19 / 05 / 2024

izmir metrosunun protestosu

izmir metrosunun protestosu

İSTOK üyesi bir grup, Üçkuyular'da, 8 yıldır tamamlanamayan metro nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediyesini protesto etti. Grup üyeleri, yanlarında getirdikleri ve "Metrotay" adını verdikleri faytonları metroya alternatif önerdi....

Halkalı-İstanbul Havalimanı metrosunun yüzde 87'si tamam!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Halkalı-İstanbul Havalimanı metrosunun yüzde 87'lik kısmının tamamlandığını kaydetti.

EBRD'den İzmir'e 125 milyon avroluk metro kredisi!

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) İzmir metrosunun geliştirilmesi amacıyla toplam 125 milyon avroluk kredi desteği verileceğini duyurdu.

Mosinjproekt, İzmir metrosunun inşaat ihalesine katıldı!

Moskova hükümetine ait olan 'Mosinjproekt' şirketi, İzmir metrosunun inşaat ihalesine katıldığını resmen duyurdu.

İzmir Buca Metrosu'nda çalışmalar başlıyor!

İzmir'in Buca ilçesinde hayata geçirilecek Buca Metrosu için ihale süreci başlıyor. 1 milyar Euro’yu aşan bütçesiyle kent tarihinin en yüksek bütçeli yatırımı olacak Buca Metrosunun ihalesi 28 Mayıs'ta yapılacak.

Buca metrosunun ihalesi için tüm engeller kaldırıldı!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Mart ayı birinci olağan meclis toplantısında Buca metrosunun uluslararası ihaleye çıkması için tüm engellerin ortadan kaldırıldığını dile getirdi. 

Mecidiyeköy-Mahmutbey metrosunun açılış tarihi belli oldu!

İstanbulluların dört gözle beklediği Mecidiyeköy-Mahmutbey metrosunun açılış tarihi belli oldu.

İstanbul İzmir Otoyolu geçiş ücreti 2019 ne kadar? 

İstanbul İzmir Otoyolu geçiş ücreti 2019 ne kadar? İstanbul izmir otoyolu Ağustos 2019 geçiş ücreti nedir? İstanbul İzmir Otoyolu geçiş ücreti kaç TL 2019? İşte tüm merak edilenler...

Sabiha Gökçen-Tavşantepe metrosunun açılış tarihi belli oldu!

Sabiha Gökçen Havalimanı-Tavşantepe Raylı Sistem Metro Hattı'nın açılış tarihi belli oldu. Sabiha Gökçen-Tavşantepe metrosunun açılışı 29 Ekim 2019'da yapılacak.

Üsküdar-Çekmeköy-Sancaktepe metrosunun 2. etabı açıldı!

Türkiye'de ilk defa sürücüsüz metro olarak faaliyet gösteren Üsküdar-Ümraniye metrosunun 2. etabı olan Çekmeköy hattı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla hizmete açıldı.

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankasından İzmir Metrosu'na kredi desteği!

İzmir Metrosunun Fahrettin Altay-Narlıdere arasında yapımına başlanan yeni hattına, Avrupa Kalkınma ve İmar Bankasının 80 milyon avroluk kredi desteği sağladığı belirtildi.

Üsküdar-Çekmeköy metrosunun 2.Etabı Haziran sonunda açılacak!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal Çekmeköy'e yapılan yatırımları anlattı. Uysal, Üsküdar Çekmeköy metrosunun Yamanevler-Çekmeköy bölümünün Haziran sonunda hizmete gireceğini açıkladı. 

Üsküdar-Çekmeköy metrosunun 2. Etabı Haziran'da açılıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Üsküdar Çekmeköy metrosunun Yamanevler-Çekmeköy bölümünün Haziran ayı sonunda hizmete açılacağını söyledi.

İzmir Halkapınar-Otogar Metro Projesi'nin ÇED süreci tamam!

Ulaştırma Bakanlığı tarafınca 2014-2017 yatırım programı kapsamına alınan Halkapınar-Otogar yer altı metrosunun ÇED süreci tamamlandı.

izmir metrosunun protestosu Haberi

izmir metrosunun protestosu


İzmir Sivil Toplum Kuruluşları Platformu (İSTOK) üyesi bir grup, Üçkuyular'da, 8 yıldır tamamlanamayan metro nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediyesini protesto etti. Grup üyeleri, yanlarında getirdikleri ve "Metrotay" adını verdikleri faytonları metroya alternatif önerdi.


Üçkuyular toplanan İZTOK üyeleri, Üçyol-Üçkuyular metro hattınının 8 yıldır inşaatının sürdüğünü ve halen tamamlanamadığını belirterek, bu durumu protesto etti.


Grup adanı açıklam ayapan Halit Çelik, hattın temelinin "22 ayda biter" denilerek 2005 yılında atıldığını ifade ederek, "Belki bir sabah biner gideriz denildi ancak o sabah hiç bir zaman gelmedi" dedi. 


Protesto için beraberlerinde getirdikleri faytonu tanıtan ve "Metrotay" adını verdiklerini bildiren Çelik, bunu metroya alternatif olarak önediklerini söyledi. Çelik, "Diğer metrolara göre, çok hesaplı ve çevreci olan 'Metrotay'ın yakıtı ot olup, her türlü riskten uzaktır. Çökme, delinme, su basması gibi...