30 / 04 / 2024

İzmir sit haritası

İzmir sit haritası

İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, turizm cennetlerinden Çeşme başta olmak üzere kent genelindeki SİT alanlarına yönelik, uzman 18 akademisyenle yeniden inceleme başlattı.

İzmir Kyme kenti 3.Derece Sit alanı yapıldı!

Kyme, İzmir Aliağa'da, Çandarlı Körfezinin Nemrut Koyu'nun kıyısında yer alan bir antik kent. Bugün, dar bir alanda kalmış, çevresi yaygın sanayi tesisleriyle kaplı bir ören yeri. Kyme’nin bir bölümü 1.Derece Sit alanından 3.Derece Sit alanına düşürüldü.

Ahmet Aras: Deprem için yol haritası çıkaracağız!

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras yaptığı açıklamada, İzmir depreminin kendileri için bir deneyim olduğunu, Bodrum’da yaşanacak olası bir deprem sonrası neler yapılacağını koordine edeceklerini belirterek yeni bir yol haritası çıkaracaklarını belirtti.

Riskli binada oturan ve evini yenilemek isteyenler için yol haritası!

İzmir'de yaşanan deprem acı gerçeği ortaya çıkardı. Riskli binada oturan ve evini yenilemek isteyenler için nasıl bir yol haritası izlenmesi gerekiyor. İşte 10 adımda kentsel dönüşüm...

İzmir Güzelbahçe'de doğal sit alanları Go-kart pisti mi oluyor?

İzmir Güzelbahçe'de doğal sit alanı üzerinde yapılmak istenen ‘Go-kart’ pistini kapsayan imar planları Bakanlık tarafından onaylandı.

Çeşme'de arkeolojik sit alanının korunması için alınacak tedbirler mecliste!

13 Ağustos 2020 tarihinde İzmir ilinin Çeşme ilçesinde yaşanan yangın sonrasında arkeolojik sit alanının korunması için Bakanlığın alacağı tedbirler meclis gündemine taşındı. CHP'li Serter, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Çeşme'de sit alanına inşa edilen taş bina yıkıldı!

İzmir Çeşme'de deniz kenarı ve sit alanına yapılan taş bina yıkıldı.

İzmir'deki doğal sit alanları kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

İzmir İli, Çiğli, Menemen ve Foça ilçeleri dahilindeki bazı doğal sit alanlarının kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar bugünkü 2941 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Tunç Soyer'den Mavişehir'deki sit alanının devrine tepki!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Karşıyaka Belediyesi, Mavişehir'de 1. Derece Doğa Sit kapsamında kalan Gediz Deltası'nın bir parçası olan ve imar planlarında Rekreasyon Alanı ve Açık Spor Tesisi Alanı olarak belirlenen bölgenin Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından satışının yapılmasını de

Soner Yalçın’ın Çeşme’deki kaçak köşkünün arazisi sit alanı mı?

Oda TV’nin sahibi Soner Yalçın’ın İzmir'in Çeşme ilçesindeki kaçak köşkünün arazisi sit alanı çıktı. Kanunu hiçe sayarak, sit alanının ortasına 3 katlı lüks köşk diken Soner Yalçın’a belediye göz yumdu.

İzmir'de doğal sit alanı olarak tescil edilen yerler TBMM'de!

İzmir'in Bornova ve Selçuk ilçelerinde doğal sit alanı olarak tescil edilen yerler meclis gündemine taşındı. CHP'li Polat, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Çeşme Sulh Hukuk Mahkemesi'nden 21.9 milyon TL'ye satılık doğal sit alanı!

Çeşme Sulh Hukuk Mahkemesi, İzmir ili, Çeşme ilçesi, Musalla Mahallesi 441 ada, 38 parselde yer alan 54 dönüm tarla tapulu 1. derece doğal sit alanını 21 milyon 893 bin 262 TL'ye satıyor...

İzmir Karaburun'da sit alanındaki inşaatın yıkım çalışması tamamlandı!

İzmir Karaburun'da birinci derece doğal sit alanında Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un talimatıyla Yapı Kayıt Belgesi iptal edilen yapının yıkım çalışmaları tamamlandı.

Karaburun'daki sit alanına yapılan inşaatta yıkım başladı!

İzmir'in Karaburun ilçesinde birinci derece doğal sit alanında Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından verilen talimatlarla Yapı Kayıt Belgesi iptal edilen yapının yıkımına başlandı.

İzmir sit haritası Haberi

İzmir sit haritası

İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, turizm cennetlerinden Çeşme başta olmak üzere kent genelindeki SİT alanlarına yönelik, uzman 18 akademisyenle yeniden inceleme başlattı. SİT alanları endemik yapısından hava akımlarına, kuş ve böcek türlerine kadar 4 mevsim yakın takibe alındıktan sonra 'mutlak korunacak alan', 'nitelikli korunacak alan' ve 'sürdürülebilir alan' olarak yeniden belirlendi. 40 bölüme ayrılan kentteki araştırmalar tamamlandı, sınırlar çizildi. Bakanlık onayına sunulan bu alanlarda, yapılaşma koşullarını açıklanıncaya kadar da inşaat yapılamayacak. İl müdürlüğü yetkilileri, bu durumdan vatandaşların olumsuz yönde etkilenmeyeceği şekilde çalışmaların hızla sürdürüldüğünü açıkladı.


İzmir'in önde gelen turizm bölgeleri başta olmak üzere birçok yer için SİT durumu sıkça tartışma konusu oldu. Bu durumu göz önünde bulunduran Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın talimatıyla İl Müdürlüğü yeniden inceleme başlattı. Üniversitelerde görevli...