05 / 05 / 2024

İzmir yapısal dönüşüm

İzmir yapısal dönüşüm

"İzmir'de kentsel değil yapısal dönüşüm yapılıyor" diyen Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, İzmir'de deprem riskine dikkat çekti.

Başakşehir Şahintepe'deki kentsel dönüşüm için talepler sıralandı: Şahintepeliler Meclis'e gidiyor!

İstanbul Başakşehir'de Şahintepe Mahallesi'nde yapılacak dönüşüm için, mahalle sakinleri Meclis'in yolunu tuttu. Peki Şahintepe Barınma Hakkı Meclisi'nin talepleri neler? İşte ayrıntılar...

Hager, Yapılarda Dönüşüm Zirvesi’nde sürdürülebilir çözümlerini sergiledi!

Hager, Yıldız Teknik Üniversitesinde düzenlenen “Yapılarda Dönüşüm Zirvesi”ne katıldı. Hager, Yapılarda Dönüşüm Zirvesi’nde sürdürülebilir çözümlerini sergiledi.

Gayrimenkul sektörü yapılarda dönüşüm için bir araya geldi! Depreme hazırlık öncelikli adım...

Gayrimenkul sektörü Yapılarda Dönüşüm Zirvesi’nde bir araya geldi. Yıldız Teknik Üniversitesi ve Odaklı Grup iş birliği ile düzenlenen “Yapılarda Dönüşüm Zirvesi” sektörün önde gelen isimlerinin katılımıyla gerçekleşti.

10 yılda şehirlerin yapısal dönüşümü tamamlanacak! Türkiye Mekansal Strateji Planı geliyor! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Türkiye Mekansal Strateji Planı ile ilgili konuştu. 10 yılda şehirlerin yapısal dönüşümü tamamlanacak! İşte ayrıntılar...

İzmir'de kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz!

İzmir genelinde kentsel dönüşüm çalışmaları hız kesmiyor. Örnekköy Kentsel Dönüşüm projesinin 4. Etap lansmanı yapıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, lansmanda kentsel dönüşümle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

İzmir Bornova'da kentsel dönüşüm için kritik viraj!

İzmir'de kentsel dönüşüm çalışmalarına bir yenisi daha eklendi. İzmir Bornova Belediyesi Bornova alanını kapsayan bazı bölgelerde kentsel dönüşüm için harekete geçti.

İzmir Bayraklı'da kentsel dönüşüm planlamaları yapıldı!

İzmir Bayraklı Belediyesi ilçe genelinde hayata geçecek kentsel dönüşüm çalışmaları için planlamalarını tamamladı. Yapılacak planlamayla 40 yıllık imar sorunu ortadan kalkacak. 

İzmirlilerden 400 bin TL'lik sıfır faizli kentsel dönüşüm kredisi talebi!

İzmir Depremzedeleri Dayanışma Derneği (İZDEDA) Başkanı Haydar Özkan, İzmir'deki kentsel dönüşüm kredisiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Özkan, 400 bin TL'lik sıfır faizli kentsel dönüşüm kredisi talep ettiklerini belirtti.

Necip Nasır'dan kentsel dönüşüm açıklaması! 

İzmir'deki kentsel dönüşüm çalışmaları için yoğun mesai harcayan AK Parti Milletvekili Necip Nasır, kentsel dönüşüm için herhangi bir kredi alınmadığını dile getirdi.

İzmirli müteahhitler kentsel dönüşüm için düğmeye bastı!

İzmir'de kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandırmak için bir araya gelen Müteahhitler Federasyonu (MÜFED), yeni bir şirket kurduklarını dile getirdi. 

İnşaat maliyetleri kentsel dönüşümü yavaşlatıyor mu?

İzmir'de kentsel dönüşümün yavaş bir şekilde ilerlediğini söyleyen İZTO Meclis Üyesi Levent Bendeş, en büyük nedenin inşaat maliyetindeki artış olduğunu dile getirdi. 

İzmir'deki kentsel dönüşüm bir an önce yapılmalı!

Milliyet Gazetesi köşe yazarı Engin Uğur Ağır, bugünkü köşesinde İzmir'deki kentsel dönüşümü kaleme aldı.

İzmir Konak'ta kentsel dönüşüm için planlamalar hız kesmiyor!

İzmir Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, görevi sırasında ilçede gerçekleştirdiği projelere ilişkin konuştu. Gelecek planlarını da paylaşan Batur, İzmir Konak'taki dönüşüm çalışmalarına ilişkin önemli bilgiler verdi.

İzmir yapısal dönüşüm Haberi

İzmir yapısal dönüşüm

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan İzmir'deki deprem riskine dikkat çekerek kentsel dönüşümün yanlış yorumlandığını söyledi. İzmir'de kentsel dönüşüm yerine yapısal dönüşüm yapıldığını ifade eden Ercan, “İzmir'de deprem riski hiçbir zaman azalmamıştır. Depremler daima kötü yapıları seçlerler. Bu yanlıştan bir an önce vazgeçilmeli” dedi.


Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan 17 Ağustos 1999 depreminin ardından deprem ile ilgili her şeyin öğrenildiğini ancak uygulamada birtakım sıkıntılar olduğunu söyledi. Ercan, bu noktada çıkarılan kentsel dönüşüm yasasının çok önemli olduğunu fakat yasanın İzmir'de yanlış yorumlandığını ifade ederek şöyle konuştu:


KENTSEL DÖNÜŞÜM DEĞİL KENTSEL ÖTELENME


“17 Ağustos 1999 depreminin ardından gerek yöneticiler gerek toplum deprem konusunda neredeyse her şeyi öğrendi. Bunun yanı sıra kentsel dönüşüm yasası çıkarıldı. Kentsel dönüşüm yasası konuyla ilgili gerekenleri eksiksiz olarak tanımladı. Ancak kentsel...