06 / 05 / 2024

İzmir manisa tünelinde ne oldu

İzmir manisa tünelinde ne oldu

İzmir-Manisa arasındaki Sabuncubeli Tüneli inşaatında çalışmalar, yüklenici firma Kocoglu Şirketler Grubu'nun iflası sebebiyle gecen yılın Kasım ayında durdu. Yeni alıcı çıkmadığı için proje tekrar ihale edilemedi.

11 il için flaş karar! Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı, Resmi Gazete'de yayımlandı!

İstanbul, Antalya, İzmir, Manisa, Trabzon, Balıkesir, Kütahya, Muğla, Mersin, Sivas, ve Yozgat'ta bazı alanların orman sınırları dışına çıkarılmasına karar verildi. Söz konusu karar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Benzin, motorin ve LPG'ye yeni zam ya da indirim yapıldı mı? Sürücüler şimdi akaryakıt fiyatlarına göz atın! 

8 Eylül 2023 İstanbul, Ankara, İzmir akaryakıt fiyatlarının kaç lira olduğu merak ediliyor. Peki benzin, motorin ve LPG fiyatlarında son durum ne oldu? İşte BP, PO, Opet, Total, Shell 8 Eylül 2023 f,iyat listesi...

İller Bankası 9 ildeki 27 arsayı satıyor! Arsa alacaklara yüzde 25 peşinat ve 24 ay vade fırsatı!

İller Bankası, Ankara, Denizli, Diyarbakır, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Manisa, Mersin ve Muğla illlerinde yer alan 27 adet arsayı satıyor. Peki 9 ilde yer alan arsaların fiyatları ne kadar? 

18 il için acele kamulaştırma kararı!

Adana, Osmaniye, Kayseri, Ankara, Bartın, Bilecik, Denizli, Gaziantep, Hatay, İzmir, Manisa, Karabük, Kastamonu, Kırıkkale, Kilis, Manisa, Mersin, Zonguldak sınırları içinde yer alan bazı taşınmazlar için acele kamulaştırılması kararı verildi. 

Türkiye'de kentsel dönüşüme öncelik verilmeli!

Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Deniz Sipahi bugünkü köşe yazısında İzmir ve Türkiye'de devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarını kaleme aldı.

Ankara İzmir YHT projesi tünel inşaatında ışık göründü!

Ankara-İzmir arasındaki seyahat süresini 3,5 saate düşürecek dev projenin TBM tünelinde ışık göründü. Türkiye'nin en geniş TBM tünelinde çalışmalar aralıksız devam ediyor. 

Dünyanın en uzun tünelinde Türk imzası! 

Yurt dışında projeler hayata geçiren Mono Steel, Dünyanın en uzun tüneli olan Gotthard Base’de yer alacak...

Buğra Gökçe: İzmir'i demir ağlarla örüyoruz!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı devam eden Fahrettin Altay - Narlıdere metro hattının ilk tünelinde kesintisiz bağlantı yapıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Buğra Gökçe, "İzmir'i demir ağlarla örüyoruz" dedi.

Fahrettin Altay-Narlıdere Metro Hattı 2022'nin sonunda tamamlanacak!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Fahrettin Altay-Narlıdere Metro Hattı'nın ilk tünelinde ışığın göründüğünü müjdeledi. Soyer, "2022 sonunda Narlıdere Metromuzu hizmete açmayı öngörüyoruz" dedi.

Çocuğu özel okulda okuyanlar müjde! Ücretler iade edilecek!

Koronavirüs salgını sonrası uzaktan eğitim modelinin hayata geçirilmesi ile çocuğu özel okulda eğitim gören velilerin eksiksiz olarak ödemeye devam ettikleri ücretlere yönelik son noktayı İzmir İl Tüketici Hakem Heyeti koydu...

Dünyanın en uzun tünelinde Türk imzası!

Hindistan'ı Çin'e bağlayan, dünyanın 3 bin metre ve üzeri irtifalardaki en uzun tünel olma özelliğine sahip tünelde Türk teknolojileri kullanılıyor. Tünelin yazılımını ve elektromekanik sistemleri Savronik Şirketler Grubu tarafından yapıldı. 

İzmir depremi Türkiye’yi uyardı!

İzmir'de yaşanan depremde birçok bina yerle bir olurken, çok sayıda apartman da kullanılmaz hale geldi. Bu yıkımlarının nedeni halen tartışılırken Maltepe Üniversitesinden Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Utku Yazgan, İzmir depreminin Türkiye'yi uyardığını dile getirdi.

İstanbul’daki riskli binaların yenilenmesi için 39 yıl gerekiyor!

30 Ekim tarihinde yaşanan İzmir depremi tüm Türkiye’yi yasa boğarken, depreme yönelik tedbir alınmadan inşa edilen binaları da yeniden gündeme getirdi.

İzmir manisa tünelinde ne oldu Haberi

İzmir manisa tünelinde ne oldu

Manisa-İzmir arasını karayoluyla 15 dakikaya indirmek için 9 Eylül 2011'de yapımına başlanan, hükümetin çılgın projeleri arasında yer alan Sabuncubeli Tüneli'nde çalışmalar firmanın iflas etmesiyle 4 Kasım 2014'te tamamen durdu. İzmir için açıklanan '35 İzmir 35 Proje' arasında yer alan, yapımı devam ederken, yap-işlet-devret modeliyle ihaleyi alan Sabuncubeli AŞ'nin ana hissedarı Koçoglu Şirketler Grubu iflas etti. Tünelde çalışmalar 4 Kasım 2014'te durmasına rağmen yeni alıa çıkmadığı için tekrar ihale edilemedi. 




Kamu kaynaklarıyla tünelin yapılması için de henüz bir adım atılmadığı için çılgın projesi hayal kırıklığı oldu. Karayolları İzmir 2. Bölge Müdürlügü'nden alınan bilgiye göre, yapıldığında Manisa-Izmir arasını karayoluyla 15 dakikaya indirecek Sabuncubeli Tünelinin İzmir tarafında sol tüpte bin 416, sağ tüpte ise bin 341 metreye ulaşıldı. Tünelin Manisa tarafındaki giriş yapısında...