27 / 04 / 2024

İzmir Kültürparkta son durum

İzmir Kültürparkta son durum

Gediz Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü öğrencisi Beatrice Boukouito Coulibaly, Öğretim Görevlisi Nur Yavuz'ın danışmanlığında İzmir Kültürpark'a hazırladığı projeyle ödül kazandı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan son dakika 235 adet personel alımı! Açık kadrolar ve alım yapılacak iller belli oldu!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, bünyesinde istihdam etmek üzere 235 personel alımı yapacağını duyurdu. Cumhurbaşkanlığı İşe Alım Kariyer Kapısı üzerinden yayımlanan ilan kapsamında başvuru koşulları, son başvuru tarihi ve açık kadrolar ve alım yapılacak tek tek belli oldu.

Kız Kulesi'nin restorasyonunda son durum ne? Kültür ve Turizm Bakanlığı teknik raporu paylaştı! İşte o rapor!

İstanbul’un simge yapılarından olan Kız Kulesi’nin restorasyon çalışmaları Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından geçtiğimiz senenin Eylül ayında başlatılmıştı. Son zamanlarda tarihi kuleye kamuflaj uygulaması merakları artırdı. İşte Kız Kulesi'ndeki son durum...

İzmir Mustafa Necati Kültür Merkezi inşaatında son durum ne?

İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe, Cumhuriyet’in simge ismi Mustafa Necati’nin adını yaşatacak olan kültür merkezini ziyaret etti. Çalışmalar hakkında bilgi alan Gökçe, merkezin tamamlanınca bölgeye nefes aldıracak bir alan olacağını belirtti.

Kocaeli Uzuntarla Kültür Merkezi inşaatında son durum ne?

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kartepe ilçesi Uzuntarla’da hayata geçireceği kültür merkezindeki inşaat çalışmalarını hummalı şekilde sürdürüyor.

İzmir Kültürpark'ın tarihi mekanlarında restorasyon başlıyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kültürpark’taki Ada ve Göl Gazinoları'nın restorasyonuna başlıyor. İzmir ve Türkiye'nin kültür ve sanat geçmişinde önemli bir yere sahip olan tarihsel mekanlar rölöveleri alınarak aslına uygun olarak restore edilecek.

Kocaeli Uzuntarla Kültür Merkezi’nin inşaatı tamamlanıyor!

Şehirdeki yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kartepe ilçesi Uzuntarla’da inşaatına başladığı kültür merkezi için çalışmalarına son sürat devam ediyor.

İzmir Kültürpark'ta tahliyeler başladı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kültürpark içinde bulunan dokuz yapının "fuzuli işgalci" konumundaki kiracılarını tahliye etmeye başladı.

Bingöl Kültür Mahallesi Dönüşüm Projesi'nde son durum ne?

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Bingöl'e gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kültür Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm alanını inceledi.

İzmir Kültürpark'taki işletmeler tahliye edilecek!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Kültürpark içerisinde bulunan ticari işletmeler tahliye edilecek. 

İzmir'deki Kültürpark'ın yapı envanteri çıkarıldı!

Mimarlar Odası İzmir Şubesi, Kültürpark'ının yapı envanterini bir raporda topladı. Kültürpark'ın mevcut durumunun değerlendirildiği raporda, görüş ve önerilere de yer verildi.

Atatürk Kültür Merkezi'nin inşaatında son durum ne?

İstanbul’un en önemli simgelerinden biri olarak kabul edilen Atatürk Kültür Merkezi'nin (AKM) inşaatı hızla yükseliyor. Merkezin 2021 yılında açılması amaçlanıyor.

Kültürpark'ın imar planları için önemli adım!

İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü'ne gönderilen yazıda Kültürpark'a ilişkin 1/1000 ve 1/5000'lik planların değerlendirme süreci için beklemeye alınması talep edildi.

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlük binası kültür mirası oldu!

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlük binası, İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından korunması gereken kültür varlığı olarak tescillendi.

İzmir Kültürparkta son durum Haberi

İzmir Kültürparkta son durum

Malili genç, İzmir'in şehir içi ormanı Kültürpark'ı tırmanma ve dağcılık sporu meraklılarının buluşma noktası yapacak proje hazırladı.


Gediz Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü öğrencisi Beatrice Boukouito Coulibaly, Öğretim Görevlisi Nur Yavuz'ın danışmanlığında İzmir Kültürpark'a hazırladığı projeyle ödül kazandı. 


Gediz Üniversitesi'nin Malili öğrencisi Beatrice Coulibaly, izmir'in şehir içi ormanı Kiiltürpark'a proje hazırladı. 420 bin metrekarelik yeşil alanı, tırmanma ve dağcılık merkezi yapacak çalışma, Mimarlık Eğitimi Derneği tarafından ödüle layık görüldü.


Gediz Üniversitesi'nin mimarlık stüdyolarında hazırlanan öğrenci projelerinden biri daha ödüllendirildi. Son başarıya İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü 2'nci sınıf öğrencisi Beatrice Boukouito Coulibaly imza attı. Mimarlık Bölümü Öğretim Görevlisi Nur Yavuz'da ona danışmanlık desteği verdi. 


İzmir'in efsane belediye başkanı Behçet Uz'un öncülüğünde 1936 yılında kurulan, yüzlerce türde 8 bini aşkın ağacın...