18 / 05 / 2024

izmir onarılması gereken bina sayısı ne kadar

izmir onarılması gereken bina sayısı ne kadar

İzmir'deki inşaat ve gayrimenkul sektörünü değerlendiren Gözde Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Kenan Kalı, kentsel dönüşüme girmesi gereken bina oranının yüzde 80 seviyesinde bulunduğunu kaydetti.

Kahramanmaraş depremlerinden etkilenen 50 bin 576 binanın acil yıkılması gerekiyor! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, hasar tespit çalışmaları çerçevesinde 387 bin 346 binanın incelendiğine dikkat çekerek; acil yıkılması gereken 50 bin 576, az hasarlı veya hasarsız 279 bin 655 bina tespit edildiğini belirtti. İşte ayrıntılar...

Maraş depreminde yeni yapılar da yıkıldı: Yönetmelik yıkımı engellemedi! Deprem için atılması gereken çok adım var!

İlk olarak Kahramanmaraş Pazarcık ve ardından Elbistan'da meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler oldukça büyük bir yıkıma neden oldu. Maraş depreminde yeni yapılar da yıkıldı! Yönetmelik yıkımı engellemedi! Deprem için atılması gereken çok adım var!

Enerji etüdü yapılması gereken bina sayıları mecliste!

Enerji etüdü yapılması gereken bina ve tesis sayıları meclis gündemine taşındı. CHP'li Yavuzyılmaz, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İzmir'de ağır hasarlı 506 bina acil yıkılacak!

İzmir'de 115 vatandaşın hayatını kaybetmesine sebep olan deprem sonrası hasarlı bina sayıları Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından revize edildi. Şehir genelinde acil yıkılması gereken 506 hasarlı bina olduğu belirtildi. 

Tunç Soyer: Acil yıkılması gereken 7 bina tespit ettik!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir depremi sonrasında son gelişmelere ilişkin bilgi açıklamalarda bulundu. Hasarlı binalarla ilgili konuşan Soyer, "Az hasarlı 397, orta hasarlı 66, ağır hasarlı 42, acil yıkılması gereken bina sayısı ise 7" diye konuştu.

İzmir ve Manisa’da acil yıkılması gereken 53 bina 1407 bağımsız birim var!

SÖZCÜ, resmi yetkililer tarafından hasar tespit çalışmaları sonrasında düzenlenen bilgi notuna ulaştı. Buna göre İzmir ve Manisa’da ağır ve acil yıkılması gereken bina sayısının 53, bağımsız birim sayısının ise bin 407 olduğu belirlendi. 

İzmir'deki yapılar alarm veriyor!

Depremin en çok etkilediği yerlerden İzmir’in Bayraklı ve Bornova belediye başkanları açıklamalarda bulundu. Bayraklı’da konutların önemli kısmı, ova dediğimiz sıvılaşma olan bölgede bulunuyor. Burada yıkılması gereken yüzlerce bina var.

İzmir'in röntgeni çekilecek, hasarlı binalar tespit edilecek!

 İzmir'de 150 mühendis, şehrin röntgenini çekmek için çalışmalara başladı.  İl genelinde konut, yurt, okul, hastane gibi binlerce bina incelenerek, yıkılması gereken binalar tespit edilecek.

Mehmet Nuri Ersoy'dan Galata Kulesi yorumu: Yapılan işlem doğru ama hiltinin kullanılması yanlış!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Galata Kulesi'nde yürütülen restorasyon çalışmaları esnasında hiltiyle yapılan işleme dair konuştu. Bakan Ersoy, "Yapılan işlem doğru ve yapılması gereken bir işlem ama hiltinin kullanılması yanlış" dedi.

Saraybosna'da tramvay alımı ve rayların onarımı için 50 milyon avroluk ihale!

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'nın en temel şehir içi ulaşım aracı olan tramvayların yenilenmesi ve rayların onarılması için 50 milyon avroluk iki ayrı ihaleye çıkılacağı açıklandı...

Depreme karşı yapılması gereken tek şey 'kentsel dönüşüm'!

Elazığ depremi sonrasında binaların ne kadar sağlam olduğu tartışılmaya devam ediyor. Depreme karşı yapılması gereken tek şey kentsel dönüşüm, yani depreme dayanıksız binaları yıkıp yerlerine yenilerini yapmak...

İzmir'de kuşkuyla bakılması gereken en az 200 bin konut var!

Yaşar Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Eğilmez, mevcut yapı stokumuzun iyi olmadığını söyledi. Eğilmez, "1997 ve öncesi yapılan çok katlı binaların büyük bir çoğunluğunun riski çok yüksek. İzmir'de bu durumda bulunan yaklaşık 200 bin konut var" diye konuştu...

Çatı onarımı ortak gider midir?

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun '2 katlı evimiz var. Alt katta amcam oturuyor. Çatının onarılması gerekiyor. Onarımı için alt katta oturan amcam para vermeyeceğini söylüyor. Nasıl yol izlemeliyim?' sorusunu yanıtladı.

izmir onarılması gereken bina sayısı ne kadar Haberi

izmir onarılması gereken bina sayısı ne kadar

İzmir'deki inşaat ve gayrimenkul sektörünü değerlendiren Gözde Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Kenan Kalı, sektörün ivmesini kaybetmeyeceğini, var olan  konut açığını kapatmak için nitelikli projelerle yola devam etmek gerektiğini söyledi. İzmir'deki yapı sektörüyle Türk inşaat sektörünün farklı olduğunu dile getiren Kalı, İzmir'de yaşlı yapı stoğunun çok fazla olduğunu ve kentsel dönüşüme girmesi gereken bina oranının yüzde 80 seviyesinde bulunduğunu kaydetti. Kalı, "İzmir'deki inşaat sektörünün 40 yıl boyunca aynı hızda devam edeceğini düşünüyorum" diye...