12 / 05 / 2024

izmir ruhsat sorunu

izmir ruhsat sorunu

İzmir Ticaret Odası Meclis üyesi Levent Bendeş yaptığı açıklamada İstanbul'un konut fazlasına doğru gittiğini İzmir'in ise hala konut açığının bulunduğunu söyledi.

Mimarlar Odası İzmir Şubesi: Zorlu Konak projesinin tadilat ruhsatı iptal edilsin!

Mimarlar Odası İzmir Şubesi, Zorlu Konak projesine verilen tadilat ruhsatının iptalini talep etti.

Ahmet Ercan'dan imar barışı tepkisi!

Hükümet, imar barışıyla mülkiyet, imar, ruhsat sorunu yaşayan 10 milyondan fazla vatandaşın memnun olmasını sağladı. Ünlü deprem bilimci Jeofizik Yüksek Mühendisi ve Deprem Bilimci Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan da konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

İmar barışında mutlu son!

Hükümet, imar barışıyla mülkiyet, imar, ruhsat sorunu yaşayan 10 milyondan fazla vatandaşı memnun etti. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından imar barışından 7 milyon 238 bin bağımsız birimin faydalandığını, toplanan paranın da 25 milyar 592 milyon liraya ulaştığını duyurdu.

İzmir Konak'ta ruhsat süreci hızlandı!

İzmir'in Konak Belediyesi, hem Kovid-19 sebebiyle geçilen dönüşümlü mesai sistemine hem de İzmir depremi sonrasında başlayan zorunlu taşınma sürecine rağmen daha hızlı ruhsat vermeye başladı.

İzmir İnciraltı'nın imar sorunu çözülüyor!

İzmir’in yıllardır çözüm bekleyen İnciraltı imar sorunu için harekete geçildi.AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya ile bir araya geldi.

Vakıf GYO İzmir Konak Karma Projesi için yapı ruhsatı aldı!

Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından İzmir İli, Konak İlçesi, Mersinli Mahallesi, 8601 Ada 1 Parsel'de bulunan arsa üzerinde yapılacak olan İzmir Konak Karma Projesi'nin Yapı Ruhsatı 16 Nisan 2020 tarihinde alındı.

TOKİ İzmir Ayrancılar Projesi'nde ruhsat sorunu çözüldü!

İzmir’in Torbalı ilçesindeki Ayrancılar İnönü Mahallesinde, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yapılan, 315 adet konutun kura sonucu hak sahiplerine verildiği projede çeşitli nedenlerle 123 daireye yapı kullanma izin belgeleri verilemedi...

Kaplıcalar'da ‘ruhsat’ sorunu!

Türkiye Kaplıca Talasso ve Merkezleri Derneği (TÜRKAP) Başkanı Koksal Köse, iki yıl önce yaptıkları çalıştay ile yönetmelik hazırlandığını ancak hala ruhsat sorunu yaşadıklarını anlattı.

İzmir'deki tartışmalı gökdelenin ruhsatı iptal mi edilecek?

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, tartışmalara neden olan gökdelen projesinin ruhsatın iptal edilmesi için çalışma başlattı. 

Kayseri Büyükşehir'den inşaatların ruhsat sorunu için önemli karar!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, inşaatların ruhsat sorunu ve bu sorun nedeniyle elektrik ve su aboneliğinde yaşanan problemlerin çözümü için önemli bir karar aldıklarını açıkladı.

İmar barışı 11 milyon vatandaşın yüzünü güldürdü!

İmar barışı ile mülkiyet, imar, ruhsat sorunu yaşayan yaklaşık 11 milyondan fazla vatandaşın yüzü güldü. Toplanan bedel 18 milyar TL'yi geçti. Başvurular 15 Haziran’da, yapı kayıt bedeli ödemeleri de 30 Haziran’da bitiyor...

Kayseri'nin ruhsat sorunu çözüldü!

Meslek odaları tarafından açılan dava imar yönetmeliği ile ilgili yürütmenin durdurulması kararıyla başlayan ruhsat sorunu Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmalarıyla çözüldü.

Bursa Tower Plaza yıkılıyor!

Bursa'da, ruhsat sorunu nedeniyle yirmi yılı aşkın süredir boş duran ve yıkılma riski olduğu belirlenen Tower Plaza'nın tıraşlama yöntemi ile yıkım çalışmaları gerçekleştirilmeye başlandı.Yıkımı üstlenen yüklenici firma görevlileri, bina içindeki asma tavanlar, kapı, pencere gibi sistemleri yıktı...

izmir ruhsat sorunu Haberi

izmir ruhsat sorunu


İzmir Ticaret Odası Meclis üyesi Levent Bendeş, İstanbul'un konut fazlasına doğru gittiğini İzmir'in ise hala konut açığının bulunduğunu söyledi. Bunun bir fırsat olduğunu, İzmirli firmaların agresif bir stratejiyle büyümesi gerektiğini dile getiren Bendeş, "İzmir kendi dinamiklerini harekete geçirmeli. Büyükşehir Belediyesi arsa üretimini özel bir komiteyle yeniden yapılandırmalı. İlçe belediyeleri yasaya göre 15 gün içinde ruhsatları vermeli. İzmirli müteahhitler dışa açılmalı. Yoksa, 2016'yı da kaybederiz" dedi.  


En önemli sorun 


Beton fiyatlarının artmasının yankısı devam ederken İzmir Ticaret Odası Meclis Üyesi İnşaat Mühendisi Levent Bendeş, İzmir'in yarı yolda kalmaması gerektiğini dile getirdi. Bendeş, öncelikle belediyelerin ruhsat verme sorununa değinerek, "Bugün yasada inşaat ruhsatının 15 gün içinde müteahhite verilmesi zorunluluğu var. Ancak, benim eksiksiz dosyam 3 aydır bir ilçe belediyesinde bekliyor. Bazı dosyalar...