06 / 05 / 2024

izmir inşaat yasağı

izmir inşaat yasağı

Hürriyet Ankara Gazetesi'nin köşe yazarlarından Oya Armutçu bugün "Şehir Hukuku" köşesinde şehirlerdeki inşaat yasağı konusuna değindi. İşte yazının detayları...

Yabancılar için 'ikamet yasağı' krize neden oldu! İnşaat ve emlak firmaları kapısına kilit vurdu!

Alanya'nın 4 büyük mahallesinde yabancılar için uygulanan 'ikamet yasağı' ekonomik ve sosyal krize neden olurken, birçok inşaat ve emlak firmaları kapısına kilit vurdu.

İnşaat yasaklarına uymayanlara büyük ceza! Belediyeler işletmeleri sıkı takibe aldı!

5 Mayıs-15 Ekim arasında uygulanan inşaat yasağı süresi boyunca kurallara uymayan firmalara cezai yaptırım uygulanıyor. Kuşadası Belediyesi inşaat yasağı boyunca kurallara uymayan firmalara göz açtırmadı.

Bursa Nabi Ergin Özel Ormanı'nda inşaat yapılamayacak!

Özel Orman Hissedarı Hüseyin Cihangir Dönmez, Bursa Nabi Ergin Özel Ormanı'nındaki inşaat yasağını kaleme aldı. 

İnşaat işçileri sokağa çıkma yasağından muaf mı?

Önceki gün gerçekleşen kabine toplantısında 29 Nisan-17 Mayıs tarihileri arasında tam kapanma kararı alındı. Peki, tam kapanma inşaat sektörünü nasıl etkileyecek? İnşaat çalışanları sokağa çıkma yasağından muaf mı? İşte detaylar...

İnşaat işçilerine sokağa çıkma yasağı var mı? İşte genelge detayları!

Türkiye'de koronavirüs salgınına karşı bir takım önlemler hayata geçirildi. Peki bu önlemler kapsamında inşaat işçilerine sokağa çıkma yasağı var mı? İşte genelge detayları...

Soner Yalçın Levent'teki villasında yasa dışı inşaat mı yaptı?

Oda TV’nin sahibi Soner Yalçın’ın Levent’te SİT alanında yer alan ve kale gibi korunaklı olan 30 milyonluk villasında da yasa dışı inşaat yapıldığı belirtildi.

Antalya'da inşaat yasağının başlama tarihi ertelendi!

Antalya'ta her sene 15 Mayıs'ta başlayan inşaat yasağı bu sene 15 Haziran'a kadar uzatıldı. Sivil toplum örgütleri koronavirüs salgını döneminde inşaat yasağının ertelenmesine tepki gösterdi...

Antalya'da inşaat zamanı!

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Antalya'da yaz dönemindeki inşaat yasağını hatırlattı. Karaloğlu, tüm kamu kurum ve kuruluşlarına ilkbahar ve sonbahar dönemlerini bu açıdan iyi değerlendirmeleri gerektiği konusunda uyardı.

Belgesi olmayan işçiye inşaat yasağı!

Emlak danışmanlığı işi ile iştigal eden veya edecek olanlar, inşaat işçileri için mesleki yeterlilik belgesi zorunluluğu getirildi. Vatandaşların belgelerini 31 Aralık 2019’a kadar almaları gerekiyor.

Bakanlık'tan 7 inşaat firmasına ihalelere katılma yasağı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yerel Yönetimler Genel Müdürlüğü, 7 inşaat firmasına ihalelere katılma yasağı getirdi. Karar, Resmi Gazete'de yer aldı...

İzmir inşaat firmalarının gözdesi oldu!

İzmir Mimarlar Odası Başkanı Halil İbrahim Alpaslan, İzmir'de inşaat sektörünü değerlendirdi. Alpaslan, inşaat firmalarının gözdesi durumunda olan İzmir’in 10 yılda İstanbul gibi olacağını söyledi.

İzmir inşaat sektörünün yıldızı olacak!

İzmir'deki konut projelerin hareketlendiğine dikkat çeken Müteahhitler Federasyonu Başkanı Necip Nasır, İzmir'in gelecek 10 yılda inşaat sektörünün yıldızı olacağını ifade etti.

İzmir inşaat firmalarının yeni gözdesi!

İstanbul – İzmir otoyol projesinde yeni aşamaya gelinmesiyle inşaat firmaları da rotasını İzmir'e çevirdi

izmir inşaat yasağı Haberi

izmir inşaat yasağı

İzmir Göztepe'den mail atan okurumuz Aynur Öz, mimari projelerin "Yaşam hakkına, kişi güvenliği hakkına saygılı olmasını" gerekliliğinin altını çizerken, yazın sahillerdeki inşaat yasağının neden şehirlerde uygulanmadığını sormuş. Önce bu mail ve o soru:


“Kanun, tüzük ve yönetmelikler İnsan Hakları Sözleşmesine ve Türkiye Cumhuriyeti Anayasasına aykırı olamaz. Apartman yönetim kurulu kararları da aykırı olamaz. Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 5. maddesi “Kişilerin ve toplumun refah, huzur ve mutluluğunu sağlamak devletin görevidir” der.


İnsan Hakları Sözleşmesi’nin 7. maddesi “Herkes” yasa önünde “Eşittir” ve “Ayrım gözetilmeksizin yasa tarfından eşit korunma hakkına sahiptir” der. Mimari projeler yukarıdaki maddelere uymak zorundadır. Bodrum katlarına bile oturma izni verilen ülkemizde balkonun cam ile kapatılması sorun olmuş. Bu davanın adı “Kedi Davası” değil “İnsanca Yaşama Davası.” Çatı ve giriş katta oturanlar...