05 / 05 / 2024

izmir rüzgar elektrik santralleri

izmir rüzgar elektrik santralleri

Son on yılda Rüzgar Enerjisi Santralleri'nde (RES) pek çok yatırımın devreye alındığı İzmir, 2017 yılı ile birlikte kurulu güçte 1000 Megavat (MW) sınırını aşarak, Türkiye'nin lideri oldu.

SANKO Enerji, rüzgar-güneş hibrit santral yatırımını tamamladı

SANKO Enerji, Karaman’da başlattığı rüzgar ve güneşe dayalı hibrit elektrik santrali yatırımını tamamladığını belirtti. İşte haberin ayrıntıları...

Yenilenebilir enerjinin payı artıyor! Güneş ve rüzgar elektrik üretiminde nükleeri geçti!

Enerji Enstitüsü’nün raporuna göre yenilenebilir enerjinin payı tüm dünyada güçlü biçimde artmaya devam ediyor. Solar kaynaklı enerji üretimi geçen yıl yüzde 25, rüzgar kaynaklı üretim yüzde 13 oranında artış gösterdi.

İzmir Kozbeyli Rüzgar Enerji Santrali imar planı askıda!

İzmir Foça Kozbeyli Rüzgar Enerji Santrali'ne ilişkin hazırlanan 1/5000 ölçekli İlave Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli İlave Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı...

Halit Öztürk evinin elektrik ihtiyacını rüzgar türbiniyle karşılıyor!

Kırşehir'in Kaman ilçesinde yaşayan demirci ustası Halit Öztürk, evinin bahçesine kurduğu rüzgar türbiniyle elektrik ihtiyacını karşılıyor.

Mersinli İzmir Rüzgar Enerji Santrali projesinde son durum!

YANDER Elektrik tarafından Torbalı. Kemalpaşa ve Bayırdır arasına yapılması planlanan Mersinli Rüzgar Elektrik Santrali projesinde sona gelindi. Bakanlık ÇED süreci tamamlanan proje için İnceleme Değerlendirme toplantısı düzenledi.

Yares'ten Bursa'ya rüzgar santrali!

Yares Elektrik Üretim AŞ, Bursa'nın tepelerine rüzgâr enerji santrali (RES) projesiyle geliyor. Şirket Gemlik, Osmangazi ve Gürsu sınırları içinde yer alacak, 30 rüzgar türbininden oluşan 50 MW kurulu gücünde bir santral kuracak.

İzmir Mersinli Rüzgar Enerji Santrali toplantısı 24 Ağustos'ta!

İzmir Kemalpaşa, Torbalı ve Bayındır ilçelerinde yapılması planlanan Mersinli Rüzgar Enerji Santrali projesine ilişkin ÇED toplantısı 24 Ağustos'ta yapılacak.

Karaburun Rüzgar Enerji Santrali Kapasite Artışı projesi için Halkın Katılımı Toplantısı yapılacak!

Lodos Karaburun Elektrik Üretim A.Ş tarafından İzmir Karaburun'a yapılacak "Karaburun Rüzgar Enerji Santrali Kapasite Artışı" projesi için 17 Temmuz'da halkın katılımı toplantısı yapılacak.

2001 yılında İSKİ, rüzgar enerjisinden elektrik üretecekmiş!

2001 yılında İSKİ, rüzgar enerjisinden yararlanmak amacıyla bir proje başlatmış. İTÜ ile yürüteceği projeyle baraj havzalarına rüzgar enerjisi tribünleri kuracakmış ve ihtiyacı olan elektriğin yüzde 20'sini buradan karşılayacakmış.

Tübitak ilk yerli rüzgar türbinini Temmuz'da açacak!

TÜBİTAK öncülüğünde hazırlanan ilk yerli rüzgar türbini elektrik üretimi için gün sayıyor. TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi Başkanı Tunaboylu, “Projenin ikinci aşamasında 2,5 megavat versiyonu üretilecek” dedi.

İzmir Ovacık Rüzgar Enerji Santrali imar planı askıda!

İzmir Çeşme'de “Ovacık Rüzgar Enerji Santrali” 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı ve Plan Açıklama Raporu askıya çıktı...

İzmir Sarpıncık Rüzgar Enerji Santrali imar planı askıda!

İzmir Karaburun ilçesi Sarpıncık Rüzgar Enerji Santraline ilişkin 1/5000 ölçekli nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı ile plan açıklama raporları bugün askıya çıktı...

Urla Demircili Rüzgar Enerji Santrali imar planı askıda!

İzmir Urla ilçesinde Çalık Rüzgar Enerjisi Elektrik Üretim Ltd. Şti’ye ait “Demircili Rüzgar Enerji Santrali” 1/5000 ölçekli ve 1/1000 ölçekli koruma amaçlı nazım ve uygulama imar planı askıda...

izmir rüzgar elektrik santralleri Haberi

izmir rüzgar elektrik santralleri


Son on yılda Rüzgar Enerjisi Santralleri'nde (RES) pek çok yatırımın devreye alındığı İzmir, 2017 yılı ile birlikte kurulu güçte 1000 Megavat (MW) sınırını aşarak, Türkiye'nin lideri oldu. Kentte aralık ayında 127 MW gücünde RES yatırımının devreye alınması ile toplam kurulu güç 1076 MW olurken; İzmir'i, 971 MW ile Balıkesir, 597 MW ile Manisa izliyor.


Enerji Sanayicileri ve İşadamları Derneği (ENSİA) ve Bergama OSB Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Vatansever, Türkiye'nin son aylarda terör saldırıları ile kritik bir süreçten geçtiğini belirterek, rüzgar enerjisinde yaşanan güzel gelişmelerin yüreklere su serptiğini söyledi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından hazırlanan Rüzgar Enerjisi Atlası'nda İzmir'in en yüksek potansiyele sahip illerin başında geldiğini hatırlatan Hüseyin Vatansever, bu çalışmada kentin rüzgar enerjisi güç potansiyelinin 11.854 MW olarak belirlendiğini...