09 / 05 / 2024

izmir Oteller Sokağı

izmir Oteller Sokağı

Araştırmacı yazar Beşikçi: Günümüze kadar gelebilen ender eserler yok oluyor Sivil mimarinin en güzel örnekleri arasında kabul edilen 19. ve 20. yüzyıldan kalma, çoğu yok olan tarihi İzmir evleri koruma bekliyor...

İzmir'de ev sahibi ile tartışan kiracı eşyalarını sokağa attı!

İzmir Buca'da ev sahibi ile tartışmaya giren kiracı evin içerisine benzin dökerek eşyalarını sokağa çıkardı. 

İzmir'de iş dünyası seferber oldu! Oteller kapılarını depremzedelere açtı!

İş dünyası İzmir'deki depremin yaralarını el birliği ile sarmak için harekete geçti. Sanayici, kamunun kriz yönetimine destek vereceğini belirtirken, oteller kapılarını evini kaybeden vatandaşlara açtı.

İzmir Dario Moreno Sokağı'na sanat merkezi geliyor!

Konak Belediyesi’nin Karataş’taki Dario Moreno Sokağı girişinde kiraladığı üç katlı binada yürütülen tadilat çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Aynı zamanda İzmir’in simge yapılarından Tarihi Asansör’e komşu olan bina çok yakında sanat merkezi olarak İzmirlilere hizmet verecek.

İzmir'de bina yıkımında kopan parça sokağa düştü!

İzmir Karabağlar'da 3 katlı binanın yıkımı sırasında iddiaya göre önlem alınmayınca binadan kopan parça karşı apartmanın duvarına çarpıp sokağa düştü.

İzmir Sanat Sokağı'ndaki alt yapı çalışmaları ne durumda?

İzmir'in Urla İlçesi'nde bulunan Sanat Sokağı'nda bir süre önce alt yapı çalışmaları başladı. Bölge vatandaşları çalışmalar kapsamında kazılan çukurlar yüzünden zorluk yaşadıklarını belirtti.

İzmir’in konakları tarihten siliniyor!

İzmir’in Basmane semtinde bulunan ve bir döneme damgasını vuran tarihi konaklar, ilgisizlik nedeniyle tarihten siliniyor. Konaklardan üçü Basmane'deki Altınordu Mahallesi’nde ve Oteller Sokağı’nda yer alıyor.

İzmir'de tarihi konağın bu hali herkesi üzüyor!

Basmane Oteller Sokağı'nın girişinde tarihi Yeni Sadık Bey Oteli'nin tadilatı bir süre önde durduruldu. Adeta kaderine terkedilen tarihi yapının bir an önce İzmir'e kazandırılması isteniyor...

İzmir 46 noktadan kuşbakışı izleniyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 46 noktaya yerleştirdiği kameralarla internet üzerinden HD kalitesinde 24 saat kesintisiz yayın yapıyor. "www.izmir.bel.tr" internet adresinden İzmir'i kuşbakışı izleyebilirsiniz.

Bera Oteller Grubu üyesi Bera Alanya yenilendi!

Alternatif turizmin öncülerinden Bera Oteller Grubu üyesi Bera Alanya, yenilenen konsepti ve mekanlarıyla konukları için hazırlanıyor. Bera Alanya, önümüzdeki sezondan oldukça umutlu.

1985 yılında Kuruçeşme'de kömür depolarının yerini, turistik oteller alacakmış!

1985 yılında Kuruçeşme'deki kömür depoları kaldırılarak yerine oteller yapılacakmış. Kuruçeşmede'ki 2 kilometre uzunluğundaki kıyı kuşağı ile karayolu arasında kalan 40 bin metrekarelik alan, 40 milyon liraya kamulaştırılmış.

Bayrampaşa Belediyesi'nden Sokağına İsim Ver projesi!

Bayrampaşa Belediyesi, toplam 114 cadde ve sokağın isminin değiştirilmesi için "Sokağına İsim Ver" projesi kapsamında vatandaşları oy kullanmaya davet etti. Yaklaşık 15 bin vatandaş, sokağına isim vermek için sandık başına giderek oy kullandı.

Kartalkaya'daki oteller yüzde 100 dolulukla hizmet veriyor!

Dorukkaya Otel Genel Müdürü Avcı: " Kayak merkezinde bulunan oteller hafta içi yüzde 85, hafta sonu yüzde 100 dolulukla hizmet vermektedir " şeklinde konuştu.

İzmir Cumhuriyet Bulvarı'nda oteller artıyor!

Gaziemir'de hizmete girecek yeni fuar alanı ve artan etkinliklerle otel sayısı giderek artıyor. İzmir'e kısa süreli gelenlerin en çok tercih ettiği şehir otelleri özellikle Cumhuriyet Bulvarı'nda arttı.

izmir Oteller Sokağı Haberi

izmir Oteller Sokağı

Araştırmacı yazar Beşikçi: Basmane bölgesinde Helenistik, Roma, Bizans, Osmanlı döneminden kültürlerin bıraktığı değerleri görebiliyoruz. Günümüze kadar gelebilen ender eserler yok oluyor Sivil mimarinin en güzel örnekleri arasında kabul edilen 19. ve 20. yüzyıldan kalma, çoğu yok olan tarihi İzmir evleri koruma bekliyor. 


Edinilen bilgilere göre, izmir'in değişik semtlerinde günümüze kadar gelebilen eski yapılar, farklı dönemlerin izlerini taşıyor. Tarihi 8 bin 500 yıl öncesine dayanan izmir'in tarih boyunca geçirdiği depremlerde, 1825 yılı ile izmir'in kurtuluşu sırasındaki büyük yangınlarda kentteki eski yapıların büyük çoğunluğunun yok olduğu biliniyor. 


Günümüze gelebilen az sayıdaki sivil mimari örneklerinin çoğu, 19. yüzyılın sonlan ve 20. yüzyılın başlarında inşa edilen yapılar olarak dikkat çekiyor. Bu yapılarda Rum mimarisinin yanı sıra batılılaşma sürecine giren Osmanlı Imparatorluğu'nda sivil mimarideki değişim de...