24 / 07 / 2024

izmir metro projelerinde son durum ne

izmir metro projelerinde son durum ne

Metro sistemini daha da geliştirebilmek için çalışmalarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çin’deki fabrikada yapımı tamamlanan 10 adet vagondan oluşan 2 tren setini İzmirlilerin kullanımına sunmak üzere kente getirdi.

İzmir'in yeni metro hattına bakanlıktan onay!

Karabağlar-Gaziemir metrosu için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'ndan onay çıktı. İşte söz konusu metro hattı ile ilgili merak edilen detaylar...

TOKİ İzmir 2023 projelerinde son dakika! Üç yeni projeyle tam 892 konut geliyor! Aman kaçırmayın!

Yatırımlarını son sürat sürdüren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı İzmir projeleri için ihale tarihlerini de tek tek açıkladı.

İzmir Halkapınar-Otogar Metro Hattı için 3 bin TL ödenek ayrıldı!

Hükümet İzmir’de 4,5 kilometrelik metro hattı projesi başlattı. 5 duraklı, 4,5 kilometre uzunluğundaki metro projesinin 2 buçuk sene de tamamlanacağı açıklandı.  

Ekrem İmamoğlu'na metro projeleri için 150 milyon Avro borçlanma yetkisi verildi!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi Kaynarca-Pendik-Tuzla Metro Hattı ve Sabiha Gökçen Havalimanı Raylı Sistem Bağlantısı Projelerinde kullanılmak için İBB Başkanına 150 milyon Avro borçlanma yetkisi verdi.

İzmir'de metro projeleri için bütçeler belirlendi!

İzmir'de 2022 Mali Yılı için bütçe kararları alındı. Ayrılan bütçeler arasında metro projeleri de yer alıyor.

İzmir'de metro yatırımları hızlanıyor!

İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu toplantısında yapılan yatırımları anlatan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer,  metro projeleri hakkında bilgi verdi. 

İzmir Pınarbaşı-Kemalpaşa metro ihalesi yapıldı!

Kent genelinde metro projelerini hızlandıran İzmir Büyükşehir Belediyesi, Pınarbaşı-Kemalpaşa metro ihalesini gerçekleştirdi. Metro ihalesi için 7 firmadan teklif geldi. 

İzmir Pınarbaşı-Kemalpaşa metro ihalesi bugün!

İzmir'de metro yatırımlarını hızlandıran İzmir Büyükşehir Belediyesi, yeni metro projesi için düğmeye bastı. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Pınarbaşı – Kemalpaşa metrosu için bugün ihale gerçekleştiriyor.

İzmir Üçyol-Buca Metro Hattı’nda çalışmalar tam gaz!

İzmir Hafif Raylı Sistemi’nin 5’inci etabı olacak olan Üçyol-Buca Metro Hattı’nın yapım ihalesinde istekli şirketlerin birinci aşama yeterlilik dosyaları toplandı. Peki ihaleye katılmak için hangi firmalar yeterlilik dosyalarını sundur? İşte metro yapımına ilişkin ayrıntılı bilgiler...

Mega inşaat projelerinde veri paylaşımı dönemi başlıyor!

İletişim, iş birliği ve dosya takibi için ortak çalışma platformu EDMS Küresel Doküman Yönetim Sistemi, metro projelerinde veri paylaşımı yaparak projelerde büyük kolaylık sağlıyor. 

İzmir'de yapımı süren raylı sistem projelerinde son durum ne?

İzmir'de yapımı devam eden raylı sistem projelerinde son durum ne? İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu ve çalışmalardaki son durumu paylaştı.

İzmir Narlıdere Metro Hattı konut satışlarını artırdı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Narlıdere metro hattı uzatma çalışmaları bölgedeki konut fiyatlarını şimdiden artırdı. Öyle ki bazı konut satışlarında yüzde 100 artış yaşandı. 

İstanbul'daki metro projelerinde dikkat çeken ayrıntı!

Akşam gazetesi yazarı Serkan Fıçıcı bugünkü yazısında İstanbul'daki metro hatlarını kaleme aldı. İşte Fıçıcı'nın o yazısı...

izmir metro projelerinde son durum ne Haberi

izmir metro projelerinde son durum ne


Hat ve yolcu sayısı giderek artan metro sistemini daha da geliştirebilmek için çalışmalarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çin’deki fabrikada yapımı tamamlanan 10 adet vagondan oluşan 2 tren setini İzmirlilerin kullanımına sunmak üzere kente getirdi. Çin’den gemilere yüklenerek yola çıkan vagonlar Büyük ve Hint okyanusunu aşarak uzun bir yolun ardından İzmir Limanına geldi. Buradan tırlara yüklenen vagonlar, Halkapınar Metro depo alanına büyük vinçler yardımı ile indirildi. İzmir’de son testleri yapılacak olan tren setleri, bu çalışmaların ardından hizmet vermeye başlayacak. Yeni vagonların maliyeti 12 milyon 200 bin dolar. 

Yeni gelen 10 vagon ve ihalesi gerçekleştirilerek teklifleri değerlendirme aşmasında olan 85 vagonlu yeni tren setlerinin de kente kazandırılmasıyla, metronun filodaki toplam vagon sayısı ikiye katlanarak 172’ye ulaşacak. İzmir Metrosu’nda halen günde 350 bin,...