09 / 05 / 2024

İzmir Yalı Mahallesi

İzmir Yalı Mahallesi

‘Yalı’ adını alan mahallenin tarihi 100 yıl öncesine dayanıyor. Sahilin hemen kıyısında Kulalıların kurduğu mahalle, bugünlerde Türkiye’nin dört bir yanından vatandaşların yaşadığı kozmopolit bir yapıya sahip.

İzmir Ege Mahallesi'ndeki dev dönüşüm projesinin temeli atıldı! 706 konutluk yeni proje!

İzmir Ege Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm projesinin 1. etabının temeli atıldı. Yaptığı açıklamada kentsel dönüşüme bakış açısı farkına değinen Başkan Tunç Soyer, “Onların geçer akçesi rant. Bizim geçer akçemiz hak!” diye konuştu.

Divan Residence'la İzmir'e 422 yeni konut geliyor!

Teknik Yapı tarafından İzmir Ege Mahallesi'nde hayata geçirilen Divan Residence'ta satışlar başladı. İşte Teknik Yapı Divan Residence detayları...

Cemal Bekle'den Ege Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüme tepki!

AK Parti İzmir Milletvekili ve Sosyal Politikalar Başkan Yardımcısı Cemal Bekle, İzmir Ege Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm çalışmalarında Roman halkına ayrımcılık uygulandığını belirterek çalışmalara tepki gösterdi.

Kartal'da kültür merkezi ve aşevi için ilk kazma vuruldu!

Kartal Belediyesi tarafından Yalı Mahallesi'ne inşa edilecek Yalı, Yunus ve Topselvi Kültür Merkezi Projesi" ile Esentepe Mahallesi'nde kurulacak "Aşevi ve Gıda Bankası Projesi" için ilk kazma vuruldu.

İzmir Ege Mahallesi'nde kentsel dönüşüm başlıyor!

İzmir'de Konak İlçesi'ne bağlı Ege Mahallesi'nde yapılacak dev dönüşüm için ihale tarihi belirlendi. İzmir Ege Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi ihalesi 15 Ekim 2020 tarihinde yapılacak...

Fatih Yalı Mahallesi 1/5000 ölçekli imar planı askıda!

Fatih İlçesi, Yalı Mahallesi, 827, 828, 829, 830, 831, 832, 833, 834, 835, 836, 837, 838, 839 adalara ilişkin itiraz 1/5000 ölçekli 18.12.2019 tasdik tarihli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı askıya çıkarıldı.

Kartal Yalı Mahallesi'ndeki metruk bina yıkıldı!

Kartal Yalı Mahallesi'ndeki metruk bina, Kartal Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yıkıldı

İzmir'de yüksekten düşen inşaat işçisi hayatını kaybetti!

İzmir Karşıyaka Yalı Mahallesi'nde inşaatı devam eden bir AVM inşaatında çalışırken henüz belirlenemeyen bir nedenle düşen Şuayb Akkoç hayatını kaybetti...

İzmir Ege Mahallesi’nde kentsel dönüşüm başlıyor!

İzmir Ege Mahallesi’nde kentsel dönüşümü İzmir Büyükşehir Belediyesi başlatacak devamını ise müteahhitler getirecek.

Körfez'deki metruk binalar tehlike saçıyor!

Körfez Kirazlıyalı Mahallesi’nde metruk binaların yıkılması ve ya önlem alınması isteniyor. Çocuk parklarının yanında bulunan metruk binalar tinerci ve evsizlerin meskeni oldu.

Nouvel Maltepe'de 434 bin TL'ye! Yeni proje!

Ağaoğlu Omak İnşaat imzası ile Maltepe Yalı Mahallesi'nde inşa edilen Nouvel Maltepe, fiyatlar 434 bin TL'den başlıyor. Projede dairelerin 2020 yılının sonunda yapılması planlanıyor...

Trabzon'da şaşkına çeviren görüntü! İnşaat iskelesinde ilginç önlem!

Trabzon'un Ortahisar ilçesine bağlı Yalı Mahallesi'nde dış cephe ısı yalıtım çalışması sırasında kurulan iskele için alınan strafor önlemi görenleri şaşkına çevirdi.

Mim Proje, Nouvel Maltepe'nin satışını üstlendi!

Nouvel Maltepe projesi İstanbul Anadolu Yakası Maltepe Yalı Mahallesi’nde inşa ediliyor. Projenin satışını Mim Proje üstlendi.

İzmir Yalı Mahallesi Haberi

İzmir Yalı Mahallesi

Adını deniz kıyısına yakınlığından alan Karşıyaka'daki Yalı Mahallesi'nin bugün sadece adı kaldı. Yıllar geçtikçe denize uzaklaşan Yalı Mahallesi'nin kuruluşu 100 yıl öncesine dayanıyor. Mahallenin bulunduğu bölge, sahilin hemen kıyısında yer alıyordu. Ancak nüfusun artması ve betonlaşmanın çoğalmasıyla denizden uzaklaşan mahallede Şemikler, Fikri Altay, Demirköprü ve Yalı semtleri oluştu.


35 bin nüfusun yaşadığı mahallede bir zamanlar Salhane bölgesindeki Kula Fabrikası'nda çalışan Kulalılar çoğunluktaydı. Bir o kadar da göçmen vatandaşların bulunduğu mahalle şimdilerde Türkiye'nin dört bir yanından vatandaşın yaşadığı kozmopolit bir semt haline geldi.


Denize sıfırdı 


Şu anki Hasan Türker Futbol Sahası'nın bulunduğu yerin sahil olduğunu anlatan Yalı Mahallesi Muhtarı Ahmet Şentürk, "Benim çocukluk yıllarımdı.

O zamanlar deniz mahallemizin hemen kıyısındaydı. Hatta azmak diye de bilinirdi. Balıkçılar kayıklarını oraya bağlıyordu. 1960'lı yıllara kadar denize girer...