01 / 05 / 2024

İzmir Limanının özelleştirilmesiyle rekabet azalacak

İzmir Limanının özelleştirilmesiyle rekabet azalacak

İzmir Limanı'nın özelleşmesinin ardından rekabetin azalacağını vurgulayan Öztürk, "İzmir, limanı olduğu için İzmir oldu. Limanı bu kentten alın götürün, İzmir benliğini kaybeder" dedi.

Mimarlar Odası'ndan Kalamış Yat Limanı’nın devrine dava!

Türkiye Denizcilik İşletmeleri’ne ait Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı’nın imar planlarında değişiklik yapılarak işletme hakkının 40 sene daha özelleştirilmesine karşı Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi tarafından dava açıldı.

Fenerbahçe - Kalamış Yat Limanı'nın özelleştirilmesi TBMM'de!

Fenerbahçe - Kalamış Yat Limanı'nın özelleştirilme kapsamına alınması meclis gündemine taşındı. CHP İstanbul Milletvekili İbrahim Özden Kaboğlu konuya ilişkin soru önergesi verdi. 

Taşucu Limanı'nın özelleştirme ihalesi yapıldı!

Mersin Silifke Taşucu Mahallesi'nde yer alan Taşucu Limanı'nın özelleştirme ihalesi yapıldı.

Şerdil Odabaşı'ndan Kalamış Marina'nın özelleştirilmesine tepki!

Kalamış Marina, Cumhurbaşkanlığı kararı ile özelleştiriliyor. Cumhurbaşkanlığı kararıyla Kalamış Marina'nın özelleştirmesine ilişkin Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Odabaşı'ndan tepki geldi. Odabşı, marina ile ilgili soruları yanıtladı.

Foça Tatil Köyü'nün özelleştirilmesi işlemleri mecliste!

Foça Tatil Köyü'nün özelleştirilmesi işlemleri meclis gündemine taşındı. CHP'li Purçu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Beyrut Limanı'nın imarı için belirsizlik devam ediyor!

Lübnan makamları, 4 Ağustos 2020'deki patlamada zarar gören Beyrut Limanı'nın yeniden imarı için uluslararası şirketler tarafından sunulan tekliflere cevap vermedi. 

Büyük Fav Limanı'nın temeli atıldı!

Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi'nin katıldığı törenle ülkesiyle bölgesi arasında "ekonomik köprü kuracak" Büyük Fav Limanı'nın temeli atıldı.

Mersin Limanı'nın genişletilmesi projesi mecliste!

Mersin Limanı'nın genişletilmesi projesiyle ilgili Bakanlığın görüşü meclis gündemine taşındı. CHP'li Güzelmansur, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İstanbul Şile'deki bazı taşınmazların özelleştirme ihalesi yapıldı!

İstanbul'un Şile ilçesinde yer alan üç taşınmazın özelleştirme ihalesi nihai pazarlık görüşmeleri sonuçlandı. 

Niğde'deki iki taşınmazın özelleştirme ihalesi yapıldı!

 Niğde'de, Türkiye Şeker Fabrikaları adına kayıtlı iki ayrı taşınmazın özelleştirme ihalesi yapıldı.

Bodrum'daki taşınmazın özelleştirme ihalesi yapıldı!

Maliye hazinesine ait Muğla'nın Bodrum ilçesindeki taşınmazın özelleştirme ihalesi gerçekleştirildi.

Muğla'daki taşınmazların özelleştirme ihalesi yapıldı!

Muğla Bodrum'dkai Gökçebel ve Bitez mahallelerindeki taşınmazların özelleştirme ihalesi nihai pazarlık görüşmeleri sonuçlandı.

Güllük Liman Sahası özelleştirme ihalesi tartışma yarattı!

Ege kasabasındaki Güllük Liman Sahası'nın özelleştirilmesiyle ilgili Resmi Gazete ilanındaki belirsizlikler tartışma yarattı

İzmir Limanının özelleştirilmesiyle rekabet azalacak Haberi

İzmir Limanının özelleştirilmesiyle rekabet azalacak

İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şubesi Başkanı Yusuf Öztürk, İzmir Limanı, limanların işlevi, Çandarlı Limanı, kruvaziyer turizmi, gibi konularda Egeli Sabah'a özel açıklamalarda bulundu. İzmir Limanı'nın, bölge adına konuşulması gereken en önemli konu olduğunu vurgulayan Öztürk, "Boğalara giriş yapmadan en uygun limanlar Ege Bölgesi'nde yer alıyor. Limanlarımızın daha etkin olabilmesi adına, ihtisaslaşmış olması gerekiyor. Çünkü birbirleri ile rekabet olmasını istemiyoruz" dedi. Petkim Limanı'na destek vermenin çok önemli olduğunu belirten Öztürk, "Petkim Limanı, özel bir liman. Dünyanın en büyük liman işletmecisi firma 28 yıl boyunca orayı işletecek. Bu da çığır açacak. Geçmişte İzmir Limanı'nın özelleştirilmesi hakkında tartışmalar yapıldı. İzmir Limanı için, şehrin içinde kapatılsın nasıl olsa kuzeyde limanlar var denildi. Siz, limanı çağdaş hale getirmezseniz liman kendi kendine ölür....