04 / 05 / 2024

izmirdeki binaların yaşı

izmirdeki binaların yaşı

Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Yönetim Kurulu Başkanı Recep Salcı, İzmir depremine yönelik yaptığı açıklamada kent gelinde bulunan 84 binanın eski yönetmeliğe göre inşa edildiğini açıkladı.

Kocaeli'de, Marmara Depremi öncesi yapılan tüm binaların tamamı kontrol edildi

17 Ağustos 1999 senesinde Marmara Depremi’nde büyük kayıplar yaşandığı Kocaeli’de, kentsel dönüşüm çalışmaları tüm hızı ile devam ediyor. Kentte 1999 yılından önce inşa edilen binaların tamamının tarandığını ve şehirde yaklaşık 315 bin binanın bulunduğu belirtildi. 

O ilde yaşayanlara korkutan açıklama! 7 şiddetindeki depremlerde binaların yüzde 60'ı yıkılacak!

Ülke genelinde depremler olmaya devam ediyor. Artçı depremler vatandaşları korkuturken o il için de uzmanlardan uyarı geldi. 7 şiddetinde deprem olması halinde binaların yüzde 60'ının yıkılacağı belirtildi. İşte ayrıntılar...

Büyükçekmece'de istinat duvarı çöktü! Site sakinleri ayaklandı! Binaların boşaltılması ve mühürlenmesi gerekiyor!

Büyükçekmece'de kuvvetli yağışın etkisiyle bir sitenin içinde bulunan istinat duvarı çöktü. Site sakinlerinden Pınar Özer Aydın, "Binaların boşaltılması, mühürlenmesi gerekiyor" diyerek tepki gösterdi.

Hatay'da ağır hasarlı binaların yıkımı devam ediyor!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta yaşanan depremlerden etkilenen Hatay'da, ağır hasarlı binaların yıkım işlemleri devam ediyor.

Hatay'da ağır hasarlı binaların yıkımı sürüyor!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta yaşanan depremlerden etkilenen Hatay'da, ağır hasarlı binaların yıkım çalışmaları sürüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, riskli binaların kentsel dönüşüme sokulması için vatandaşlara çağrıda bulundu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bir kez daha tüm vatandaşlarıma, 6 Şubat acılarını tekrar yaşamamak için eski ve riskli binalarını kentsel dönüşüme sokmaları çağrısında bulunuyorum." şeklinde konuştu.

İzmir depreminde yıkılan binaların yerine yapılan konutların inşaatı hız kesmiyor!

İzmir'de 30 Ekim 2020 tarihinde yaşanan 6.6 şiddetindeki depremde birçok bina hasar gördü. Hasar gören binaların yerindeki yeni konut inşaatları hız kesmiyor...

İzmir'deki hasar gören binaların yıkımında son durum ne?

İzmir’de 30 Ekim 2020'de yaşanan 6,9 büyüklüğündeki depremin üzerinden 4 ay geçti. Bu sürede binaların durumundan yeni yapılacak binalara, depremzedelere verilecek destek gibi birçok konuda belirsizlikler yaşanıyor. TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu ve İzmir Barosu'ndan açıklama yapıldı.

İzmir'de tüm binaların envanteri çıkarılacak!

İzmir'de art arda yaşanan depremlerden sonra tüm İzmirliler yaşadıkları binaların sağlamlılığını sorguluyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer kentte tüm binaların envanterinin çıkarılacağını dile getirdi. 

Tunç Soyer: Yıkılan ya da hasar alan binaların sıvalarında deniz kumu tespiti var!

Tunç Soyer, “Yıkılan ya da ağır hasarlı binaların tamamının 1992-1999 yılları arasında ruhsat almış binalar olduğunu gördük. Bu binalar 1999 depreminden sonra çıkan deprem yönetmeliğinin kriterlerine uygun olarak yapılmamış" dedi.

Oğuz Gündoğdu :Yıkımın sebebi eski binalar!

İzmir'de meydana gelen deprem  çok sayıda binanın yıkılmasına neden oldu. Jeofizik Uzmanı Oğuz Gündoğdu'na göre; bu binaların yıkılmasının nedeni, binaların yaşlı olması.

İzmir Bayraklı'da yıkılan binaların tamamı ruhsatlı!

İzmir Bayraklı'daki toplam 12 binada can pazarı yaşandı. Bu binaların 5'i tamamen yıkılırken, 7'si ise kullanılamaz duruma geldi. Binaların tamamının ruhsatlı olduğu ortaya çıktı.

Filli Boya, binaların ısı yalıtım ihtiyaçlarını tespit ediyor!

Türkiye’de 40’ın üzerinde şehri gezerek 50 bin binada termal kameralar ile ücretsiz çekim yapıp binaların ısı yalıtım ihtiyaçlarını belirleyen Filli Boya Isı Kaybı Ölçüm Ekibi, tasarruflu ve konforlu yaşamın ipuçlarını bina sakinleriyle yayınladı. 

izmirdeki binaların yaşı Haberi

izmirdeki binaların yaşı

 Batı Anadolu Sanayici ve İş İnsanları Dernekleri Federasyonu (BASİFED), İzmir depremi sonrası üyelerini bilgilendirmek amacıyla online toplantı düzenledi. Milliyet'te yer alan habere göre; toplantıya Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Yönetim Kurulu Başkanı Recep Salcı da katıldı. 

Toplantıda konuşan Salcı, deprem sigortası ve acil durum eylem planlarının tecrübe ederek hazırlanması gerektiğini vurgulayarak “Hayat üçgeni binanız yıkılmadığında, üzerinize devrileceklerden korunmak içindir. Önemli olan binanızın sağlam olduğundan emin olmak. İzmir’de 84 bin bina eski yönetmeliklere tabi olarak yapılmış” dedi. 

Depremde 117 can kaybının olduğunu hatırlatan BASİFED Başkanı Hasan Küçükkurt da, “Yüzlerce ev yıkıldı, ancak AFAD koordinasyonunda AKUT ve diğer arama kurtarma ekiplerine teşekkür ediyoruz. Hızlı bir yardımlaşmayla yaraları sarmayı başardık. Depremler bitmez. Kent olarak bilinçlenmemiz gerekiyor” şeklinde konuştu.

İzmir’de son dayanıksız bina da dönüşmeden...