19 / 05 / 2024

izmir tramvay seferleri ne zaman başlayacak

izmir tramvay seferleri ne zaman başlayacak

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, tramvay projesine daha rahat bir şekilde ilerlenecek olması nedeniyle Karşıyaka'dan başlanmasına karar verdiklerini açıkladı, "İzmir, 2017 yılında yeni bir ulaşım sistemi kazanacak" dedi

Kabataş-Bağcılar tramvay seferleri düzenlendi! İstanbullulara son dakika şoku: Ray yenileme çalışmaları yapılıyor! 

Kabataş-Bağcılar Tramvay Hattı'nın seferlerinde düzenleme yapıldı. Metro İstanbul tarih vererek açıkladı. İşte ayrıntılar...

Ulaşım kilitlendi! Tramvay seferleri yapılamadı, yaya ve araç trafiği durdu, vapur ve Marmaray seferleri aksadı!

Eminönü'ndeki insan yoğunluğu sebebiyle ulaşım kilitlendi. Tramvay seferleri yapılamazken, yaya ve araç trafiği neredeyse durdu. Vapur ve Marmaray seferleri de düzgün yapılamadı, aksadı.

İzmir Çiğli Tramvay Hattı'nın yüzde 35'i tamamlandı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Çiğli'de hayata geçirilen tramvay hattı projesinde tamamlanma oranı yüzde 35’e ulaştı.

İzmir Çiğli Tramvayı'nda ilk raylar döşendi!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, şehir içi ulaşımda raylı sistem ağını güçlendirmek amacıyla inşaat çalışmalarına start verilen Çiğli Tramvayı’nda incelemeler yaptı. 

İzmir Çiğli Tramvay hattı inşaatında yeni mezun mimar ve mühendisler çalışacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çiğli Tramvay ihalesi için bir ilke imza attı. Tramvayın inşaatında yeni mezun mimarlar ve mühendisler istihdam edilecek. 

İzmir Çiğli tramvay projesinde sözleşme imzalandı!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Karşıyaka-Çiğli arasında hizmet sunacak 11 kilometrelik Çiğli Tramvayı'nın yapımı için ihaleyi kazanan firmayla sözleşme imzaladı. Soyer, 14 istasyondan oluşan hattın iki yılda yapılacağını planladıklarını belirtti.

İzmir Çiğli tramvay projesinin inşaatı yıl sonunda başlayacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Karşıyaka-Çiğli arasında hizmet sunacak 11 kilometrelik Çiğli Tramvayı’nın teklif ihalesi 20 Ekim'de. İzmir Çiğli tramvay projesinin inşaatı yıl sonunda başlayacak 2 yılda tamamlanacak.

İzmir Çiğli tramvay projesi onaylandı! 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, İzmir'deki Çiğli tramvay hattına onay verdi. Projenin ilk etabı, Karşıyaka Çevreyolu İstasyonu’ndan başlayarak bağlantı köprüsüyle Ataşehir ve Çiğli İstasyonaltı mahallelerini, Çiğli İZBAN İstasyonu’nu ve Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi olacak... 

Uşak-İzmir tren seferleri başlıyor!

Türkiye Vagon Sanayi AŞ (TÜVASAŞ) tarafından yakın kentler arasında hızlı, rahat ve konforlu seyahat imkanı sağlamaya yönelik üretimi yapılan Anadolu DMU Milli Tren Seti'nin Uşak test sürüşü gerçekleştirildi.

Samsun OMÜ Raylı Sistem Hattı seferleri başladı!

Samsun'da OMÜ kampüsü içerisine tramvay seferleri başladı. SAMULAŞ Genel Müdürü Tamgacı konuyla ilgili olarak, "Ulaşım alanında kentimizde bir ilke daha imza attık" dedi.

Taksim Nostaljik Tramvay seferleri ne zaman başlayacak?

Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde 13 Ocak'ta başlatılan altyapı, çevre düzenleme ve tramvay raylarını yenileme çalışmalarında sona gelindi

Taksim nostaljik tramvayı planlanan tarihte hizmete giremeyecek!

Taksim’de altyapı çalışmaları sebebi ile yaklaşık olarak 1 yıldır seferleri durdurulan ve yarın kısmi olarak açılması planlanan nostaljik tramvay hizmete giremeyecek. 

İzmir Konak Tramvayı'nda son durum ne?

Yatırımlarına son sürat devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesi Konak Tramvayı'nda zorlu bir dönemece daha giriyor.

izmir tramvay seferleri ne zaman başlayacak Haberi

izmir tramvay seferleri ne zaman başlayacak

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kentin ulaşımına büyük katkı sağlayacak tramvay projesinde çalışmaların öncelikle Karşıyaka'dan başlayacağını söyledi. Kocaoğlu, önümüzdeki günlerde temel atılacağını müjdeledi. 12.6 kilometre uzunluğunda 19 duraklı Konak Tramvayı ve 9.8 kilometre uzunluğundaki 15 duraklı Karşıyaka Tramvayının yapımı ile birlikte 38 araç ve yedek parçalarının temini işini üstlenen Gülermak, Büyükşehir'le yaptığı görüşmelerin ardından tramvay projesine Karşıyaka'dan başlama kararı aldı. 


15 DURAK OLACAK 

Güzergahın Göztepe'ye göre daha rahat olması, belirlenen hat üzerinde otoparklar bulunmaması nedeniyle hızlı ilerlemesi beklenen Karşıyaka Tramvayı, Alaybey-Karşıyaka-Mavişehir arasında yapılacak. 

Yaklaşık 10 kilometrelik güzergahta 15 durak planlanırken, hat gidiş-geliş olarak çift şerit çalışacak. 

Alaybey'den başlayıp sahil tarafından Bostanlı îskelesi'ne, oradan da İsmail Sivri Sokak, Şehit Cengiz Topel Caddesi, Selçuk Yaşar Sokak ve Cahar Dudayev Bulvarı'nı takip ederek Mavişehir Banliyö...