07 / 05 / 2024

izmir jeotermal

izmir jeotermal

Kasım ayı başında İzmir Büyükşehir Belediyesi ile İl Özel İdarenin yüzde 50'şer ortaklıkla kurduğu İzmir Jeotermal A.Ş Yönetim Kurulunun jeotermale yaptığı yüzde 7' lik zamdan sonra bir zamda kent merkezindeki otoparklara geliyor...

İzmir Valiliği'nden 4 jeotermal kaynak işletme sahası ihalesi!

İzmir'in 17 ilçesindeki 50 jeotermal kaynak arama sahasıyla 4 jeotermal kaynak işletme sahası için İzmir Valiliği tarafından ihaleye çıkılacak.

İzmir Bayındır jeotermal turizm bölgesi ilan edildi!

İZMİR'in Bayındır ilçesindeki Ilıca Mevkii'nde jeotermal yatırıma ağırlık verdiklerini kaydeden Belediye Başkanı Ufuk Sesli, yazın tamamlanacak çalışmaların ardından oda kapasitesinin 120'ye çıkarılacağını söyledi.

Aydın Efe 6 Jeotermal Enerji Santrali halk toplantısı 25 Şubat'ta!

Gürmat Elektrik Üretim A.Ş tarafından Aydın ilinin Germencik ilçesinde Efe 6 Jeotermal Enerji Santrali projesinin yapımı için 25 Şubat'ta saat 14:00'da halk toplantısı düzenlenecek.

Türkiye'deki jeotermal konut sayısı 300 bin'e çıkarılması hedefleniyor!

Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği ve Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, şehir ısıtmasında jeotermal için daha fazla destek verilmesi gerektiğini belirterek, "Türkiye genelinde 90 bin konutun ısınması jeotermalden sağlanıyor.

Erzincan'da jeotermal kaynak alanı ihalesi yapılacak!

Erzincan İl Özel İdaresi İl Encümeni Başkanlığı, Jeotermal Kaynak/Doğal Mineralli Su/Jeotermal Kökenli Gaz sahasını 3 yıllığına ihaleye çıkardı. İhalesi 27 Ocak 2016 tarihinde gerçekleşecek.

Zorlu Grubu'ndan Buharkent'e jeotermal tesis!

Türkiye'nin önemli jeotermal enerji üretim tesislerine sahip Zorlu Grubu, Aydın'ın Buharkent ilçesine yeni jeotermal tesislerinin kurulma aşamasına gelindiğini açıkladı.

Mahmudiye jeotermal sera ihtisas bölgesi olmaya talip!

Eskişehir’in safkan Arap atı yetiştiriciliğiyle ünlü ilçesi Mahmudiye, jeotermal su potansiyeli ile sera ihtisas bölgesi olma yolunda ilerliyor. Ekolojik Tarımdan AŞ firmasının seracılık yatırımlarının 3 milyar euroluk bir büyüklüğe erişmesi bekleniyor.

İzmir Körfez Geçişi ulaşımı rahatlatacak!

Mimar, Kentbilimci Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp bugünkü yazısında Balçova, Üçkuyular-Karşıyaka, Mavişehir arası 5 km lik Izmir ‘Oto-Ray Körfez Geçişi’ Projesi'ni anlattı. İşte o yazı..

İzmir Valiliği 23 jeotermal kaynak sahayı ihaleye çıkarıyor!

İzmir Valiliği, İzmir Dikili, Bergama , Bayındır, Karaburun, Çeşme, Menderes, Torbalı, Karşıyaka, Menemen, Kınık, Ödemiş, Seferihisar, Tire, Urla ve Güzelbahçe'de bulunan 23 adet Jeotermal Kaynak Sahasını ihaleye çıkarıyor.

Yozgat Sorgun'daki jeotermal su yatırımcı bekliyor!

Türkiye'nin zengin yer altı kaynaklarına sahip Yozgat'ın Sorgun ilçesinde, İl Özel İdaresi tarafından açılan kuyulardan elde edilen jeotermal su, yatırımcıların ilgisini bekliyor.

Yozgat Sorgun'da konutlar jeotermal enerjiyle ısınacak!

Türkiye’nin önemli yer altı jeotermal kaynaklarına sahip olan Yozgat’ın Sorgun ilçesinde vatandaşlar tam otomasyonlu jeotermal enerji sistemi ile aylık yaklaşık 220 liraya evlerini ısıtıyorlar.

Rize Çamlıhemşin'de jeotermal kaynak alanı ihalesi!

Rize İl Özel İdaresi İl Encümeni Başkanlığı, Rize Çamlıhemşin'de bulunan jeotermal kaynak arama sahasını satışa çıkardı. Söz konusu sahanın ihalesi 3 Aralık 2015 tarihinde gerçekleşecek.

4 ilde ruhsatlı jeotermal alan ihaleye çıkıyor!

Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü, Kırklareli, Tekirdağ, Aksaray ve Nevşehir'de bulunan ruhsatlı jeotermal alanı ihaleye çıkardı. İhale ilanı bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

izmir jeotermal Haberi

izmir jeotermal

KASIM ayı başında İzmir Büyükşehir Belediyesi ile İl Özel İdarenin yüzde 50'şer ortaklıkla kurduğu İzmir Jeotermal A.Ş Yönetim Kurulunun jeotermale yaptığı yüzde 7' lik zamdan sonra bir zamda kent merkezindeki otoparklara geliyor. 


Geçen pazartesi günü İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde kabul edilen 2014 mali yılı tahmini gelir gider bütçesine göre yeni yılda kent merkezinde İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İZELMAN Şirketi tarafından işletilen açık ve kapalı otoparklara yüzde 10 oranında zam yapılacak. Yeni tarifeye göre vatandaş açık ve kapalı otoparklara aracının bekleme süresine göre 50 kuruş ile 1 lira arasında değişen oranlarda fazla para ödeyecek. Zamlı tarifeden aylık abonelik ücretleri de nasibini alacak. Aylık abonelik ücretlerinde de 10 liralık artış söz konuşu olacak. 


Normal koşullarda 1 Ocak 2014 tarihi itibariyle yürürlüğe girmesi gereken...