14 / 05 / 2024

izmir karşıyakada asansör kazası

izmir karşıyakada asansör kazası

İzmir’de yaşları 19 ile 29 arasında değişen 4 işçiyi taşıyan bir inşaata ait asansör 10. kattan düştü. Ağır yaralanan işçiler hastaneye kaldırılırken, olayla ilgili inceleme başlatıldı...

Bozulan asansörün parasını kim karşılar?

Posta köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda yeni taşındığı evde asansör parçalarının değişmesi gerektiğini belirten okuyucu bozulan asansörünün parasını kim karşılayacağını sordu. İşte o sorununu yanıtı...

İzmir depremi asansör denetimlerini yeniden gündeme getirdi!

Türkiye genelinde asansör sayısı 550 bini aşarken, en çok asansör 147 bin 271 adetle mega kent İstanbul'da bulunuyor. Uzmanlar, deprem sırasında asansörün kullanılmaması konusunda uyarıyor.

Çok katlı binalarda akıllı asansör entegrasyonu ile verimlilik!

Sensormatic’in sağladığı entegrasyon çözümü ile çok katlı binalarda çalışanların, şirketlerin ve bina yönetimlerinin en büyük sorunlarından biri olan asansör kapasitesi ve güvenliği sorunu tarihe karışıyor.

Fi Yapı asansör kazası cezasına tepki!

Yük asansörünün 20. kattan düşmesi sonucu 3 işçinin ölümü için bilirkişi “neredeyse tüm iş güvenliği kuralları çiğnenmiş” dedi. Rapora rağmen 2’si tutuklu 7 sanığa trafik kazalarında uygulanan maddeden ceza istenmesi tepkiyle karşılandı...

10. Asansör Fuarı İzmir'de kapılarını açtı!

Türkiye'nin en büyük fuar kompleksi 10. Asansör Fuarı İzmir'de 10 Nisan 2016 tarihine kadar sürecek sektörün dev buluşmasında son teknoloji ürünler vizyonda olacak.

İzmir'deki Tarihi Asansör'ün zemini yenilenecek!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen Karataş’taki Tarihi Asansör, üst bölümdeki zemin yenileme çalışması nedeniyle 3 gün boyunca hizmet veremeyecek. Çalışmalar Koruma Kurulu’ndan alınan izinle gerçekleştirilecek.

İzmir metrosunu kullanan engelliler asansör engeli yaşıyor!

İzmir Metrosu’nu kullanan bedensel engelli vatandaşlar, sık sık arızalanan asansörlerden şikayetçi. Engelliler, “Asansör arızaları nedeniyle pek çok istasyona giremiyoruz. Bazen de girdiğimiz istasyonda mahsur kalıyoruz” dedi

İzmir'deki Tarihi Asansör müze oluyor!

İzmir'in Saat Kulesi'nden sonra en bilinen yapılarından olan ve halen kullanılan Tarihi Asansör'ün kentin çok kültürlü yapısına dikkat çeken bir müze olarak hizmet vermesi önerildi.

Apartmana sonradan asansör yaptırmak mümkün müdür?

Apartmanın asansörsüz olması halinde kat malikleri tarafından aralarında karar alınarak apartmana sonradan asansör yaptırmak mümkün müdür? Asansör yaptırılması durumunda masraflar nasıl karşılanır? İşte kanun esasları..

Apartmanda asansör giderleri nasıl karşılanır?

Apartmanın ortak yerlerinde yapılacak yenilik ve değişiklikler kat maliklerinin tümü tarafından karşılanıyor. Peki, Apartmanda asansör giderleri nasıl karşılanır? Zemin katta oturanlar kullanmadıkları asansör giderlerine katılmak zorunda mı?

İzmir'de bakım yapılan asansör işçinin üzerine düştü!

İzmir'in Seferihisar ilçesinde bir çocuk işçi, bakımını yaptığı asansörün altında kalarak yaralandı. . Kafa tasında kırık tespit edilen Ç.B, Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edildi...

Vektör Asansör 2014'te yüzde 20 büyüdü!

İnşaat sektöründeki daralmaya karşın Vektör Asansör 2014'ü yüzde 20 büyüme ile geride bıraktı. Şirket, bu yıl da mevcut iş hacmini korumayı hedefliyor..

Torun Center asansör kazası davası bugün!

Torun Center asansör kazası davasının ilk duruşması bugün görülecek. 4'ü tutuklu 25 sanık hakim karşısına çıkacak. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek duruşma salon yetersizliği nedeniyle adliyenin en büyük salonunda yapılacak.

izmir karşıyakada asansör kazası Haberi

izmir karşıyakada asansör kazası

İzmir’de yaşları 19 ile 29 arasında değişen 4 işçiyi taşıyan bir inşaata ait asansör 10. kattan düştü. Ağır yaralanan işçiler hastaneye kaldırılırken, olayla ilgili inceleme başlatıldı.


İzmir’in Karşıyaka ilçesinde, inşaat halindeki binanın dış cephe işlerini yapan işçilerin bulunduğu asansörün 10’uncu kattan düşmesi sonucu 4 işçi ağır yaralandı.



Olay, dün saat 14.20 sıralarında, Örnekköy’de 6076/1 sokakta meydana geldi. İnşaat halindeki binanın dış kaplama işlerini yapan işçileri taşıyan asansör arızalanınca, 10’uncu kat seviyesinden düştü. Asansör üzerinde bulunan işçiler Erkan Gönül (25), Sefer Güven (19), Fikret Keser (29) ve Anıl Cenikli (19) yaralandı. Diğer işçilerin çağrısı üzerine olay yerine gelen ambulanslarla, yaralılardan Canikli ve Keser’i İzmir Üniversitesi Medical Park Hastanesine, Gönül ve Güven’i ise Karşıyaka Devlet Hastanesine kaldırdı.


‘Birden gürültü koptu’

Yaralıların vücudunun çeşitli yerlerinde kırıklar...