10 / 05 / 2024

İzmir Karabağda kentsel dönüşümde son durum

İzmir Karabağda kentsel dönüşümde son durum

Kentsel dönüşümün kendilerine sorulmadan hayata geçirilmesine tepki gösteren vatandaşlar, yeni planın zorla göç anlamına geleceğini söylüyor. Karabağlar’da 540 hektarlık alanla ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ilk imar planını açıkladı.

Karabağlar kentsel dönüşüm projesinde inşaat sürüyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum İzmir'de Karabağlar kentsel dönüşüm alanı ile Ege Üniversitesi'nde incelemeler yaptı. 

İzmir Karabağlar'da kentsel dönüşüm sürüyor!

Türkiye'nin en büyük dönüşüm projesi olarak kabul edilen Karabağlar'da kentsel dönüşüm çalışmaları aralıksız devam ediyor.

Karabağlar'da kentsel dönüşüm 2 yılda tamamlanacak!

Başbakan Binali Yıldırım, geçtiğimiz günlerde ilk kazma vurulan Karabağlar Kentsel Dönüşüm Projesi hakkında açıklamalarda bulundu.

Karabağlar'da kentsel dönüşüm başladı!

Başbakan Binali Yıldırım, İzmir Karabağlar Kentsel Dönüşüm Temel Atma Töreni'ne katıldı. Yıldırım, törende İzmir yatırımlarını anlattı.

İzmir Karabağlar kentsel dönüşüm imar planı askıda!

İzmir Karabağlar'da 101.4 hektarlık riskli alana ait hazırlanan imar planı değişikliği yeniden askıya çıkarıldı...

İzmir Bayraklı'da kentsel dönüşüm kendiliğinden başladı!

İzmir Büyükşehir’in Bayraklı’da kentsel dönüşüm alanı ilan ettiği üç mahallede projeye 6 yıldır başlanamadı. İlçe Belediyesi, imar planlarını hazırladı. Dönüşüm kendiliğinden başladı.

Aliağa'da kentsel dönüşüm semineri yapılacak!

TMMOB İzmir İnşaat Mühendisler Odası, Aliağa'da kentsel dönüşüm konulu seminer düzenliyor.

İzmir Karabağlar'da kentsel dönüşüme hız verilmeli!

İzmir Ticaret Odası'nın hazırladığı, "İzmir İli İlçelerinin Sorunları, Çözüm Önerileri ve Yatırım Olanakları Raporu'nda Karabağlar'da kentsel dönüşüme hız verilmesi istenirken, ilçenin mobilya ticaretinde üs haline getirilmesi önerildi.

İzmir Karabağlar kentsel dönüşüm için gün sayıyor!

Kentsel dönüşüm çalışmalarının en çok umutlandırdığı ilçelerden İzmir Karabağlar, bozuk asfaltı kaldırımsız yolları ve yanmayan ışıkları ile yaşam şartlarının iyileşeceği günü bekliyor.

İzmir Karabağlar'da kentsel dönüşüm yıkımları başladı!

Karabağlar'da kentsel dönüşüme ilişkin çalışmalar sürerken Vatan Mahallesi 9195/10 Sokak'ta 56 gecekonduyu kapsayan alanda yıkım çalışmaları başladı.

Anıl İnşaat Adana'da kentsel dönüşüm hazırlığında!

Adana'da kentsel dönüşüm hareketliliği devam ediyor. Dönüşüm projesine dâhil edilen mahallelerde belediyeden çıkacak karar ile plan uygulamaya konulacak.

Almanya'da kentsel dönüşüm süreci!

Yenişehir Gündem Gazetesi köşe yazarı Ziya Güney bugünki yazısında Almanya'da kentsel dönüşümü anlattı. İşte o yazı...

Trabzon'da kentsel dönüşüm yıkılan ev çay ocağı oldu!

Trabzon'da kentsel dönüşümün projesi nedeniyle yan duvarı yıkılan ve içi gözüken evde aldırış etmeden çalışan çaycı ilginç görüntüler oluşturdu.

İzmir Karabağda kentsel dönüşümde son durum Haberi

İzmir Karabağda kentsel dönüşümde son durum

Karabağlar Kentsel Dönüşüm Hak Arayanlar Derneği Başkanı Halil Ecevit, mücadelelerine devam edeceklerini duyurdu. Karabağlar’da riskli bölge ilan edilerek kentsel dönüşüm kapsamına alınan 540 hektarlık alanla ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ilk imar planını açıkladı. Bakanlık, kentsel dönüşüme boş alanlarda bina inşa ederek başlayacak ve hak sahiplerini bu bölgeye yapılan binalara taşınmaya zorlayacak. Karabağlar Kentsel Dönüşüm Hak Arayanlar Derneği Başkanı Halil Ecevit ise dönüşümü zorla göç ettirme politikası olarak değerlendirdi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Karabağlar’da riskli bölge ilan edilerek kentsel dönüşüm kapsamına alınan 540 hektarlık alanın 101 hektarlık bölümüne ait imar planları bakanlık onayını aldı. Bölgenin binlik ve beş binlik planları Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından askıya çıkarıldı. Askı süreci sonunda itiraz gelmezse kentsel dönüşüm çalışmaları başlayacak. Kentsel...