05 / 05 / 2024

izmir Kültürparka bilim merkezi mi inşa edilecek

izmir Kültürparka bilim merkezi mi inşa edilecek

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Milli Eğitim İzmir İl Müdürlüğü'nün Kültürpark'a bilim müzesi ile bilim ve teknoloji merkezi inşa edilmesi talebini reddetti.

İzmir'deki Kültürpark 1936 yılında 1 milyon TL'ye mal olmuş!

İzmir'de 1936 yılında Kültürpark yapılması planlanmış. Söz konusu projenin 6 yıl içinde tamamlanması hedeflenmiş.

İzmir’de odalar ve STK’lardan Kültürpark tepkisi!

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’inde oybirliği ile onaylanan Kültürpark Koruma Amaçlı İmar Planı, meslek odaları ve sivil toplum kuruluşlarının tepkisine neden oldu. Kültürpark Platformu konuya ilişkin basın açıklaması yaptı.

TMMOB İzmir Şubesi'nden Kültürpark açıklaması!

Kültürpark planına karşı açıklama yapan TMMOB Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi'nden, projeyi savunan İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne tepki gösterildi.

İzmir'de Kültürpark tartışması: İnşaata açılıyor mu?

Kültürpark için koruma amaçlı imar planının, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin şubat ayı olağan meclis toplantısında oy birliği ile onaylanması tepkilere neden oldu.

Peyzaj Mimarları Odası İzmir Şubesi'nden Kültürpark açıklaması!

Peyzaj Mimarları Odası İzmir Şubesi, Kültürpark için "Korunması konusunda mutabık kalınan yapılar dışında, tüm yapıların alandan ivedilikle uzaklaştırılması ve tüm inşaat faaliyetlerinden kaçınılması olmazsa olmazımızdır" açıklamasında bulundu.

İzmir Kültürpark’taki yapılaşma için Mimarlar Odası'ndan açıklama!

Mimarlar Odası İzmir Şube Başkanı İlker Kahraman, İBB Meclisine sunulan Kültürpark Planına ait açıklamalar yaptı. Kahraman, "Kültürpark’ta her ne kadar inşaat alanında azalma olsa da işlevlerin sınırlandırılacak yeşil alanın artmasını istiyoruz" dedi.

İzmir Kültürpark Koruma Amaçlı İmar Planı meclis onayına sunuldu!

İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan Kültürpark Koruma Amaçlı İmar Planı İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde onaya sunuldu.

İzmir Kültürpark projesinde yeni süreç!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısında konuşan Tunç Soyer, Kültürpark için Koruma Amaçlı Plan Raporları önerisinin Çevre, İmar, Eğitim-Kültür, Hukuk, Kentsel Dönüşüm ve Fuarcılık komisyonlarına gönderildiğini söyledi. 

ABD'de Sancar Türk Kültür Merkezi açıldı!

ABD'de Nobel Ödüllü Türk Bilim İnsanı Aziz Sancar ve eşi Gwen Sancar'ın yönetimindeki Sancar Vakfı öncülüğünde Kuzey Carolina eyaletinde hayata geçirilen Sancar Türk Kültür Merkezi açıldı.

İzmir Mustafa Necati Kültür Merkezi inşaatında son durum ne?

İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe, Cumhuriyet’in simge ismi Mustafa Necati’nin adını yaşatacak olan kültür merkezini ziyaret etti. Çalışmalar hakkında bilgi alan Gökçe, merkezin tamamlanınca bölgeye nefes aldıracak bir alan olacağını belirtti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Bilim Kurulu'ndan AVM açıklaması!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Bilim Kurulu koronavirüs salgınında normalleşme sürecinin ilk adımı olarak 11 Mayıs Pazartesi günü alışveriş merkezlerinin açılması ile ilgili açıklama yaptı. İşte o açıklama...

İzmir Kültürpark'ın tarihi mekanlarında restorasyon başlıyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kültürpark’taki Ada ve Göl Gazinoları'nın restorasyonuna başlıyor. İzmir ve Türkiye'nin kültür ve sanat geçmişinde önemli bir yere sahip olan tarihsel mekanlar rölöveleri alınarak aslına uygun olarak restore edilecek.

İzmir Kültürpark'ta tahliyeler başladı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kültürpark içinde bulunan dokuz yapının "fuzuli işgalci" konumundaki kiracılarını tahliye etmeye başladı.

izmir Kültürparka bilim merkezi mi inşa edilecek Haberi

izmir Kültürparka bilim merkezi mi inşa edilecek


İzmir Büyükşehir Belediyesi, Milli Eğitim İzmir İl Müdürlüğü'nün Kültürpark'a bilim müzesi ile bilim ve teknoloji merkezi inşa edilmesi talebini reddetti. Bursa Büyükşehir Belediyesi hizmete açtığı Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi'nde, isteyen her vatandaş hem eğlenip hem de bilimsel proje üretebilirken benzer bir proje için İzmir'de de Milli Eğitim İl Müdürlüğü harekete geçti. Bilim müzesi ile bilim ve teknoloji merkezi inşa etmek için 11 Şubat 2015 tarihinde Büyükşehir'e başvurularak Kültürpark'ta yer tahsisi talep etti. Ancak Büyükşehir, talebe olumsuz yanıt verdi. Aradan geçen 10 ayda projenin hayata geçirileceği bir başka yer de gösterilmedi. Yetkililer, şehir dışında bir yer gösterilmesinin de projenin amacına uygun olmayacağını belirtti. 



Yeni...