15 / 05 / 2024

İzmir teleferiği ne zaman hizmete girecek

İzmir teleferiği ne zaman hizmete girecek

Makine Mühendisleri Odası İzmir Şubesi'nin kullanılmasının sakıncalı olduğu ve iyileştirilmesi gerektiği raporu üzerine 2008 yılında kapatılan Balçova Teleferik Tesisleri, yarın yeniden hizmet vermeye başlayacak.

TOKİ 2022 kura tarihleri belli oldu mu? İstanbul, Ankara, İzmir TOKİ kura çekilişi ne zaman yapılacak?

Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı konut projesi şeklinde belirtilen TOKİ 2022 sosyal konut projesi için kura heyecanı dün başladı. Peki İstanbul, Ankara, İzmir TOKİ kura çekilişi ne zaman? İşte ayrıntılar...

TOKİ İzmir Selçuk kura çekilişi ne zaman? TOKİ Selçuk kura çekimi 2022 detayları!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığının İzmir Selçuk alt gelir grubu projesi için kura heyecanı başladı. Peki TOKİ İzmir Selçuk kura çekilişi ne zaman? İşte TOKİ Selçuk kura çekimi 2022 detayları...

TOKİ İzmir Karabağlar 2020 kura çekilişi ne zaman? TOKİ İzmir kura tarihi 2020!

TOKİ İzmir Karabağlar 2020 kura çekilişi ne zaman sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor. Peki TOKİ İzmir Karabağlar kuraları ne zaman çekilecek? Karabağlar TOKİ kura çekimi tarihleri 2020...

TOKİ 50 bin konut İzmir kura çekilişi ne zaman?

TOKİ 50 bin sosyal konut projesi kapsamında kura çekiliş tarihleri için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Başvuru yapan vatandaşlar kura tarihlerini merak ediyor. Peki TOKİ 50 bin konut İzmir kura çekilişi ne zaman?

TOKİ İzmir Selçuk 2019 kura çekilişi ne zaman?

TOKİ İzmir Selçuk 2019 projesi kapsamında 1000 adet konut satışa çıkarıldı ve 22 bin 425 başvuru geldi. TOKİ İzmir Selçuk 2019 kura çekim tarihi açıklandı. Peki TOKİ İzmir Selçuk 2019 kura çekilişi ne zaman? İşte yanıtı...

TOKİ İzmir Ödemiş 2019 kura çekilişi ne zaman?

TOKİ imzası ile TOKİ İzmir Ödemiş'te inşa edilen 468 konutun kura çekim tarihi açıklandı. Peki TOKİ İzmir Ödemiş 2019 kura çekilişi ne zaman? İşte yanıtı...

TOKİ İzmir Torbalı 2019 kura çekilişi ne zaman?

TOKİ'nin 50 bin sosyal konut kampanyası kapsamında satışa çıkarılan 223 konutun kura çekim tarihi açıklandı. Peki TOKİ İzmir Torbalı 2019 kura çekilişi ne zaman? İşte yanıtı...

Mistral GYO'nun İzmir Valiliği'ne açtığı dava duruşması 30 Mayıs'ta!

Mistral Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı İzmir Valiliği aleyhine İzmir 4.İdare Mahkemesinde açılan dava hakkında açıklama yaptı. Mistral GYO'nun İzmir Valiliği'ne açtığı dava duruşması 30 Mayıs'ta gerçekleştirilecek. 

TOKİ İzmir kura çekilişi ne zaman yapılacak?

TOKİ İzmir kura çekilişi ne zaman yapılacak sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor. Projede toplam 286 adet konut bulunuyor.

TOKİ İzmir Torbalı 2018 kura çekilişi ne zaman?

TOKİ İzmir Torbalı 2018 kura çekilişi ne zaman yapılacak sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor. Projede konut fiyatları 166 bin TL'den başlıyor.

TOKİ İzmir Tire kura çekilişi ne zaman?

TOKİ İzmir Tire kura çekilişi ne zaman sorusuna 15 Mayıs 2018 yanıtını verebiliriz. Projelerdeki konutlar için başvurular dün itibariyle başladı.

Konut alana devlet desteği ne zaman?

26 Şubat 2016 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Konut hesabı ve devlet katkısına dair yönetmelik gereğince konut alana devlet desteği yapılacak. Peki, konut alana devlet desteği ne zaman başlayacak?

TOKİ Adana Sarıçam Konutları kura çekilişi ne zaman?

Emekli TOKİ Adana Sarıçam'da toplam 300 adet daire emekli kategorisinde satışa çıkarıldı. Projedeki daireler 2+1 şeklinde tasarlandı. Peki TOKİ Adana Sarıçam Konutları kura çekilişi ne zaman?

İzmir teleferiği ne zaman hizmete girecek Haberi

İzmir teleferiği ne zaman hizmete girecek

Makine Mühendisleri Odası İzmir Şubesi'nin kullanılmasının sakıncalı olduğu ve iyileştirilmesi gerektiği raporu üzerine 2008 yılında kapatılan Balçova Teleferik Tesisleri, yarın yeniden hizmet vermeye başlayacak.


İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, AB standartlarına göre yenilenen Balçova Teleferik Tesislerini gezdi, teleferiğin ilk seferini gerçekleştirdi.


Tesisin 1974 yılında açıldığını kaydeden Kocaoğlu, 2008 yılında makine mühendislerinin, teleferiğin güçlendirilmesi gerektiği doğrultusundaki raporu üzerine kapatıldığını hatırlattı.


Kocaoğlu, güçlendirme aşamasında AB mevzuatında insan taşıyan hava araçlarıyla ilgili yönetmelikte yapılacak değişikliğin beklendiğini ifade ederek, "3 defa ihale süreci yaşandı. Hepimiz üzüldük. 2013 yılında ihale süreci bitti. Yarından itibaren halkımıza hizmet verecek. Toplam maliyeti 15,5 milyon lira. Elimizde olmayan nedenlerden dolayı yaşanan gecikme için affınızı diliyoruz" diye konuştu.


Tesislere gelenlerin İzmir'in körfez manzarasını kuş bakışı görebilmesi için, kabinlerden indikten sonraki giriş bölümünde...