15 / 05 / 2024

İzmir teleferiğinin ilk seferi gerçekleşti mi

İzmir teleferiğinin ilk seferi gerçekleşti mi

Makine Mühendisleri Odası İzmir Şubesi'nin kullanılmasının sakıncalı olduğu ve iyileştirilmesi gerektiği raporu üzerine 2008 yılında kapatılan Balçova Teleferik Tesisleri, yarın yeniden hizmet vermeye başlayacak.

İş arayanlar müjde! İŞKUR 9 bin TL maaşla 18-50 yaş arası personel alacak!

İş arayan milyonlarca kişinin ilk tercihi olan İŞKUR oluyor. Yeni iş olanaklarını İŞKUR pek çok kişiye istihdam sağlıyor. İşte yeni iş ilanlarına dair detaylar!

EYT için net tarih az önce duyuruldu! İşte maaşların hesaplara yatacağı o tarih!

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili bu kez net tarih verildi AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, düzenlemenin yasalaşmasını bekleyen EYT mensupları için hem düzenlemenin TBMM’ye geleceği tarihi hem de yaklaşık 2.5 milyon kişinin ilk maaşlarını alacakları tarihi duyurdu.

Kira fiyatları TOKİ ile düşecek! Uzman isim kiraların ne zaman düşeceğini açıkladı!

250 bin Sosyal Konut Projesi TOKİ’inin ilk temel atma töreni bu hafta gerçekleşecek. Peki TOKİ projesi evlerin fiyatlarını düşürmeye yardım edecek mi? Uzman isim açıkladı…

2022'nin en güvenilir ve sağlam otomobil markası açıklandı!

"En güvenilir ve en sağlam otomobil markası hangisi?" diye sorulduğunda bir çok kişinin ilk cevabı "Volvo" olacaktır. Fakat bu cevabı verenler bu kez yanıldı. En güvenilir otomobiller listesi bu yıl çok farklı bir şekilde karşımıza çıktı.. İşte detaylar...

'Anneler Günü' çiçeği ne kadar, en ucuz nereden alınır? İşte A101, ŞOK, MİGROS, Carrefoursa 6 Mayıs 2022 fiyat listesi

Anneler Günü'ne günler kala vatandaşları annelerine hediye alma telaşı sardı. Çoğu kişinin ilk aklına gelen çiçek fiyatlarını haberimizde listeledik. Peki en uygun çiçek hangi markette satılıyor? İşte A101, ŞOK, MİGROS, Carrefoursa 6 Mayıs 2022 fiyat listesi...

SGK borcu olanlar dikkat! Bugün son gün!

SGK borcu olan yüzbinlerce kişinin ilk taksitleri ve peşin ödemeleri devam ediyor. SGK borcunun ödenmesinde son gün 30 Nisan yani bugün prim borçlarını ödenmesi gerekiyor.

İzmir’de görüntülü görüşmeyle ilk konut satışı gerçekleşti!

COVID-19 salgınıyla beraber işletmeler hızla dijital dünya ile tanışıyor. Bu dijitalleşmeye ayak uyduran sektörlerden biri de gayrimenkul oldu. İzmir’de bir ilk’e imza atan Ataseven Group, görüntülü etkileşim platformu11Sight ile ilk ev satışını yaptı.

İzmir'de hangi bölge yerleşime kapatıldı?

Prof. Dr. Hasan Sözbilir, 30 Ekim'de, Seferihisar açıklarında yaşanan 6.9'luk yıkıcı deprem sonraısnda sıcak suyun çıktığı Gülbahçe fayının deprem üretme riski taşıması sebebiyle bölgede yapılaşma yasağı getirildiğini, bunun da İzmir için ilk olduğunu söyledi.

İmar barışına rekor başvuru İzmir'den!

600 bin vatandaşın uygulama için başvuruda bulunduğu İzmir ülke genelinde ilk sıraya yerleşirken, projelerin toplam değeri 700 milyon lirayı aştı.

Yenikapı Atatürk Havalimanı metrosu tamamen yenileniyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), modern metro sistemine geçişinin ilk adımı olacak olan ve 30 yıl önce hizmete giren M1 Yenikapı-Atatürk Havalimanı hattının kapasitesini artırmak için bir proje geliştirdi. 

Efes Antik Kanal Projesi'ne 53 teklif!

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından projelendirilen 35 İzmir Projesi'nin ilk etabı için düzenlenen ihalede 53 teklif verildi.

Allianz operasyon birimini İzmir’e taşıyor!

Sigorta şirketi Allianz, operasyon birimini İzmir’e taşıyor. Allianz Türkiye’nin İzmir yerleşkesi ilk etapta 650, sonrasında bin 100 kişiye istihdam sağlayacak.

Mahir Ulutaş'tan bina yöneticilerine çağrı!

Elektrik Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Başkanı Mahir Ulutaş, 2015 yılında Türkiye'deki 500 bin asansörden sadece 203 bininin periyodik kontrolünün yapıldığını, yüzde 58'inin güvensiz olduğunu gösteren kırmızı etiket aldığını, bu yılının ilk 10 ayında bu rakamın yüzde 73.3'e yükseldiğini söyledi.

İzmir teleferiğinin ilk seferi gerçekleşti mi Haberi

İzmir teleferiğinin ilk seferi gerçekleşti mi

Makine Mühendisleri Odası İzmir Şubesi'nin kullanılmasının sakıncalı olduğu ve iyileştirilmesi gerektiği raporu üzerine 2008 yılında kapatılan Balçova Teleferik Tesisleri, yarın yeniden hizmet vermeye başlayacak.


İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, AB standartlarına göre yenilenen Balçova Teleferik Tesislerini gezdi, teleferiğin ilk seferini gerçekleştirdi.


Tesisin 1974 yılında açıldığını kaydeden Kocaoğlu, 2008 yılında makine mühendislerinin, teleferiğin güçlendirilmesi gerektiği doğrultusundaki raporu üzerine kapatıldığını hatırlattı.


Kocaoğlu, güçlendirme aşamasında AB mevzuatında insan taşıyan hava araçlarıyla ilgili yönetmelikte yapılacak değişikliğin beklendiğini ifade ederek, "3 defa ihale süreci yaşandı. Hepimiz üzüldük. 2013 yılında ihale süreci bitti. Yarından itibaren halkımıza hizmet verecek. Toplam maliyeti 15,5 milyon lira. Elimizde olmayan nedenlerden dolayı yaşanan gecikme için affınızı diliyoruz" diye konuştu.


Tesislere gelenlerin İzmir'in körfez manzarasını kuş bakışı görebilmesi için, kabinlerden indikten sonraki giriş bölümünde...