04 / 05 / 2024

İzmir protesto

İzmir protesto

İmar planı olmayan tramvay projesinin yüksek kaza riski içerdiğini iddia eden 355 İzmirli, Tramvay imalatları ile Göztepe altgeçit inşaatının iptali için İdare Mahkemesi’ne dava açtı.

Hollanda'da konut azlığı ve kiralar protesto edildi!

Hollanda'da çok sayıda eylemci, ev bulma sorunu ve kira zamlarına yönelik protesto düzenledi. 

Bergama Millet Bahçesi için 86 dükkan yıkılacak!

İzmir'de hayata geçirilecek Bergama Millet Bahçesi projesi kapsamında 86 dükkan için yıkım kararı alındı. Karara tepki gösteren esnaf Belediye Meclisi’nin önünde protesto gerçekleştirdi. 

Üniversite öğrencilerinden artan kira ücretlerine protesto!

Yüksek kira ve yurt ücretleri nedeniyle zor zamanlar yaşayan öğrenciler artan kira fiyatlarını ve yurt ücretlerini protesto etti. 

Hollanda'da konut azlığı ve kira artışları protesto edildi!

Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da binlerce gösterici, konut bulma sorununu ve yüksek kiralar protesto etti.

Almanya'daki yüksek konut fiyatları Berlin'de protesto edildi!

Almanya’nın başkenti Berlin'de, ülkede özellikle büyük kentlerde yükselen ev fiyatları protesto edildi. Ülkenin çeşitli bölgelerinden katılım gösterilen gösteride, federal ve eyalet hükümetler, kira yükselişlerine karşı mücadele etmemekle suçlandı.

İzmir'de kentsel dönüşüm için protesto!

Yaklaşık bir yıl önce İzmir'de meydana gelen depremzedeler kentsel dönüşüm için kendilerinden 450 bin TL istediklerini öne sürerek protesto düzenledi. 

Filistinliler'den İsrail'in Doğu Kudüs'teki yıkım planı için protesto gösterisi!

Filistinliler İsrail'in Doğu Kudüs'ün Silvan Mahallesi'ndeki yıkım planı için protesto gösterisi gerçekleştirdi.

Batı Şeria’da Yahudi yerleşim birimi inşasına protesto!

Batı Şeria’nın Nablus şehrinde yaşayan Filistinliler, yapımı devam eden Yahudi yerleşim birimlerine karşı yeni bir protesto düzenledi.

Pakistan'da topraklarına el konulduğunu iddia eden bir gruptan protesto gösterisi!

Pakistan Karaçi'de topraklarına el konulduğunu iddia eden bir grup protesto gösterisi gerçekleştirdi...

Berlin'de yüksek kiralar protesto edildi!

Artan kira fiyatlarıyla sık sık gündeme gelen Berlin'de yüksek kiralar protesto edildi...

KİPTAŞ'ın Eyüpsultan'daki dönüşüm projesi İBB önünde protesto edildi!

İstanbul Eyüpsultan'daki kentsel dönüşüm projesiyle ilgili KİPTAŞ'la anlaşmayan bazı vatandaşlar, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) karşısında toplanarak protesto gösterisi gerçekleştirdi.

ABD'de ev kiralarının iptal edilmesi için protesto düzenlendi! 

ABD'nin New York şehrinde toplanan bir grup pandemi döneminde ev kiraların iptal edilmesi için protesto düzenledi. 

KİPTAŞ'ın dönüşüm projesi İBB önünde protesto edildi!

Eyüpsultan Yeşilpınar Mahallesi sakinleri İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve KİPTAŞ'ın kentsel dönüşüm sürecinde kendilerine adaletsiz bir sözleşmeyi dayattığını iddia ederek, İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde protesto gösterisinde bulundu.

İzmir protesto Haberi

İzmir protesto

İzmir'de 355 kişi Konak-Karşıyaka Tramvay imalatları ile Göztepe altgeçit inşaatının iptali için avukatları Mustafa Kemal Turan aracılığıyla İdare Mahkemesi'ne dava açtı. Kent planına uymayan tramvayların yüksek kaza riski içerdiğini ifade eden avukat Turan, "Normal bir insanın yetenekleriyle bu tramvayı kullanmak imkansız. Bizim iddiamız vatman değil, 'Batman' ve 'Süpermen' bile bu tramvayı zor hareket ettirir. Proje her açıdan yanlıştır ama en yanlış tarafı kaza riski oranının çok yüksek olmasıdır. Tramvayda korku ve gerilim filmi çekmek için çok aranan bir film platosu gibi olacak. Bu kaçak yapılaşma büyük bir bela haline gelmeden acilen bilimin ve hukukun süzgecinden geçmesi gerekiyor" dedi. Avukat Turan, açılan davalarla ilgili olarak müvekkilleriyle birlike tramvay inşaatının sürdüğü Güzelyalı Göztepe Deniz Atı Heykeli önünde basın açıklaması yaptı. Daha...