19 / 07 / 2024

izmir yatırım 2013

izmir yatırım 2013

Büyükşehir Belediyesi’nin her Cumartesi bir gelenek haline getirdiği açılış ya da temel atma törenleriyle kente adeta yatırım yağıyor. Son 1 yıldır yapılan işlerin toplam tutarı 845 milyon lirayı aştı.

İzmir yatırım cenneti olacak!

İzmir Emlakçılar Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, İstanbul- İzmir Otoyol Projesi'nin tamamlanmasıyla kentin yatırım cenneti olması için hiçbir engelin kalmadığını söyledi. Başkan Güleroğlu, kentteki yapılaşmanın kuzeye kaydığını kaydetti.

TPI Türkiye'deki ikinci yatırımını İzmir'e yapıyor!

HUMMER adlı askeri aracı kompozitle hafifleten ABD'li TPI, Türkiye'deki ikinci yatırımı da izmir'de yapacağını açıkladı. TPI Composite'in CEO'su Steve Lockard, uluslararası genişleme planını Türkiye'deki yeni yatırımla sürdüreceklerini söyledi.

İnşaat firmaları İzmir'e 10 yıl içinde 16 milyar dolar yatırım yapacak!

Türkiye'nin önde gelen inşaat şirketlerinin, yeni kent merkezi olarak belirlenen İzmir'e 10 yıl içinde 16 milyar dolar yatırım yapması bekleniyor.

Tüpraş'tan İzmir'e 220 milyon liralık yatırım!

Tüpraş, İzmir'deki rafinerisine yönelik modernizasyon yatırımı yapacak. Modernizasyon çalışmaları için 220 milyon liralık kaynak kullanılacak. Bu yatırım kapsamında 28 milyon 710 bin 384 dolarlık da makine ve teçhizat ithal edilecek.

Philip Morris'tan İzmir Torbalı'ya 80 milyon dolarlık yatırım!

Philip Morris/Sabancı Türkiye Genel Müdürü Enrique Jimenez, ihracat amaçlı kapasite artışına yönelik 80 milyon dolarlık yeni yatırım yapacaklarını söyledi.

İzmir Gaziemir'e 2 milyar liralık otel yatırımı yapılacak!

Bu yıl içinde hizmete alınan Fuar İzmir, Gaziemir'i otel yatırımlarının gözdesi yaptı. Şu anda toplam 181 odalı 3 otelin faaliyet gösterdiği ilçeye önümüzdeki 5 yıl içinde 2 milyar liralık yeni işadamlarına yönelik otel yatırımı yapılması öngörülüyor.

İzmir Kemalpaşa OSB'ye 40 milyon dolarlık yatırım!

Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi 'nde ( KOSBİ ) tesis kurmak için başvuran 6 firma ruhsat alarak yaklaşık 40 milyon dolarlık yatırım için proje çalışmalarına başladı.

Türkiye yatırım yapılabilir özelliğini koruyor!

Yatırım bankası Nomura'nın Orta ve Doğu Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Bölgesi Stratejisti Timothy Ash, Türkiye'nin mali ölçütlerinin 2013 yılına oranla daha iyi durumda olduğunu belirterek, ülkenin hala "yatırım yapılabilir" olarak görüldüğünü belirtti.

İzmir'de 4 stat için 200 milyon lira yatırım yapılacak!

İzmir Valisi Mustafa Toprak, kentte yapım ve tadilat çalışmaları devam eden 4 stat projesi için 200-250 milyon lira civarında yatırım yapılacağını bildirdi.

Veysel Eroğlu: İzmir'e 13 yılda 30,3 milyar TL yatırım yaptık!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Son 13 yılda İzmir'e yaptığımız 30,3 milyar liralık yatırım, önümüzdeki 5 yılda yapacağımız yatırımların en büyük teminatıdır. İzmir'i şaha kaldıracağız" dedi.

Megapol Group, İzmir'de yatırım atağında!

Megapol Urla ile birkaç yıldır süren sessizliğini bozan Megapol Group, 5 yıl içinde İzmir’e 1 milyar dolarlık yatırım yapmaya hazırlanıyor. Selim Gökdemir yeni projelerini anlattı...

Kavuklar Gayrimenkul İzmir'e 1,5 milyar TL’lik yatırım yapıyor!

Şehre yakışan ve sembol olacak binalar inşa etme sorumluluğuyla yola çıkan Kavuklar Gayrimenkul Geliştirme, İzmir’e değer katacak 3 farklı proje ile toplam 1,5 milyar TL’lik yatırım yapıyor

İzmir Serbest Bölgesi’nden 2 milyon TL'lik çevreci yatırım!

İzmir Serbest Bölgesi, şimdi de atıksu arıtma tesisinden çıkan çamuru kurutmak için 2 milyon TL’lik yatırım yapacak. İzmir Serbest Bölgesi, 2023 yılına kadar tam doluluk oranına ulaşmayı hedefliyor.

izmir yatırım 2013 Haberi

izmir yatırım 2013



İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun 17 Eylül 2011 tarihinden bu yana geleneksel hale getirdiği “Cumartesi törenleri” kente yatırım yağdırmaya devam ediyor. 


Hafta sonları için bir “İzmir klasiği” haline gelen törenlerde, İzmirlilerin yaşam standardını yükselterek kenti bir adım daha ileriye taşıyacak projelerin temellerini atan veya açılışlarını gerçekleştiren İzmir Büyükşehir Belediyesi, son bir yıl içindeki törenleriyle, kentte 845 milyon liralık yatırım ve hizmet gerçekleştiriyor. 


1 yılda neler oldu neler?

Büyükşehir Belediyesi’nin son 1 yıllık “Cumartesi” törenlerinde temeli atılan ya da açılışı yapılan belli başlı projeleri şöyle:

Ödemiş Et Entegre Tesisi’nin temeli atıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ödemiş Belediyesi ile birlikte yapılan tesis için 2.9 milyon TL’lik destek veriyor.

Kemalpaşa Belediyesi ile yapılan işbirliği sonucunda tamamlanarak hizmete açılan “Kemalpaşa Rekreasyon Alanı” için 3.5 milyon TL harcandı.

Sosyal Yaşam...