firmalar keyfi uygulama getiriyor!

Müteaahitler Federasyonu Başkanı İsmail Kahraman, inşaat sektöründeki ilk sorunlardan birinin yapı denetim firmalarının keyfi uygulamaları olduğuna dikkat çekti ve önerilerini paylaştı. İşte o açıklamalar...

İzmir inşaat firmalarının gözdesi oldu!

İzmir Mimarlar Odası Başkanı Halil İbrahim Alpaslan, İzmir'de inşaat sektörünü değerlendirdi. Alpaslan, inşaat firmalarının gözdesi durumunda olan İzmir’in 10 yılda İstanbul gibi olacağını söyledi.

Antalya'da inşaat işçilerine denetim!

Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Dairesi Başkanlığı koordinesinde Antalya'da mevsimlik ve inşaat işçilerinin konakladıkları yerlere yönelik denetim yapıldı..

İzmir inşaat sektörünün yıldızı olacak!

İzmir'deki konut projelerin hareketlendiğine dikkat çeken Müteahhitler Federasyonu Başkanı Necip Nasır, İzmir'in gelecek 10 yılda inşaat sektörünün yıldızı olacağını ifade etti.

İzmir inşaat firmalarının yeni gözdesi!

İstanbul – İzmir otoyol projesinde yeni aşamaya gelinmesiyle inşaat firmaları da rotasını İzmir'e çevirdi

İnşaat denetim sonuçları E-Devlet üzerinden görülebilecek!

Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Karataş, vatandaşların ev almadan önce inşaat ilişkin tüm denetim sonuçlarını E-Devlet üzerinden görebileceğini söyledi.

İnşaat denetim sonuçlarına online takip!

Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Karataş, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın "Betonda Elektronik Denetim" sistemini hayata geçirdiğini kaydetti.

Kocaeli Kent Konut İnşaat'ın denetim raporu mecliste!

CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı bir inşaat şirketinin Sayıştay denetim raporuna ilişkin soru önergesi hazırladı..

İzmir Balçova'da 31.3 milyon TL'ye kat karşılığı inşaat!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Balçova İnciraltı Mahallesi'nde bulunan arsa üzerinde 10 yıllığına sınırlı ayni hak tesisi karşılığı inşaat yaptıracak. İhalesi Kapalı Teklif Usulü ile gerçekleşecek inşaat işinin bedeli 31 milyon 334 bin 310 TL olarak belirlendi.

TOKİ Ataşehir çevre düzenleme inşaat ihalesi 11 Ocak'ta!

TOKİ'nin İstanbul Ataşehir'de Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı Hizmet Binası ve çevre düzenleme inşaat ihalesi 11 Ocak'ta yapılacak.

İzmir'de neden yazın inşaat yasağı yok!

Hürriyet Ankara Gazetesi'nin köşe yazarlarından Oya Armutçu bugün "Şehir Hukuku" köşesinde şehirlerdeki inşaat yasağı konusuna değindi. İşte yazının detayları...

İzmir'de AVM inşaatının altından tarih çıktı!

İzmir’de AVM yapılmak üzere inşaatın devam ettiği alandan Osmanlı dönemine ait liman kalıntıları ve şapel çıkınca şantiyede arkeologlar çalışmaya başladı.

izmir inşaat denetim yetkisi Haberi

izmir inşaat denetim yetkisi

Jeofizik Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Başkanı Erhan İçöz İzmir'deki belediyelere çağrıda bulundu. Hükümetin çıkarttığı yeni yasa ile Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'nin (TMMOB) inşaatlarda denetim yetkisinin kalmadığım hatırlatan içöz, hazırlanan etüt raporlarındaki risklere dikkat çekti. İnşaatlar için hazırlanan raporlarda bir takım eksikliklerin olabileceğini belirten İçöz, bu noktada mutlaka TMMOB'dan destek istenmesi gerektiğini ifade etti. 


'TMMOB'nin yetkisi kalmadı'

İstanbul'da 14 belediyenin TMMOB ile protokol imzaladığını hatırlatan İçöz, "Belediyelerin yapılacak inşaatlarda büyük sorumluluğu var. O binalar yıkılırsa ilk sorgulanacak olanlardan birisi belediyelerdir. İzmir'de de İstanbul'da olduğu gibi belediyeler ile TMMOB arasında bir protokol imzalanmalı" diye konuştu. Jeofizik Mühendisleri Odası izmir Şubesi Başkanı Erhan İçöz hükümetin çıkarttığı torba yasa ile TMMOB'nin denetim yetkisinin kaldırıldığını hatırlatarak şunları söyledi: "Daha önce bize gelen raporları inceliyorduk...