28 / 04 / 2024

izmir kent konseyi Otomobilsiz Kentler Günü etkinliği

izmir kent konseyi Otomobilsiz Kentler Günü etkinliği

İzmir Kent Konseyi, Türkiye’ de ilk kez ‘ Otomobilsiz Kentler Günü ’ kutladı. Etkinlik çerçevesinde Alsancak’ taki Plevne Bulvarı bir günlüğüne motorlu araç trafiğine kapatıldı...

İstanbul Kent Konseyi'nden Yerebatan Sarnıcı açıklaması: Endişeliyiz!

İstanbul Kent Konseyi Kültür Sanat Çalışma Grubu, İBB’nin Yerebatan Sarnıcı’nı güçlendirmek için Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’na gönderdiği projenin reddedilmesiyle ilgili açıklamada bulundu. Açıklamada "Yerebatan Sarnıcı için endişeliyiz" denildi.

Kent içinde sanayi, konut, ticaret gibi kentsel işlevlerin planlanması yeniden gözden geçirilmeli!

Ankara Kent Konseyi (AKK) Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Savaş Zafer Şahin yaptığı açıklamada, "Kent içinde sanayi, konut, ticaret gibi kentsel işlevlerin planlanması yeniden gözden geçirilmeli" dedi.

Adalar Kent Konseyi'nden pist yapımının önünü açan imar planına itiraz!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Büyükada’ya helikopter pisti yapılmasının önünü açan imar planına onay vermesinden sonra Adalar Kent Konseyi, dün plan değişikliğine itiraz etti.

İzmir'deki mülteciler için kira destek dayanışması başlatıldı!

Koronavirüs salgını herkesin sağlığını tehdit ederken bir yandan da ekonomik krizin getirdiği yük gün geçtikçe artıyor. Bu süreçte mültecilerin kiralarını ödeyememe durumları da arttı. İzmir Konak Kent Konseyi Mülteci Meclisi, mülteciler için kira destek kampanyası başlattı...

İstanbul Kent Konseyi açıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kent Konseyi'ni hayat geçirdi. Konseyin ilk başkanı Mimar Tülin Hadi oldu. Konseyin açılışında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu konuşma yaptı...

Karesi Kent Konseyi Hizmet Binası açıldı!

Karesi Belediyesinin, Karesi Kent Konseyi Hizmet binası hizmete açıldı. Kent konseyleri üyesi Saim Yavuz böyle binanın açılışında yerel yönetimi kutluyorum ve Karesi Kent Konseyini kıskanıyoruz diye konuştu..

İzmir Kent Onkoloji Merkezi yeni yılda açılacak!

350 yatak kapasitesine ulaşacak olan Kent Hastanesi, 2018 yılının başında hizmete girecek. Hastane 40 bin metrekare büyüklüğe sahip.

Bozüyük Kent Konseyi'nde kentsel dönüşüm konuşuldu!

Bilecik Bozüyük Kent Konseyinin Eylül Ayı toplantısı Belediye Başkanı Fatih Bakıcı öncülüğünde gerçekleşti. Toplantıda kentsel dönüşüm konusuna değinildi.

İzmir'in deprem master planı güncellenmeli!

Doğal Afetlerde Kadınlar Çalıştayı'nda İzmir'in afet planı ile ilgili üç önemli adım için değerlendirmeler yapıldı. İzmir Kent Konseyi Başkanı Çağrı Gruşçu, 18 yıl önce hazırlanan İzmir'in deprem master planının bir an önce güncellenmesi çağrısında bulundu.

Selçuklu Kent Konseyi Genel Kurulu yapıldı!

Selçuklu Kent Konseyi 7. Olağan Genel Kurul Toplantısı yapıldı. Kent Konseyi Başkanı Abdullah Yayla, 2016 faaliyet raporunu slayt eşliğinde anlattı.

Pendik Kent Konseyi üç projesini belediye meclisine sunuyor!

Pendik Kent Konseyi, Yeni Başkan Süleyman Yılmaz önderliğinde ilk toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda Kent Konseyince onaylanan üç projenin meclise sunulması kararlaştırıldı.

Taşyapı icra işlemlerine tepki!

Taşyapı'nın Kadıköy Belediyesi'ne ait camilere, parklara ve kültür merkezlerine el konulması istemiyle başlattığı icra işlemine Kadıköy Kent Konseyi'nin çağrısıyla bir araya gelen 83 kurum tepki gösterdi.

Kadıköy’deki kurumlardan Taşyapı’nın başlattığı icra işlemine tepki!

Kadıköy Kent Konseyi’nin çağrısıyla bir araya gelen 83 kurum yaptıkları basın açıklamasıyla, Taşyapı’nın Kadıköy Belediyesi’ne ait camilere, parklara ve kültür merkezlerine el konulması için başlattığı icra işlemine tepki gösterdi

izmir kent konseyi Otomobilsiz Kentler Günü etkinliği Haberi

izmir kent konseyi Otomobilsiz Kentler Günü etkinliği

İzmir Kent Konseyi, Türkiye’de ilk kez ‘Otomobilsiz Kentler Günü’ kutladı. Etkinlik çerçevesinde Alsancak’taki Plevne Bulvarı bir günlüğüne motorlu araç trafiğine kapatıldı.



‘Otomobilsiz Kentler Günü’ne özel ‘Sokaklar Bizim’ sloganı ile çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi. Etkinlik çerçevesinde İzmir Büyükşehir Belediyesi Engelliler Merkezi’nde eğitim gören yaklaşık 30 engelli çocuk tarafından branda üzerine yapılan resimler, Konak ve Alsancak Vapur iskelelerinde sergilendi. Çocuk katılımcılar İzmir’in bir çok köşesine asılacak dev pankart resim yaptı. Çocuklar, Orta Anadolu oyun havaları eşliğinde ‘engelsiz dans gösterisi’ gerçekleştirdi.


Kutlama kapsamında Lozan Meydanı’ndan başlayarak Plevne Bulvarı’nı takiben Havagazı Fabrikası’na kadar bisiklet turu düzenlendi. Dans, serbest kürsü, konserler, flash mob, tiyatro gösterileri, kukla, yoga gibi etkinliklerin yanı sıra kitap okuma, şiir dinletisi, yüz boyama, sek sek, origami, geri dönüşüm giysi defilesi, go turnuvası ve...