01 / 05 / 2024

İzmir Manisa yeni imar planı

İzmir Manisa yeni imar planı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın askıya çıkardığı Manisa-İzmir Çevre Düzeni Planı'nda değişiklikler yapıldı. Gaziemir Yeni Fuar Alanı'nın üst bölgesindeki alan imara açıldı. Bornova Pınarbaşı'ndaki tarım alanlarına konut izni verildi.

Folkart Nova satışa çıktı! Folkart Vega’ya komşu 176 konutluk yeni proje! 

Folkart’ın İzmir’in yeni kent merkezinde hayata geçirdiği projesi Nova’da satışlar başladı. Folkart Vega’nın komşusu Folkart Nova projesi  yaklaşık 2 milyar Türk Lirası yatırım değerine sahip...

Merkez Yaşam Konak satışta! İZKA'dan İzmir'e 347 konutluk yeni proje!

"İzmir'in yeni sembolü kazandırmak için tasarlandı" sloganıyla tanıtılan Merkez Yaşam Konak projesi satışa çıktı. Lansmana özel avantajların sunulduğu projede 347 konut yer alıyor...

Antik Grup'tan İzmir'e 4 yeni proje!

İnşaat yatırımlarına devam eden Antik Grup, İzmir'de yeni projeler hayata geçirmeye hazırlanıyor. Antik Grup İnşaat İzmir yeni kent merkezinde 2 gökdelen projesi,  Yeşilyurt’ta konut projesi, Urla’da villa projesi hayata geçirecek.

Avcılar Next'te ön talep toplanıyor! Yeni proje!

İzmir’i “yeni nesil yatırım” konsepti ile tanıştırmayı planlayan Avcılar Next projesinde ön talep dönemi başladı. Projeden 5 bin TL'den başlayan taksitlerle ev sahibi olunabiliyor.

Odak Grubu Rusya’da yeni projeler yapacak!

Akdeniz’in en büyük AVM’sini Antalya’da açan Odak Grubu, bir süredir faaliyet göstermediği Rusya’da ve İzmir’de yeni projelere hazırlanıyor...

Hilltown Karşıyaka 18 Ekim'de kapılarını açıyor!

Rönesans Gayrimenkul tarafından İzmir’de projesi sürdürülen Hilltown Karşıyaka İzmir'in yeni cazibe merkezi olmayı hedefliyor. 18 Ekim’de kapılarını açmaya hazırlanan Hilltown Karşıyaka, ulusal ve uluslararası prestijli markalara ev sahipliği ev sahipliği yapacak.

İzmir Manisa Çevre Düzeni Planı'nı kapsamında yapılaşma mecliste!

İzmir Manisa Çevre Düzeni Planı'na ve planda bazı kıyıların, ormanlık alanların ve tarım arazilerinin yapılaşmaya açılması TBMM gündemine taşındı. CHP'li Bakan, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...  

Mahall Bomonti'de yüzde 30 indirim! 60 ay 0 faiz!

Mahall Bomonti İzmir'de yeni bir kampanya başladı. Kampanya kapsamında yüzde 30 indirim ve 60 ay 0 faiz imkanı sunuluyor.

İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu Ekim'de tamamlanacak!

İstanbul-İzmir arasını 9 saatten 3.5 saate indirecek olan İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu yeni bir alışveriş konsepti yarattı. 446 km yol üzerine kurulacak 33 tesiste markalar ciro rekoru kıracak.

Gayrimenkul yatırımcısının odağında İzmir var!

İzmir'de kentsel dönüşüm projelerinin başlamasıyla hareketlenen gayrimenkul sektörü önümüzdeki dönemde de cazibesini korumaya devam edecek. Büyük yatırımcılar İzmir'de yeni projelere başlarken kentte konut fiyatları yükselmeye başladı.

Megapol İzmir ne zaman teslim?

Megapol İzmir projesi İzmir’in ‘yeni kent merkezi’ olarak tanımlanan bölgesi Halkapınar’da hayata geçiriliyor. Peki Megapol İzmir ne zaman teslim edilecek?

Megapol'den İzmir'e 330 metrelik cadde!

İzmir’in ‘yeni kent merkezi’ olarak tanımlanan bölgesi Halkapınar’da 3 kule ve 330 metre uzunluğunda caddeden oluşan Megapol İzmir projesini başlatan Gökdemir, “İnsanlar İzmir’e hayatını daha iyi yaşamaya geliyor” diyor.

Manisa Yeni Han'daki dükkanlar ihaleye çıkıyor!

İl Özel İdaresi’nden Manisa Büyükşehir Belediyesine geçen Yeni Han’da büro gibi kullanıldığı için açık olmayan ya da kullanılmayan dükkânların Manisa’nın tanıtımına ve kültürüne uygun şekilde kullanılması için Manisa Büyükşehir Belediyesi, boş ve pasif durumdaki dükkanları ihaleye açıyor.

İzmir Manisa yeni imar planı Haberi

İzmir Manisa yeni imar planı

Bakanlık tarafından yapılan yeni plana göre Bornova'da satışı tartışmalara neden olan Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü'ne ait arazinin durumu da değişti. Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan imar planlarında 'yeşil alan' olarak ayırılan idari binalar, araç bakım merkezleri ve tesislerin bulunduğu 54 bin metrekarelik alan 'kentsel yerleşim alanı' olarak tescillendi. Danıştay'ın arazide yapılan imar planı değişikliği ve satış kararını iptal etmesine rağmen alanda konut yapımına olanak sağlandı. 


Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi'nin açtığı dava sonrasında iptal edilerek yeniden düzenlenen Manisa-İzmir Çevre Düzeni Planı askıya çıkarıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın öneriler ve çalışmalar doğrultusunda yeniden düzenleyerek üzerinde çalıştığı 1/100 bin ölçekli plan, bir ay boyunca askıda kalacak. İzmir'de bazı bölgelerde köklü değişiklikler getiren plana göre birçok yer imara açılırken konut turizm alanları artırıldı. Egedesonsöz'den...