28 / 04 / 2024

İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu Ekim'de tamamlanacak!

İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu Ekim'de tamamlanacak!

İstanbul-İzmir arasını 9 saatten 3.5 saate indirecek olan İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu yeni bir alışveriş konsepti yarattı. 446 km yol üzerine kurulacak 33 tesiste markalar ciro rekoru kıracak.



Ekim 2019'da tamamlanacak ve İstanbul-İzmir arası seyahat süresini 9 saatten 3.5 saate indirecek İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu'nda yeni bir perakende modeli gelişiyor. 

Sabah Gazetesi'nden Pınar Çelik'in haberine göre 446 kilometreden oluşan yolun şimdilik Gebze-İzmir arası güzergâhında restoran, market ve mağazalardan meydana gelen 33 tesisi Oksijen markası altında faaliyete sokan Otoyol AŞ Oksijen Tesisleri Genel Müdürü Alp Gürdil, Türkiye'ye 'alışveriş yolu' adında yeni bir konsept kazandırdıklarını dile getirdi.

Bugüne kadar her bir tesise ortalama 7-10 milyon dolar yatırım yaptıklarını dile getiren Gürdil, yol tamamlandığında ise toplam 33 tesise ortalama 120 milyon dolar yatırım yapmayı öngördüklerini ifade etti. Gürdil, açıldıkları günden bu yana Bursa İstanbul arası trafiğin yüzde 24 büyüdüğünü, otoyolun transite bağlanmasıyla 5 yıl içinde mağazaların bu bölgede ciro rekorları kıracağını ifade etti. Vatandaşın yol üstünde gördüğü, uğrayıp deneyimlediği pek çok yerel markanın kendilerinden mağaza yeri istediğini dile getiren Gürdil, "Her tesisin konsepti birbirinden farklı. Bursa- Gemlik arası her gün 4 bin araç gidip geliyor. Yolda 21 çıkışımız var. 11'i Bursa-İzmir, 11'i İzmir- Bursa arası olmak üzere 22 tesis daha yapacağız" diye konuştu.

Şu anda 700 bin metrekarelik bir alanı yönettiklerini dile getiren Gürdil, yolun tamamı bittiğinde bu rakamın 2.1 milyon metrekareye ulaşacağını kaydetti. Gürdil, tesislerin özellikle bölge halkı için ciddi bir istihdam imkanı sağladığını vurguladı.


Geri Dön