06 / 05 / 2024

izmir kaçak yapı yıkımı

izmir kaçak yapı yıkımı

İzmir Urla'da ilçesinde geçtiğimiz senede 6 Ekim tarihinde, kumar oynatıldığı ve sahte içki satıldığı iddiasıyla jandarma tarafından operasyon gerçekleştiren Bademler Mahallesi'ndeki 56 villalı sitede bazı bölümlerin imara aykırı ve kaçak yapıldığı öğrenildi.

İzmir'de imara aykırı yapılar yıkılacak!

Çevre ve Şehircilik İzmir İl Müdürlüğü, İmar Barışı çerçevesinde başvuru yapılan ancak mevzuata uygun olmadığı gerekçesi ile iptal edilen 1.000'e yakın yapının yıkımı için ilçe belediyelerine yazı gönderildi...

İzmir'de kaçak yapı oranı yüzde 65!

İzmir için dönüşüm çağrısı yapan Ege-Koop Başkanı Aslan, İzmir'de kaçak yapılaşma oranının yüzde 60-65 olduğunu söyledi.

İzmir’de 2018'de 811 bin 453 kaçak yapı imar barışına başvurdu!

6.9’luk depremle sarsılan İzmir’de 2018 yılındaki “İmar Barışı”na rekor düzeyde başvuru yapılmıştu. Toplam 811 bin 453 başvurunun yapıldığı İzmir, nüfusa oranlandığında Türkiye’nin en yüksek kaçak yapı başvurusu yapılan kenti olmuştu.  

İzmir Kırıklar’da 13 kaçak yapı yıkıldı!

İzmir Buca Belediyesi Kırıklar bölgesinde tespit edilen 13 kaçak yapının yıkımını tamamladı. Bir fırsatçının da hazine arazisine ‘satılık’ ilanı koyduğu görüldü.

İzmir Selçuk'ta kaçak yapılara geçit yok!

İmara uygun olmayan ve inşaat ruhsatı bulunmayan kaçak yapılar, Selçuk Belediyesi İmar Müdürlüğünün öncülüğünde Fen İşleri ekiplerince yıkılıyor.

İzmir Urla'da kaçak yapıların yıkımı hızlandı!

İzmir'in Urla ilçesinin Balıklıova mahallesinde, Kıyı Kanununa aykırı olduğu gerekçesiyle kaçak yapıların yıkımı sürerken, mahalle halkı, bölgeyi ikiye bölen barınakların yıkımına destek çıktı.

İzmir Narlıdere'deki kaçak yapılar hakkında son gelişme!

Sahipleri arasında CHP'lilerin de bulunduğu 10 kaçak yapıyı yıkmadığı belirtilen Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur hakkında 1 yıldan 3 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı

Kaçak yapı nasıl durdurulur?

Bir yapının inşaat çalışmalarına başlanabilmesi belli başlı prosedürleri ve gereklilikleri yerine getirmesi gerekiyor. Kaçak yapı yaptırımları neler? Kaçak yapı nasıl durdurulur?

Fırat Anlı: Kaçak yapılaşmaya geçit yok!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş başkanı Fırat Anlı, Gazi Köşkü Sosyal Tesislerinde yapılan ziyarette yaptığı konuşmada tarihi, kütürel doğal alanlarda kaçak yapılaşmaya izin vermeyeceklerini dile getirdi.

Kaçak yapıya ruhsat alma süresi!

Kaçak yapı olarak tespit edilen yapının, tespit tarihinden itibaren belediye ve valilik tarafından belirlenen süre içerisinde yapıya ruhsat alınması gerekiyor. İşte, kaçak yapıya ruhsat alma süresi!

Kaçak yapının cezası!

Kaçak olarak tespiti yapılmış olan yapıların sahiplerine ve müteahhitlerine ilişkin bir çok yaptırım söz konusu oluyor. Peki, kaçak yapının yaptırımları neler? İşte, kaçak yapının cezası!

Kaçak yapı ruhsatlandırma dilekçesi!

Kaçak yapının tespit edilmesi halinde bu aykırılığın giderilmesi için tespit tarihinden itibaren 30 gün veriliyor. Bu süre içerisinde yapıya ruhsat alınması gerekiyor. İşte, kaçak yapı ruhsatlandırma dilekçesi!

Kocaeli'de 2014 yılında 52 kaçak yapı yıkıldı!

İbrahim Karaosmanoğlu, İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Tolga Ok ve yönetimini makamında ağırladı. Karaosmanoğlu ziyarette, kaçak yapılaşmaya müsaade etmediklerini belirterek, “2014 yılında 52 kaçak yapı yıktık” dedi.

Kaçak yapı nasıl ruhsatlandırılır?

Kaçak yapının tespit edilmesi halinde, tespit tarihinden itibaren en çok bir ay içinde, yapı sahibi, yapısını yapı ruhsatına uygun duruma getirmesi ya da yapı ruhsatı alması gerekiyor. Peki, kaçak yapı nasıl ruhsatlandırılır?

izmir kaçak yapı yıkımı Haberi

izmir kaçak yapı yıkımı

İzmir Urla'da ilçesinde geçtiğimiz senede 6 Ekim tarihinde, kumar oynatıldığı ve sahte içki satıldığı iddiasıyla jandarma tarafından operasyon gerçekleştiren Bademler Mahallesi'ndeki 56 villalı sitede bazı bölümlerin imara aykırı ve kaçak yapıldığı öğrenildi.

Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; şikayetler üzerine harekete geçen Urla Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri, sitede gerçekleştirdikleri incelemeyle tel çit, bekçi kulübesi, demir kapı, havuz, demir profil malzemeden sundurma konteyner ile futbol ve tenis sahasının ruhsatsız olduğunu ortaya çıkardı. Müdürlük, site yönetimine, 9 Mart günü gönderdiği yazı ile kaçak bölümlerin 3 Mayıs tarihine kadar yıkılmasını istedi. 

Fakat site yönetimi, yıkım kararına itirazda bulunup suç duyurusu yaptı. İzmir 4'üncü İdare Mahkemesi, yürütmenin durdurulmasına ilişkin karar aldı. Fakat site sakinlerinden H.Ş.'nin avukatı karara itirazda bulundu. Bunun üzerine İzmir 4'üncü...