27 / 04 / 2024

izmir kaçak duvar

izmir kaçak duvar

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İnciraltı’nda denizle orman arasına duvar ördü. Çevre Müdürlüğü'nün inşaatı durdurmasına rağmen inşaat devam etti ve duvar tamamlandı.

35 kişiye mezar olan Ezgi Apartmanı'nda şok gelişme! Kolon kesilmiş, malzeme yetersiz, perde duvar eksik, kaçak kat...

Kahramanmaraş’ta depremde yıkılan 35 kişinin hayatını kaybettiği Ezgi Apartmanıyla ilgili yürütülen soruşturma tamamlandı. Soruşturma kapsamında, binanın kolonlarında eksiklikler, malzeme yetersizliği, perde duvarın olmadığı ve kaçak kat tespit edildi.

İzmir Kemalpaşa'da rüşvet karşılığında kaçak yapılara kullanma izni!

İzmir Kemalpaşa Belediyesi'ne yapılan operasyonda kaçak binalara kullanma izni verdiği tespit edilen 11 kişi gözaltına alındı.

İzmir'de kaçak yapı oranı yüzde 65!

İzmir için dönüşüm çağrısı yapan Ege-Koop Başkanı Aslan, İzmir'de kaçak yapılaşma oranının yüzde 60-65 olduğunu söyledi.

İzmir’de 2018'de 811 bin 453 kaçak yapı imar barışına başvurdu!

6.9’luk depremle sarsılan İzmir’de 2018 yılındaki “İmar Barışı”na rekor düzeyde başvuru yapılmıştu. Toplam 811 bin 453 başvurunun yapıldığı İzmir, nüfusa oranlandığında Türkiye’nin en yüksek kaçak yapı başvurusu yapılan kenti olmuştu.  

Can Dündar'ın villasındaki kaçak bölümlerin yıkımında son gün!

Bodrum'da firari gazeteci Can Dündar'ın villasının kaçak bölümlerinin yıkımında sona gelindi. Pergola, sundurma, çardak ve havuzun ardından bahçe duvarıyla beraber yıkımın tamamlanacağı ortaya çıktı.

Can Dündar'ın Bodrum'daki kaçak villası yıkılıyor!

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, firari gazeteci Can Dündar'ın villasının kaçak olan sundurma, çardak ve havuz ile bahçe duvarının yıkımı bugün de sürdürüldü. 

Can Dündar'ın villasının kaçak bölümlerinin yıkımına başladı!

Bodrum'da firari gazeteci Can Dündar'ın villasının kaçak olan sundurma, çardak ve havuz ile bahçe duvarının yıkımıyla ilgili çalışmalara başlandı. Muğla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından tahliye için gönderilen ihbarname sonrasında yıkımı, Dündar'ın kendisinin yaptırdığı tespit edildi.

İzmir'de ormanlık alandaki kaçak evler yıkıldı! 

İzmir'in Aliağa ilçesi Çaltılıdere Mahallesi Köstemkoy'deki ormanlık alana yapılan kaçak evler kesinleşen mahkeme kararı ile İzmir Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri tarafından yıkıldı...

Fethiye'de kaçak yapıya geçit yok!

Muğla'nın Fethiye ilçesinde, yıkılması kararlaştırılan kaçak istinat duvarı, bölge halkından bir grubun engelleme çalışmalarına karşı iş makinesiyle yıkıldı. 

Muğla'da kaçak istinat duvarı iş makinesiyle yıkıldı!

Muğla'nın Fethiye ilçesi, Gökçeovacık Mahallesi’nde kaçak olduğu belirlenen istinat duvarı Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Fethiye Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yıkıldı...

İzmir Kırıklar’da 13 kaçak yapı yıkıldı!

İzmir Buca Belediyesi Kırıklar bölgesinde tespit edilen 13 kaçak yapının yıkımını tamamladı. Bir fırsatçının da hazine arazisine ‘satılık’ ilanı koyduğu görüldü.

İzmir'de 4 bin konut kaçak duruma düştü!

İzmir’de yaklaşık 170 dönümlük alanda parselasyon planının iptal olmasından dolayı oturma ruhsatı alınan binalar kaçak duruma düştü. İzmir'de 4 bin konut kaçak duruma düşmüş oldu. 

Saklıkent'te kaçak inşaatın sahibi müteahhit çıktı!

Saklıkent’te imar barışı fırsatçılığı yaparak bölgenin en hakim noktasına duvar örüp iki farklı noktada kaçak inşaat yapan Ç.S., Beydağları Saklıkent Konut Yapı Kooperatifi üyesi çıktı.

izmir kaçak duvar Haberi

izmir kaçak duvar

Devletin yetkili kurumlarının ikazlarını hiçe sayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, İnciraltı'nda deyim yerindeyse bildiğini okumaya devam etti. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün izinsiz olduğu gerekçesi ile 'imalatını durdurun' dediği 1. Derece Doğal SİT alanındaki kaçak duvar inşaatına yasa ve yönetmelikleri hiçe sayarak devam eden Büyükşehir, çalışmayı tamamladı. Ayrıca duvarın denize bakan kısmına çim, kent ormanında kalan bölümünü ise yeşillendirme çalışması başlattı.


İHBAR KABUL EDİLDİ

İzmir Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz haftalarda 1. Derece Doğal Sit alanı ilan edilen İnciraltı Kent Ormanında deniz kenarına duvar imalatına başladı. Büyükşehir'in sahilde piknikçiler tarafından yakılan mangal ateşinden kent ormanını korumak amacıyla inşa ettiği duvar imalatı, kısa sürede çevrecilerin büyük tepkisine neden oldu. İzmirli çevreciler ve bisikletseverler, duvarın bir an önce kaldırılması için sosyal medya üzerinden imza kampanyası başlattı....