29 / 04 / 2024

İzmir Cumhuriyet Bulvarı'nda oteller artıyor!

İzmir Cumhuriyet Bulvarı'nda oteller artıyor!

Gaziemir'de hizmete girecek yeni fuar alanı ve artan etkinliklerle otel sayısı giderek artıyor. İzmir'e kısa süreli gelenlerin en çok tercih ettiği şehir otelleri özellikle Cumhuriyet Bulvarı'nda arttı.



Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Yönetim Kurulu Başkam ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TUROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, Cumhuriyet Bulvarı'nın yeni oteller merkezi olduğunu aktardı. 



Kent merkezinde bulunması ve denize yakınlığı nedeniyle pek çok yerli ve yabancı grubun yer arayışında olduğu Cumhuriyet Bulvarı, İzmir'in "oteller bölgesi" oldu. Şu anda 6 otelin faaliyet gösterdiği Cumhuriyet Meydanı ve Konak Pier arasındaki yaklaşık 1 km uzunluğundaki caddeye 7 yeni otel daha geliyor. Şu anda 6 otelin faaliyet gösterdiği Cumhuriyet Meydanı ve Konak Pier arasındaki caddeye 7 yeni otel daha geüyor. 3 otelin inşaatı sürerken, 4 otelin yapım hazırlıkları devam ediyor. 

Halihazırda 6 otelin faaliyet gösterdiği Cumhuriyet Meydanı ve Konak Pier arasındaki caddeye 7 yeni otel daha geliyor. 3 otelin inşaatı sürerken, 4 otelin yapım hazırlıkları devam ediyor. 

Kent merkezinde bulunması ve denize yakınlığı nedeniyle pek çok yerli ve yabancı grubun yer arayışında olduğu Cumhuriyet Bulvarı, İzmir'in "oteller bölgesi" oldu. Şu anda 6 otelin faaüyet gösterdiği Cumhuriyet Meydanı ve Konak Pier arasındaki 700 metre uzunluğundaki caddeye 7 yeni otel daha geliyor.  İzmir  Büyükşehir Belediyesi'nin kıyı tasarımı projesinin sürdüğü, İzmir Ticaret Odası'nm da Tarihi Dalgakıran için hazırladığı projenin uygulama aşamasına geldiği bölgede 3 otelin inşaatı sürerken, 4 otelin yapımı için de hazırlıklar sürüyor. Otel yatırımlarının tamamlanması ve hizmete girmesiyle söz konusu alan İzmir'in turizmde yeni cazibe merkezi olacak.



35 otel bulunuyor... 

Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerine göre, 2014 yılında İzmir'de 224 konaklama tesisin 45 bin yatak kapasitesi bulunuyor. Yeni yatırımlarla bu sayının kısa zamanda artacağını belirten Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TUROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, İzmir genelindeki mevcut otellerin yatırım miktarının ise yaklaşık 11.5 milyar TL olarak açıkladı. 



Yeni oteller merkezinin olduğu bölgede 35 civarında yıldızlı ve butik otel bulunduğunu aktaran İşler, "Sadece bu oteller 5 bin civarında yatak kapasitesine sahip. Yine sadece bu bölgedeki yatırımların değeri 2.7 milyar TL civarında" dedi. Kordon'da yapımı devam eden 5 yeni otelin yaklaşık 300 milyon lirayı bulacağını aktaran İşler, "Böylece Pasaport, Alsancak, Montrö üçgenindeki otellerin yatırım miktarı, 3 milyar TL civarında olacak" dedi. 



Basmane'nin yapısı değişti...

ETİK Başkanı Mehmet İşler, daha önce Basmane Meydanında otobüs şirketlerinin bilet satış ofisleri ile gece eğlence hayatının olduğunu belirterek kentin değişen konjektürüne otellerin de uyum sağladığını ve yatırımların deniz ve fuar kenarına yoğunlaştığım aktardı, önceki yıllarda Kahramanlar'da oto yedek parçacıların bulunduğunu hatırlatan İşler, "Fakat 2008 yılından itibaren hızlı bir değişime uğrayan bölge turizm sektörünün bu alanda büyük yatırımlar yapmasına sahne oldu. 2008'de kentin 200 yatak kapasitesi varken bu sayı yeni oteller merkezinde 5 bine yaklaştı. Turistlerin eski kent merkezi dediği OldTown'a yatırım yapmak cesur bir davranıştı. Çünkü buraların cazibesi düşük ve yoğunluğu fazlaydı. Ama yatırımların ardından gelen yabancı turistlerin büyük çoğunluğunu çeken bir merkez oldu" diye konuştu. 


Taşınma, cazibeyi azaltmaz.. 

Son dönemde cazibe merkezi haline gelen Pasaport-Alsancak bölgesine yeni yatırımların yayılmaya başlamasını memnuniyetle karşıladıklarını belirten İşler, şu bilgileri verdi: "Cumhuriyet Meydanı'ndan sağa ve sola doğru yayılan otellerin son örneği Pasaport'ta yapımı süren 5 oteldir. Çünkü bu aks yeni yatırımcılar için bir cazibe merkezi olarak görülmektedir. Fuar'ın Gaziemir'e taşınmasıyla birlikte boşalacak olan Kültürpark'ın spor, sanat ve yaşam merkezi haline gelmesi buraya olan ilgiyi azaltmayacağı gibi daha da attıracaktır. Çünkü gelen turist old-town mantığı içinde kentin tarihi merkezinde bulunmak hem şehri tanırken hem de nefes alabileceği yerleri görmek istiyor." 


Yeni Ekonomi


Geri Dön