18 / 07 / 2024

izmir Risk haritaları

izmir Risk haritaları

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Başkanı Alim Murathan, "14 yıl geçmesine karşın İzmir Master Planının öngördüğü birçok önlem alınmamış, önerdiği projeler gerçekleştirilmemiştir. İzmir bir depreme hazır değildir" dedi.

Türkiye'nin deprem risk haritaları çıkarılıyor! Tehlikeli ve riskli yerler imara açılmayacak!

Türkiye Afet Risk Azaltma Planı (TARAP) kapsamında, olası bir depremde yaşanabilecek can ve mal kayıplarına ilişkin bilgilerin bulunduğu Türkiye'nin deprem risk haritaları hazırlanacak. İşte Türkiye'nin deprem risk haritalarına ilişkin merak edilen tüm ayrıntılar...

DASK’ta 2020 devrimi!

Türkiye gelince evlerin yüzde 52’ye yakını depreme karşı sigortalı. 1 Ocak 2020’den itibaren DASK’ta önemli yenilikler olacak. Risk haritaları ile binanın yeri ve yüksekliğinin yanı sıra yapılma tarihi de fiyatı etkileyecek...

Milyonlarca yapı stoku güvensiz!

İNTES Başkanı Celal Koloğlu, "Risk haritaları çıkarmalı ve buna dayalı olarak riskleri yenilikçi yaklaşımlar ve uygun yapı standartlarıyla asgariye indirmeye gayret etmeliyiz" dedi...

Metehan Kavuk: İzmir'e risk alacak yatırımcılar lazım!

İnşaat sektörüne 2006 yılında giren Kavuklar Grup Gayrimenkul Geliştirme Başkanı Metehan Kavuk: "İzmir'in gelişmesi için altyapı planlanmalı ve risk alacak yatırımcı sayısı artmalı" dedi...

Kocaeli'nin risk haritası çıktı!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Balonı Fikri İşık, TÜBİTAK MAM Yer ve Deniz Bilimleri Enstitüsünce gerçekleştirilen modern jeolojik, jeofizik ölçüm ve yöntem uygulamalarıyla Kocaeli bölgesinin deprem risk haritalarının çıkarıldığını söyledi...

TÜBİTAK Kocaeli'nin deprem risk haritasını çıkardı!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, TÜBİTAK MAM Yer ve Deniz Bilimleri Enstitüsünce gerçekleştirilen modern jeolojik, jeofizik ölçüm ve yöntem uygulamalarıyla Kocaeli bölgesinin deprem risk haritalarının çıkarıldığını söyledi.

Yapı işlerinde risk analizi nedir?

Yapı işlerinde alınacak asgari iş sağlığı ve güvenliği şartları, Yapı İşlerinde İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetmeliğinde yer alıyor. Peki, yapı işlerinde risk analizi nedir?

İnşaatlara risk analizi zorunluluğu!

İnşaatlarda meydana gelebilecek tehlikeler, tehlikelerin dereceleri, tehlikelerin öncelik durumu, riski ve alınması gereken önlemler gibi detayların risk analizinde belirtilmesi gerekiyor. İşte, inşaatlara risk analizi zorunluluğu!

İnşaatlarda risk analizini kimler yapabilir?

Remi Gazetede yayınlanan İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununda yer alan hükümlere göre, tüm işyerlerinde risk analizinin yapılması zorunlu tutuluyor. Peki, inşaatlarda risk analizini kimler yapabilir?

İnşaatta risk analizi nasıl yapılır?

Risk Analizi işletme faaliyetleri sırasında oluşabilecek potansiyel tehlikelerin tanımlanması ve bunlara ilişkin risklerin değerlendirilmesi olası risklerle ilgili kontrol tedbirlerinin yapılmasını sağlıyor. Peki, inşaatta risk analizi nasıl yapılır?

Kentsel dönüşüm risk tespiti nasıl yapılır?

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun ve kanun yönetmelikleri gereğince, risk tespiti Bakanlıkça yetki verilmiş kurum ve kuruluşlar tarafından yapılıyor. Peki, kentsel dönüşüm risk tespiti nasıl yapılır?

Vedat Şahin İBB Deprem Risk Yönetim Başkanlığı'na getirildi!

İBB'nin yönetim şeması baştan sona değişti. Vedat Şahin İBB Deprem Risk Yönetim Başkanlığı'na getirildi. Deprem Risk Yönetim ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığı görevi, Semih Turan’dan alınıp Vedat Şahin’e verildi.

Bina yönetimi risk analizi nasıl yapılır?

Kapıcı, bahçıvan veya güvenlik görevlisi çalıştırması durumlarında bina yönetimi risk analizi yaptırması zorunlu oluyor. Bina risk analizi kapsamına girebilmesi için bir çalışanının olması yeterli oluyor. Peki, bina yönetimi risk analizi nasıl yapılır?

izmir Risk haritaları Haberi

izmir Risk haritaları


TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Başkanı Alim Murathan İzmir'in deprem riskiyle ilgili olarak düzenlediği basın toplantısında, 14 yıl önce hazırlanan İzmir Deprem Master Planının önerdiği projelerin hala gerçekleşmediğini ifade ederek İzmir'in depreme hazırlıksız olduğunu açıkladı. 


Risk haritaları hala oluşturulmadı 

İzmir'in dünyada deprem riski en yüksek kentler arasında yer aldığını, hatta dünyada deprem riski en yüksek 20 kentten biri olarak gösterildiğini ifade eden Murathan, "Bu nedenle İzmir'de can ve mal kaybına neden olan ve olacak birincil afet türü deprem olarak belirlenmiştir. İzmir kenti deprem üretme potansiyeline sahip 13 aktif fayla çevrelenmiştir. Fakat buna rağmen hala risk haritaları oluşturulmamış, İzmir'de yer alan fay hatları haritalara işlenmemiştir" dedi. 


6.5'lik depreme korkunç bilanço 

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan "İzmir Deprem Master Planı'nda İzmir körfezini güneyden sınırlayan...