10 / 05 / 2024

izmir liman projesi

izmir liman projesi

Büyükşehir ile TCDD'nin yaşama geçireceği 'İzmir Körfezi ve Limanı Rehabilitasyon Projesi' için son pürüz de giderildi. Projeye onayın gelmesinin ardından süreç resmen başladı.

İzmir’in çılgın projelerinden olan liman projesine başlandı!

İzmir’in çılgın projelerinden olan liman projesine başlandı. 300 milyon dolarlık yatırım kapsamında gemilerin güzergahındaki denizin dibi de 3 metre kazılacak. Böylece İzmir, dev gemilerin en çok tercih ettiği liman olacak...

Datça Yat Limanı Projesi için nihai kararda son 10 gün!

Muğla Datça'da yapılması planlanan ve bölge halkının doğal yapının bozulacağı gerekçesiyle karşı çıktığı Datça Yat Limanı Projesi için nihai karar verildi. Söz konusu rapor halkın görüş ve önerileri için Bakanlıkta ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü'nde 10 gün görüşe açıldı.

Filyos Limanı Projesi meclis gündeminde!

Filyos Limanı Projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Demirtaş, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İzmir Yenifoça Yat Limanı, Yap-İşlet-Devret Modeli ile yaptırılacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü, İzmir Yenifoça Yat Limanı Projesi 3996 sayılı Bazı Yatırım ve Hizmetlerin Yap-İşlet-Devret Modeli çerçevesinde yaptırılması işini ihale edecek. 

Filyos Liman Projesi TBMM gündeminde!    

Filyos Liman Projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Demirtaş, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Filyos Liman Projesi ile ilgili 5 soru meclis gündeminde!

Filyos Liman Projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Demirtaş, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Filyos Liman Projesi inşaatının yüzde 67’si tamam!

Osmanlı Padişahı 2. Abdülhamit’ün rüya projesi olarak bilinen Filyos Liman Projesi’nde sona yaklaşıldı. Zonguldak Çaycuma'da yapılan projenin inşaatının yüzde 67’si tamamlandı.

Filyos Liman Projesi meclis gündeminde!

Filyos Liman Projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Demirtaş, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Zonguldak Limanı projesi için 13 iş yeri yıkılacak!

Zonguldak’ta Liman projesi içinde yer alan yıkılmasına karar verilen 13 iş yeri için çalışmalar sokağa çıkma kısıtlaması gününde de sürüyor.

Bodrum Tilkicik Koyu Yat Limanı projesi iptal edildi!

Bodrum Tilkicik Koyu'na yapılması planlanan yat limanı projesi kapsamında koya metrekarelerce dolgu yapılmak isteniyordu ancak proje iptal edildi.

İzmir Limanı'nın inşaatı ne zaman tamamlanacak?

İzmir Limanı konteyner Molü İnşaatı Projesi için 2019 yılında aktarılan ödenek miktar ve projenin bitirileceği tarih meclis gündemine taşındı. MHP'li Osmanoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Filyos Liman Projesi'ne ilişkin 11 soru meclis gündeminde!

Filyos Liman Projesi'ne ilişkin yazılı soru önergesi hazırlayan CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, sorularının Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan tarafından yanıtlandırılmasını talep etti...

Antalya Kurvaziyer ve Yat Limanı Projesi’ne Maya Holding talip!

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kurvaziyer ve Yat Limanı Projesi’ne Maya Holding talip oldu. Proje kapsamında marina, otel, ticari alan, yat kulübü yer alacak.

Rize Yat Limanı Projesi'ne ilişkin 5 soru TBMM'de!

Rize Yat Limanı Projesi'nin durumu meclis gündeminde konu oldu. Konuya ilişkin soru önergesi hazırlayan CHP'li Bekaroğlu sorularını Ulaştırma Bakanı Arslan'a iletti..

izmir liman projesi Haberi

izmir liman projesi

Projeye onayın gelmesinin ardından süreç resmen başladı Projenin resmen onaylandığını duyuran İzmir Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü "Yüzülebilir Körfez"in önünü açacak ÇED olumlu kararını askıya çıkardı.  Egepostası'ndan Erman Şentürk'ün haberine göre, Bakanlık İnceleme Değerlendirme Komisyonu tarafından uygun görülen ve nihai onayı alan "İzmir Körfezi ve Limanı Rehabilitasyon" Projesi için yakında ihaleye çıkılması ve projeye start verilmesi bekleniyor.


Hayat bulacak

İki koldan işleyecek proje göre, TCDD tarafından liman alanında yapılacak düzenleme ile gemi yanaşma kapasitesi arttırılacak, Büyükşehir Belediyesi ise körfezdeki temizlik harekatı ile vatandaşlara daha temiz ve yüzülebilir bir deniz imkanı sunacak.


Ne zaman bitecek? 

Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülecek tarama ve dolgu işleri yaklaşık 4 yıl, liman alanındaki genişletme ve inşaata ilişkin faaliyetler ise yaklaşık 6 yılda tamamlanacak. Kruvaziyer iskele ile doğal yaşam...