16 / 05 / 2024

İzmir Limanı büyütülecek mi

İzmir Limanı büyütülecek mi

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’nin de katıldığı ‘İzmir Ekonomi Zirvesi’nde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 3 yıldır hiçbir gelişme sağlanamayan 6 önemli kent sorununu dile getirip İzmir’e “samimi” destek istedi

Prof. Dr. Okan Tüysüz İzmir depremiyle ilgili  dört yıl öncesine gitti! 6.6 şiddetinden büyük deprem olmayacak dedi!

Ege Denizi'nde İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında 4,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin ardından Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Okan Tüysüz,  dört yıl öncesinde aynı fay hattında deprem olduğunu hatırlatarak ' 6,6 büyüklüğünden daha büyük bir deprem beklentimiz yok"  dedi.

Akkuyu Nükleer Santrali'ndeki yerleşke büyütülüyor: 1.683 yeni konut ve 75 odalı otel yapılacak!

Mersin’deki Akkuyu Nükleer Santrali'nde çalışmalar devam ederken, Akkuyu Nükleer Anonim Şirketi, personel yerleşkesini büyütüyor. Söz konusu projeyle 1.683 yeni konutun yanı sıra 75 odalı otel de inşa edilecek.

MHR GYO Ataşehir kentsel dönüşüm projesi büyüyor!

MHR Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından Ataşehir'de hayata geçirilmesi planlanan proje büyütülüyor. İşte MHR GYO Ataşehir projesi ile ilgili yaşanan o son dakika gelişmesi...

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2024 yılı bütçesi 45 milyar TL!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2023 yılı bütçesi 45 milyar 100 milyon Türk Liraı şeklinde kabul edildi. Söz konusu bütçenin yüzde 41’lik kısmı yatırımlara ayrıldı. 

Kuşadası Körfezi'ne son dakika deprem uyarısı: 7'den büyük deprem bekleniyor mu? TÜBİTAK Başkanı tek tek açıkladı! 

İzmir Seferihisar'da 3 sene önce yaşanan 6,6 büyüklüğündeki depremden sonra Kuşadası Körfezi içinde fay zonu üzerinde yapılan araştırma bitirildi. Peki bölgede 7'den büyük deprem bekleniyor mu? İşte ayrıntılar...

Cengiz İnşaat Bodrum Cennet Koyu projesini resmen büyütüyor!

Cengiz İnşaat Bodrum'daki yeni projesini büyütmek için düğmeye bastı.   Cengiz İnşaat Bodrum Cennet Koyu projesi 658 milyon 436 bin 604 TL'ye mal olacak.

Ticaret Bakanı Bolat: İhracatı büyütüp döviz rezervimizi artırmak istiyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeni Bakanlar Kurulu’nu açıklamasının ardından bugün devir-teslim törenleri yapıldı. Yeni dönemde kabinenin Ticaret Bakanı olarak görev alan Ömer Bolat, ihracatı büyüterek cari açığı iyileştirmeyi ve döviz rezervlerini artırmayı hedeflediklerini söyledi.

Üç büyük ilden göç trafiği hızlandı! İstanbullular hangi şehre akın ediyor? Ankaralı, İzmirli nereye göç etti?

Hem hayat şartları hem de daha sakin ve gürültüsüz yaşama özlem nedeniyle İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlerde yaşayanlar akın akın daha düşük nüfuslu şehirlere ve beldelere göç ediyor.

İzmir'de büyük deprem bekleniyor mu?

Jeofizik yüksek Prof. Dr. Ahmet Övgün Ercan, İzmir'de büyük depremin ne zaman olacağına ilişkin açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Ahmet Övgün Ercan, İstanbul depremiyle ilgili de tüyler ürperten açıklamalarda bulundu.

İzmir'de büyük deprem kapıda!

İzmir'de geçtiğimiz sene 30 Ekim günü meydana gelen depremin yıl dönümünde yeni riskin altını çizen Yaşar Üniversitesi'nden Dr. Cüneyt Tüzün, İzmir'i büyük bir depremin beklediğine vurgu yaptı. 

Çatı katı daire büyütülürken diğer kat malikleri bedel isteyebilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, "Çatı piyesli meskenim var ve bu yerimi büyütmek istiyorum. Belediye izin veriyor ama kat malikleri izin vermiyor. Metrekare başına 2.000 lira istiyorlar. Bu yasal mı?" sorusunu cevapladı.

Büyük Fav Limanı'nın temeli atıldı!

Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi'nin katıldığı törenle ülkesiyle bölgesi arasında "ekonomik köprü kuracak" Büyük Fav Limanı'nın temeli atıldı.

Elon Musk, SpaceX'in bulunduğu köyü büyütüp adını 'Starbase' yapmak istiyor!

Elon Musk, SpaceX'in 'Starship' roketlerini geliştirdiği Teksas'taki Boca Chica Village'ın ismini 'Starbase' olarak değiştirilmesini önerdi. Elon Musk ayrıca, 'Starbase'in mevcut bölgeden çok daha büyük bir alanı kapsayacağını belirtti.

İzmir Limanı büyütülecek mi Haberi

İzmir Limanı büyütülecek mi

“Dinlemekten yorulduk artık”

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’nin de katıldığı ‘İzmir Ekonomi Zirvesi’nde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 3 yıldır hiçbir gelişme sağlanamayan 6 önemli kent sorununu dile getirip İzmir’e “samimi” destek istedi. Bakan Zeybekçi, “İhmal edilmişlikten dolayı sizlerin de sabırsızlandığını biliyorum. İzmir’de nokta atışı yapalım” diye konuştu.


İzmir iş dünyasının bir araya geldiği İzmir Ekonomi Zirvesi’nde kentin ekonomisi masaya yatırıldı. Swissotel Büyük Efes’te gerçekleştirilen, moderatörlüğünü İzmir Ticaret Odası Meclis Başkanı Rebii Akdurak, Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Meclis Başkanı Salih Esen, İzmir Ticaret Borsası Meclis Başkanı Barış Kocagöz ve Ege İhracatçı Birlikleri eski Başkanı Mustafa Türkmenoğlu’nun yaptığı zirvede ‘Uluslararası Yatırımlar’, ‘Yabancı Sermaye’, ‘Yatırım Teşvik Sistemi’, ‘İhracat Teşvikleri’, ‘Döviz Kazandırıcı Faaliyetler’ ve ‘Serbest Bölgeler’ konuları tartışıldı. 


Zirvede konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz...