06 / 05 / 2024

izmir ve kiraları

izmir ve kiraları

İzmir’de koronavirüs salgınından önce 800- 1000 Türk Lirası arasında değişiklik gösteren 1 oda 1 salon evlerin aylık kira tutarları, üç kat arttı ve 3 bin TL'ye yükseldi. Eğitime başlayacak öğrenciler fiyatlardaki artışa tepkili.

İzmir ve bir şehirde daha satılık gayrimenkul! Tarihler tek tek açıklandı!

İzmir ve Van'da yer alan iki adet gayrimenkul satışa çıkarıldı. Gayrimenkullerin satış ihaleleri 23 Mayıs tarihinde gerçekleştirilecek.

Ruslar geri dönüyor! Konut fiyatları ve kiralar derinden etkilenmişti...

Savaşla beraber ülkelerinden ayrılan Ruslar yavaş yavaş geri dönmeye başladı. En çok gelinen ve geri dönüş kararı alınan ülkeler arasında Türkiye de bulunuyor. Yaşanan bu geri dönüşler, yaptırımlara rağmen Rus ekonomisinin hızlanmasında da etkili oluyor.

İzmir ve Afyonkarahisar'da 21 adet arsa ve arazi satılıyor! Gayrimenkul arayanlara müjde! 

İzmir ve Afyonkarahisar'da yer alan 21 adet arsa ve arazi satılıyor. Peki satışa sunulan arsa ve arazilerin büyüklükleri ve fiyatları ne kadar? İşte ayrıntılar...

Konut fiyatları ve kiralar ne olacak? Yüzde 25 kira zammı bitiyor, yeni düzenleme gelecek!

Gayrimenkul Uzmanı Şenay Araç, konut fiyatları ve kira bedelleri ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar...

İzmir ve bir ilde daha arsa, bina ve otopark satılacak! Tarihler tek tek açıklandı!

İzmir ve Şanlıurfa'da yer alan arsa, bina ve otopark satışa çıkarıldı. Satış ihaleleri 3 Mayıs ve 23 Mayıs tarihlerinde yapılacak.

SGK'dan çalışan annelere 325 Euro destek müjdesi! İstanbul, İzmir ve Ankara'da 12 ay boyunca verilecek!

SGK, AB finansmanıyla 0-36 aylık çocuk sahibi sigortalı annelerin faydalanabileceği projeden, 3 bin 500'ü anne ve 3 bin 500'ü bakıcı olacak şekilde toplam 7 bin kadına 325 Euro destek sağlanacağını duyurdu. İşte ayrıntılar...

İzmir ve Bursa'da satılık 11 arsa!

İzmir ve Bursa'da yer alan 11 adet arsa için satış ihalesi düzenleniyor. Yatırımcılar tarafından merakla beklenen satış ihaleleri 27 Mart'ta yapılacak.

Milli Emlak'tan İzmir ve 1 şehirde daha KDV'den muaf arsa fırsatı! 

Milli Emlak Genel Müdürlüğü, İzmir ve Afyonkarahisar'da yer alan iki adet arsa için satış ihalesi düzenliyor. Söz konusu satış ihaleleri 4 Nisan ve 25 Nisan tarihlerinde yapılacak.

İzmir ve Konya'da 2 adet arsa, 1 konut ve 2 iş yeri satılıyor! 

İzmir ve Konya'da yer alan 2 adet arsa, 1 konut ve 2 iş yeri satılıyor. Peki satış ihaleleri ne zaman? İşte ayrıntılar...

Tekirdağ, İzmir ve Konya'da 49 adet arsa ve arazi satılıyor! 24 bin TL'den başlayan fiyatlarla ucuz gayrimenkul fırsatı!

Tekirdağ, İzmir ve Konya'da yer alan toplam 49 adet arsa ve arazi 24 bin TL'den başlayan fiyatlarla satılıyor. Peki satış ihaleleri hangi tarihte? İşte detaylar...

İzmir ve Isparta'da 25 adet arsa ve arazi satılıyor! Bu tarihleri aman kaçırmayın!

İzmir Bayındır Belediyesi ve Isparta DSİ 18. Bölge Müdürlüğü, 25 adet gayrimenkulü satıyor. Peki İzmir ve Isparta'da satış ihaleleri ne zaman yapılacak? 

Ev sahipleri dikkat! Kiracı bulmak için çok uğraşabilirsiniz! 

Konut fiyatlarında yaşanan ve kiraların sürekli artmasının önüne geçmek adına hükümet çeşitli adımlar atıyor. Buna göre, evi boş olan ev sahibi olumsuz yönde etkilenebilir. Bu düzenleme sonrasında ev sahipleri ne gibi sıkıntılar ile karşı karşıya kalacak.

Ruslar Antalya'yı terk ediyor! Konut fiyatları ve kiralar yüzde 25 geriledi!

Rusya ve Ukrayna savaşı sonrası bu iki ülkeden yoğun göç alan Antalya'da yabancı nüfusu son zamanlarda azalmaya başladı. Rusların, konut ve kira bedellerindeki yüksek artıştan dolayı Antalya'yı terk etmesiyle konut ve kiralarda yüzde 25 düşüş meydana geldi.

izmir ve kiraları Haberi

izmir ve kiraları

İzmir'de Ekim'de başlayacak olan yüz yüze eğitimden önce üniversiteliler büyük bir barınma kriziyle karşılaştı. Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; koronavirüs salgınından önce 800 - 1000 Türk Lirası arasında olan 1+1 evlerin aylık kiralarının üç katına çıkarak 3 bin Türk Lirası'na ulaşması öğrencileri zor duruma düşürdü.

Özellikle DEÜ kampüsünün yer aldığı Buca ve Ege Üniversitesi (EÜ) kampüsünün bulunduğu Bornova ilçelerinde emlak ofislerini aşındıran üniversite öğrencileri, aşırı yüksek konut ve özel yurt kiraları ile Kredi Yurtlar Kurumu yurtlarının yeterli olmamasına tepki gösterdi. 

'NASIL ÖDEYELİM'

Buca'daki DEÜ Denizcilik İşletmeciliği bölümünü bu sene kazanan Tansel Alibaş, yaşadıklarını şu şekilde aktardı:

"Trabzon'dan geliyorum. 1- 2 ay önceden beri internetten ev bakıyorum. Kira fiyatları, okulların açılacağı tarihin açıklanmasının ardından bir anda 400, 500, 600 liralık artışlar kaydetti....