05 / 05 / 2024

İzmir Sanat Sokağı

İzmir Sanat Sokağı

İzmir'in Urla İlçesi'nde bulunan Sanat Sokağı'nda bir süre önce alt yapı çalışmaları başladı. Bölge vatandaşları çalışmalar kapsamında kazılan çukurlar yüzünden zorluk yaşadıklarını belirtti.

İzmir'de ev sahibi ile tartışan kiracı eşyalarını sokağa attı!

İzmir Buca'da ev sahibi ile tartışmaya giren kiracı evin içerisine benzin dökerek eşyalarını sokağa çıkardı. 

Hafta sonu sokağa çıkma yasağı var mı?

İstanbul, Ankara, İzmir'in aralarında yer aldığı 58 ilde hafta sonu sokağa çıkma yasağı uygulanacak. Cumartesi ve Pazar günü yasağın olacağı illerde uygulama Pazartesi günü 05:00'e kadar devam edecek.

Kepez'e 21 dükkanlık sahaf çarşısı inşa ediliyor!

Antalya Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, ilçe halkına verdiği sahaf çarşısı sözünü tuttu. Dokuma Sanat Sokağı'na 21 dükkanın yer alacağı sahaf çarşısı yapılıyor. 

Tunç Soyer: İzmir'deki faylar ve binalar incelenecek!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 30 Ekim’de yaşanan deprem felaketinin ardından alınacak tedbirleri ortak akıl ve bilim rehberliğinde belirlemek için “Afet Bilim Kurulu” oluşturdu. Kurulun ilk toplantısı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer başkanlığında İzmir Sanat’ta çevrim içi olarak gerçekle

Şehit Ömer Halisdemir Bilim ve Sanat Merkezi binasının devredileceği iddiası TBMM'de!

İzmir Konak Şehit Ömer Halisdemir Bilim ve Sanat Merkezi binasının imam hatip okuluna devredileceği iddiası meclis gündemine taşındı. CHP'li Bakan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Tarihi Odunpazarı'ndaki restorasyon yıl sonunda tamamlanacak!

Tarihi Odunpazarı Bölgesi'nde Büyükşehir Belediyesi tarafından inşaat çalışmaları süren Hamam ve Hamam Müzesi ile Sanat Sokağı'nda incelemelerde bulunan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, çalışmaları yıl sonuna kadar bitirmeyi planladıklarını açıkladı. 

Çorum Sanat Sokağı’nda kiralara zam yok!

ÇESOB) Pir Baba Parkı'nda faaliyet gösteren Sanat Sokağı esnafını makamında ağırladı. Toplantıda, can güvenliği ile ilgili sorunlar ve kira bedelleri ile ilgili talepler konuşulduç

Eskişehir Odun Pazarı'na ticari kompleks inşa ediliyor!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Odunpazarı Bölgesi’nde ‘Tarihi Odunpazarı Bölgesi Kentsel Gelişim Projesi’ kapsamında Sanat Sokağı, Hamam ve Hamam Müzesi, Kitabevi, Modern Sanatlar Müzesi, Avlu Odunpazarı ve ticari kompleksleri inşa ediyor.

Marina 24 fiyat!

Marina 24 fiyat listesi haberimizde yer alıyor. 286 konut ve 5 bin metrekare ticaret alanından meydana gelen projede Sanat Sokağı, Marina Gurme ve Marina Çarşı, Performans Meydanı bulunuyor. 

Türkerler Holding, Dokuz Eylül Üniversitesi sanat galerisine sponsor oldu!

İzmir’e son yılların en büyük yatırımlarını yapan Türkerler Holding, kentin eğitim ve sanat hayatına kalıcı yatırımlarla destek olmaya devam ediyor.

İzmir Narlıdere Sanat Vadisi'nde yanlış projelendirme yapıldı!

İzmir Narlıdere Belediyesi'nin 2. İnönü Mahallesi'nde 7 milyon TL'ye hayata geçirilen Yaşar Kemal Kültür ve Sanat Vadisi'nde hatalı projelendirme nedeniyle toprak kayması meydana geldi.

İzmit Sanat Sokağı yenilendi!

Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre, Sanat Sokağı’nda bir süre önce başlatılan yenileme çalışması tamamlandı.

Şanlıurfa Kültür ve Sanat Sokağı'yla hayat bulacak!

Kültürel belediyecilik çalışmaları çerçevesinde Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarihi Beykapısı (Bedendibi) surlarında açtığı sanat sokağında unutulmaya yüz tutmuş meslekleri, açılacak kurslarla yeniden canlandıracak.

İzmir Sanat Sokağı Haberi

İzmir Sanat Sokağı


İzmir'in Urla İlçesi'nde bulunan Sanat Sokağı, alt yapı çalışmaları nedeniyle adeta şantiyeye döndü. Kazılan çukurlar yüzünden esnaf ve vatandaşlar zorluk yaşıyor. Kurulan tahta köprülerden geçmeye çalışan vatandaşlar, cambazlık yapıyor.


Urla'da 1800'lü yıllarda Fardi sokaki (geniş sokak) olan adı, 1922'den sonra Zafer Caddesi'ne dönüştürülen 2010 yılında da Sanat Sokağı denilen cadde. son günlerde 'çukur sokağı' olarak anılıyor. İzmir Valliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı bir yıl önce Sanat Sokağı, Zafer Caddesi ve Cephe Sağlamlaştırma Yapım İşi Projesi'ni hayata geçirdi.


Önce cephelerde sağlamlaştırma yapıldı ardından da iki ay önce alt yapı için cadde boydan boya kazıldı. Sanat Sokağı'ndaki esnaf bir türlü bitmeyen çalışmalar yüzünden kara kara düşünüyor. Bakkala, manava, terziye, eczaneye çukurlar nedeniyle müşteriler giremiyor. Kira bedelini ödemekte zorlanan esnaf kapatmamak için direniyor....