04 / 05 / 2024

izmirde nereler kamulaştırıldı

izmirde nereler kamulaştırıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2004 - 2013 yılları arasında 941 milyon liradan fazla gayrimenkul alımı gerçekleştirdiğini açıkladı. Geçen yıl kamulaştırma için harcanan 131 milyon 584 bin liranın rekor olduğu belirtildi...

Aydın Koçarlı'da tarihi kule ve konak kamulaştırıldı! 

Aydın'ın Koçarlı ilçesinde Cihanoğlu Beyliği döneminde inşa edilen tarihi kule ile konağın bulunduğu bölge kamulaştırıldı.

Edremit Belediyesi Akçay hizmet binası kamulaştırıldı!

BALIKESİR'in Edremit ilçesinin Akçay mahallesindeki kiralık hizmet binası, kamulaştırılarak belediye mülküne dönüştürüldü.

Osmangazi'de 21 bin 850 metrekare alan kamulaştırıldı!

Osmangazi Belediyesi, 2018'in bitmesine sayılı günler kala yapmış olduğu kamulaştırmalar ile de dikkat çekiyor. İlçede yıl içinde 21 bin 850 metrekare alan kamulaştırıldı.

Şanlıurfa Kale Eteği için 276 ev kamulaştırıldı!

Dünya tarihini kıskandıracak dokusu ve 12 bin yıllık geçmişiyle nice medeniyetlere ve kültürlere ev sahipliği yapan Şanlıurfa'daki Kale Eteği projesi için 276 ev kamulaştırıldı.

Bursa Gemlik'te kamulaştırılan binalar yıkıldı!

Bursa Gemlik Belediyesi tarafından ilçede kamulaştırılan binalar yıkılıyor. Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Tabakhane dönüşüm projesi için 672 bina kamulaştırıldı!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi'nde 672 binanın kamulaştırma işleminin tamamlandığı belirtildi.

Yozgat'taki 20 tarihi konak kamulaştırıldı!

Yozgat Belediyesi tarafından 20 eski ev ve konak kamulaştırıldı. Tarihi konakların aslına uygun bir şekilde restore edilmesi için çalışmalar başlatıldı. 

Bursa Gemlik'te kamulaştırılan binalar yıkılıyor!

Bursa Gemlik Belediyesi, bölgede kamulaştırdığı binaların yıkımına devam ediyor. Balıkpaza Mahallesi'nde kamulaştırılan 3 katlı binanın yıkımı başlatıldı.

Kuşadası Tariş arazisi 25 milyon TL'ye kamulaştırıldı!

Kuşadası Tariş arazisi olarak da bilinen arazi Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından kamulaştırıldı. 10 bin metrekarelik arazinin kamulaştırması 25 milyon TL'ye gerçekleşti.

Trabzon'un yeni otopark alanı 25 milyon TL'ye kamulaştırıldı!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Hacıkasım Mevkii Yavuz Selim Bulvarı (Tanjant Yolu) üzerinde tam otomatik katlı otoparkın inşaatına hızla devam ediyor. Proje alanının 25 milyon TL'ye kamulaştırıldığı açıklandı.

İzmit'teki Telekom eski binası kamulaştırılacak mı?

İzmit Belediyesi Mart dönemi meclis toplantısında Kuruçeşme’de Telekom’un boş olan binasının kamulaştırılıp yerine katlı otopark yapılmasıyla ilgili madde görüşüldü.

Yeni Yusufeli'nde 596 hektar kamulaştırıldı!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Yeniden yerleşim projesi genelinde kamulaştırılacak toplam 864 hektar alanın 596 hektarı kamulaştırılarak, alan bazında yaklaşık yüzde 70'lik gerçekleşme sağladık" dedi. 

Bayrampaşa'daki 3 katlı bina kamulaştırıldı!

Bayrampaşa Muratpaşa Mahallesi Onarım Sokak’ta yer alan 3 katlı bir bina kamulaştırıldı. Yapılan kamulaştırma sonrası kazanılan alanın bir bölümü yol, bir kısmı da yeşil alan olarak kullanılacak

izmirde nereler kamulaştırıldı Haberi

izmirde nereler kamulaştırıldı


İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İZSU Genel Müdürlüğü, kentte yeni yatırımları hayata geçirebilmek için 2004 yılından bugüne kadar tam 941 milyon 232 bin 797 liralık kamulaştırma gerçekleştirdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nce 2013 yılında harcanan kamulaştırma bedeli ise 131 milyon 584 bin 458 lira olarak gerçekleşti. İzmir’in yerleşiminden dolayı yeni yol açmak ya da yol düzenlemek için bile kamulaştırma yapmak zorunda kaldıklarını söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Sadece Yeni Fuar Alanı ve Agora’daki kamulaştırma çalışmaları için 60 milyon liranın üzerinde bedel ödedik. Karabağlar'da Hıfzısıhha'da ve Halkapınar'da 63 milyon liraya yakın ödeme yaptık. Sadece Evka-5'ten Harmandalı'ya yol bağlamak için 26 milyondan fazla kamulaştırma parası ödemek zorunda kaldık. İzmir gibi yapılaşmış kentlerde neredeyse her çalışma için kamulaştırma yapmak zorunda kalıyoruz. Bazı projelerimizde...