16 / 05 / 2024

İzmir sanayi yasağı

İzmir sanayi yasağı

İzmir ve Manisa’yı kapsayan 1/100 bin ölçekli imar planları yenilikler getiriyor. İzmir ve Manisa’nın tamamını ilgilendiren bu planlarda çok önemli ve iki kentin belki de 50 yılını etkileyecek önemli değişiklikler mevcut. 

İzmir'de ticaret ve sanayi imarlı 2 arsa satılacak!

İzmir İli Torbalı Belediye Başkanlığı, Torbalı'da yer alan ticaret ve sanayi alanı imarlı iki arsayı satışa çıkardı. Arsaların yüz ölçümleri 1.140 metrekare ve 3 bin 106 metrekare olarak belirtildi.

TOKİ'den dev satış! 3 ilde 1 milyar 484 milyon TL'lik sanayi imarlı 7 arsa satacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Hatay, Gaziantep, İzmir'de yer alan sanayi imarlı arsaları satışa çıkardı. Arsaların toplam satış bedeli 1 milyar 484 milyon 436 bin 683 TL olarak açıklandı.

Yasa Group Metal Medya Ticaret Ve Sanayi Limited Şirketi kuruldu!

Yasa Group Metal Medya Ticaret Ve Sanayi Limited Şirketi Büyükçekmece'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Sadık Durucak ve Yasin Balıklı ortaklığında kuruldu.

Hafta sonu sokağa çıkma yasağı var mı?

İstanbul, Ankara, İzmir'in aralarında yer aldığı 58 ilde hafta sonu sokağa çıkma yasağı uygulanacak. Cumartesi ve Pazar günü yasağın olacağı illerde uygulama Pazartesi günü 05:00'e kadar devam edecek.

İzmir'de kurulması planlanan ihtisas organize sanayi bölgeleri TBMM'de!

İzmir ilinde kurulması planlanan su ürünleri ihtisas organize sanayi bölgeleri meclis gündemine taşındı. CHP'li Serter, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Nemrut Küçük Sanayi Sitesi'nin temeli atıldı! 

İzmir'de bulunan Aliağa Kimya İhtisas ve Karma Organize Sanayi Bölgesi’ndeki Nemrut Küçük Sanayi Sitesi'nin temeli atıldı.

Yasa İskele İnşaat Reklam Plastik Medikal Lojistik Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yasa İskele İnşaat Reklam Plastik Medikal Lojistik Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Beykoz'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Ali İtik tarafından kuruldu.

Özmir Danışmanlık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Özmir Danışmanlık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Kadıköy'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Kemal Miroğlu tarafından kuruldu. 

İzmir ve Manisa'da yerleşim bölgelerine sanayi yasağı!

İzmir ve Manisa’yı kapsayan 1/100 bin ölçekli imar planları yenilikler getiriyor. İzmir ve Manisa’nın tamamını ilgilendiren bu planlarda çok önemli ve iki kentin belki de 50 yılını etkileyecek önemli değişiklikler mevcut. 

Boston Kimya Mühendislik Sanayi İnşaat Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Boston Kimya Mühendislik Sanayi İnşaat Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Pendik’te 10 bin TL sermaye bedeli ile Mustafa Yasa Kılınç tarafından kuruldu. 

İzmir'de küçük sanayi siteleri kent dışına taşınıyor!

Bakan Özlü’nün küçük sanayi sitelerinin kent dışına taşınacağını açıklamasının ardından gözler İzmir’deki 2 milyon metrekare büyüklükteki 7 bölgeye çevrildi. İzmir’in önünü açacak projeyle kente 20 milyar liralık yatırımla 35 bin konut, 15 bin dükkan ve onlarca AVM yapılabilecek

İzmir'deki sanayi siteleri taşınmalı!

Çiçek Kardeşler İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Çiçek, İzmir'in sanayi sitelerini şehir dışına taşımada geç kaldığını vurguladı.

Emlak Danışmanlığı Yasa Taslağı referandumu bekliyor!

İzmir Emlak Komisyoncuları (İZEKO) Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Güleroğlu, "Emlak Danışmanlığı Yasa Taslağı" ile ilgili görüşlerini paylaştı. Güleroğlu, kararın referandum sonrasında çıkmasını beklediklerini söyledi.

İzmir sanayi yasağı Haberi

İzmir sanayi yasağı

 Milliyet Gazetesi yazarlarından Mustafa Yılmaz bugünki köşesinde ''yerleşim bölgelerine sanayi yasağı'' başlıklı yazısını yayınladı. İşte, o yazı... 

Üç yıl önce kabul edilen, İzmir ve Manisa’yı kapsayan 1/100 bin ölçekli imar planlarının getirdiği yenilikleri defalarca aktarmıştım.
Yapılacak her türlü alt ölçekli planın (1/25.000, 1/5000 ve 1/1000) ana nitelikteki bu planlamaya uyması zorunluluğu var.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, işte bu planlarda bir kez daha değişikliğe gitti. 10 Nisan’da onaylanan plan değişiklikleri, 26 Nisan ile 25 Mayıs günleri arasında itirazlar için askıda olacak.
İsteyen herkes, 30 gün içinde bu planlara itirazlarını yapacak.

İzmir ve Manisa’nın tamamını ilgilendiren bu planlarda çok önemli ve iki kentin belki de 50 yılını etkileyecek önemli değişiklikler var.
Kabul edilen planlarda kentsel yerleşme alanlarında; konut, eğitim tesisi, sağlık tesisi, açık...