04 / 05 / 2024

İzmirdeki konutların yüzde 65i risk taşıyor

İzmirdeki konutların yüzde 65i risk taşıyor

MÜSİAD'ın tertiplediği 'Kentsel Dönüşüm' seminerinde konuşan Çevre ve Şehircilik il Müdürü Selahattin Varan," Kentsel dönüşümde temel amacın halkın can güvenliğidir. Riski yok ederek şehirlerimizi yeni ve uygar geleceğe taşımalıyız" dedi.

Ekim'de konutların yüzde 94'ü kredisiz satıldı! Peşin konutları kimler alabiliyor? 

TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre, Ekim'de ülke genelinde satılan konutların yüzde 94'ü; yılın ilk 10 ayında satılan konutların ise yüzde 83'ü konut kredisi olmadan satıldı. Peki kredisiz konutları kimler alabiliyor? İşte gayrimenkul sektörü temsilcilerinin o açıklamaları...

Adapark Konutları'nda yüzde 60 peşin 8 ay vade fırsatı!

Şengürler İnşaat tarafından Düzce Merkez İstanbul Caddesi'ne yakın konumda yükselene Adapark Konutları'nda yüzde 60 peşin 8 ay vade fırsatıyla satışlar devam ediyor. Peki Adapark Konutları ne kadar? İşte Adapark Konutları ile ilgili detaylar...

Sadıkoğlu Konutları'nda yüzde 60 peşin 12 ay vade fırsatı!

Sadıkoğlu Holding tarafından Çengelköy’ün merkezine yükselen Sadıkoğlu Konutları'nda yüzde 60 peşin 12 ay vade fırsatı ile satışlar devam ediyor. Peki Sadıkoğlu Konutları ne kadar? Sadıkoğlu Konutları'nda hangi konut tipleri yer alıyor? İşte ayrıntılar...

2022'de satılan konutların yüzde 32,62'sini kadınlar aldı! Zirvedeki şehir Balıkesir oldu! 

Türkiye genelinde geçtiğimiz sene satışı yapılan konutların yüzde 32,62'sini kadınlar alırken, bu alanda en yüksek oran yüzde 41,35 ile Balıkesir'de kaydedildi. İşte ayrıntılar...

Alya 4 Mevsim'de konutların yüzde 35'i satıldı! Metrekare fiyatları 30 bin TL'den başlıyor! 

BOSS4 Gayrimenkul imzasıyla Esenyurt'ta yükselen Alya 4 Mevsim'de konutların yüzde 35'i satıldı. 2 bloğun inşaatının tamamlandığı projede erken teslim hedefleniyor. İşte ayrıntılar...

Sinop'ta selzedeler için inşa edilen TOKİ konutlarının yüzde 95’i tamamlandı!

Sinop'un Ayancık ilçesinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından selzedeler için hayata geçirilen konutların yüzde 95'lik kısmı tamamlandı.

Markalı konutların yüzde 7.44'lük kısmı yabancılara satıldı!

REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi sonuçlarına göre, Aralık'ta bir önceki aya göre yüzde 1.61, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5.54 ve endeksin başlangıç dönemi olan Ocak 2010'a göre ise yüzde 115.10 oranında nominal artış kaydedildi.

Türkiye'deki konutların yüzde 59.80'i deprem sigortalı!

Türkiye'de DASK'ın kurulduğu Eylül 2000'den bu yana meydana gelen depremler sonrasında hasar sahiplerine 1 milyar 128 milyon lira ödeme yapıldı. Deprem ülkesi olan Türkiye'de konutların yüzde 59.80'i deprem sigortalı.

Markalı konutların yüzde 6.48'i yabancılara satıldı!

‘REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ sonuçlarına göre Ekim 2021'de markalı konutların yüzde 6.48'i yabancılara satıldı. Yabancılar en çok 1+1 konut tipini tercih etti.

Türkiye konutların yüzde 35'i çürüme tehlikesi altında!

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) 2020 yılına ilişkin Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırması'nın sonuçlarına göre; Türkiye'de bulunan konutların yüzde 35'i çürüme tehlikesiyle karşı karşıya. 

20 yaş üstü konutların yüzde kaçı deprem sigortalı?

Mega kent İstanbul’da 2000 ve öncesinde inşa edilen binaların yalnızca yüzde 30’luk kısmında deprem sigortası bulunuyor...

Villa’de Piar’ın yüzde 55'i satıldı!

Arizon Yapı’nın Villa’de serisinin ilk etabı olan ve Silivri’de yer alan Villa’de PIAR’da satışlar devam ediyor. Proje dahilinde yer alan konutların yüzde 55'i satıldı. 

Balıkesir Yeni Karesi Konutları'nın yüzde 98'i tamamlandı!

Balıkesir'de hayata geçirilen 505 dairelik Yeni Karesi Konutları'nda sona gelindi. Proje inşaatının yüzde 98'i tamamlandı.

İzmirdeki konutların yüzde 65i risk taşıyor Haberi

İzmirdeki konutların yüzde 65i risk taşıyor

KENTSEL Dönüşüm ve İlimizde Yürütülen Çalışmalar hakkında düzenlenen seminer geniş yankı buldu. Yasayla ilgili Bilgilendirme Seminerine MÜSİAD İzmir Başkanı Ümit Ülkü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Selahattin Varan, Çevre ve Şehircilik İl Müdür Yardımcılan Akif Kahya, Mehmet Ali Arslan ve Şube Müdürleri katıldı. Açılışta söz alan MÜSİAD İzmir Başkanı Ümit Ülkü, "Mart ayı dost meclisi toplantımızda İnşaat ve Çevre ile Yapı Malzemeleri Sektör Kurulumuzun organize ettiği seminerde bir araya geldik. Biraz sonra Çevre ve Şehircilik İl Müdürümüz Selahattin Varan Bey 6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanlann Dönüştürülmesi Hakkında Kanun Kapsamında Kentsel Dönüşüm ve ilimizde yürütülen çalışmalar hakkında açıklamalarıyla sunumlarını gerçekleştirerek üyelerimizin bilgilenmesine katkı sağlamış olacaklar" dedi. 


Yapılanma için fırsat 


Wyndham İzmir Özdilek Oteli'nde düzenlenen seminerde, kentsel dönüşüm hakkında açıklamalarda bulunan Çevre...