02 / 05 / 2024

izmirin ilk solar çamur kurutma tesisi solar çamur kurutma tesisi ne işe yarayacak

izmirin ilk solar çamur kurutma tesisi solar çamur kurutma tesisi ne işe yarayacak

İzmir'in Menderes ilçesinde bulunan Havza Atık Su Arıtma Tesisi'nde arıtma çamurlarının güneş enerjisiyle kurutulup ekonomiye kazandırılmasını sağlayacak ve yıllık 1000 ton karbondioksitin atmosfere salınımını engelleyecek.

Türk yatırımcılardan Filistin'e solar panel fabrikası!

Türkiye- Filistin İş Konseyi organizasyonu gerçekleşti. Organizasyonda Filistin'in yaşadığı enerji problemine çözüm getirmesi planlanan solar panel fabrikası ile ilgili ilk görüşmeler gerçekleştirildi.

Türkiye Petrolleri, güneş enerjisi projesinde Yingli Solar’ı kullandı!

Türkiye Petrolleri, İstanbul Alibeyköy’de gerçekleştirdiği ilk akaryakıt istasyonu güneş enerjisi projesinde Yingli Solar panellerini tercih etti. Mepsan tarafından hayata geçen 39 kW kapasiteli projede, 156 adet 250 W’lık Yingli Solar paneli kullanıldı.

İzmir'in ilk solar çamur kurutma tesisi açıldı!

İzmir'in Menderes ilçesinde bulunan Havza Atık Su Arıtma Tesisi'nde arıtma çamurlarının güneş enerjisiyle kurutulup ekonomiye kazandırılmasını sağlayacak ve yıllık 1000 ton karbondioksitin atmosfere salınımını engelleyecek.

İzmir'de solar çamur kurutma tesisi açıldı!

İzmir'de ilk kez solar çamur kurutma tesisi açıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu: "İzmir'de gerçekleştirdiğimiz çevre yatırımlarıyla hem Türkiye hem dünya ölçeğinde ses getirmeye başladık" dedi.

İzmir’in ilk solar çamur kurutma tesisi açıldı!

Havza Atık Su Arıtma Tesisi’nde arıtma çamurlarının güneş enerjisiyle kurutulup ekonomiye kazandırılmasını sağlayacak ve yıllık 1000 ton korbandioksitin atmosfere salınımını engelleyecek “Solar Çamur Kurutma Tesisi” açıldı.

İzmir'in ilk solar çamur kurutma tesisi açıldı!

Menderes ilçesinde bulunan Havza Atık Su Arıtma Tesisi'nde arıtma çamurlarının güneş enerjisiyle kurutulup ekonomiye kazandırılmasını sağlayacak ve yıllık 1000 ton korbandioksitin atmosfere salınımını engelleyecek "Solar Çamur Kurutma Tesisi" açıldı.

Aziz Kocaoğlu: Konak ve Karşıyaka tramvaylarının temelinin atılacak!

İzmir'in ilk solar çamur kurutma tesisinin açılış töreninde konuşan Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yakında Konak ve Karşıyaka tramvaylarının temelinin atılacağını ve teleferik tesisinin bitirileceğini söyledi.

Yingli Solar güneş panelinde dünya pazar lideri oldu!

Merkezi Çin’de bulunan ve dünyanın en büyük güneş paneli üreticilerinden biri olan Yingli Solar, 2012’de dünya pazar lideri olarak, 2013 yılında rekor satış gerçekleştirip 3 GW üzerinde panel tedarik eden ilk güneş paneli üreticisi oldu...

Yingli Solar PV üreticileri arasında ilk sırada yer aldı!

NPD Solarbuzz’ın yayımladığı rapora göre 2013’ün ikinci çeyreğinde dünyanın en büyük 20 fotovoltaik (PV) panel üreticisi sevkiyatta 5,8 GW kapasitesini aşarak bir rekor kırdı. Yingli Solar PV üreticileri arasında ilk sırada yer aldı...

Yingli Solar’dan güneş paneline performans garantisi sigortası!

Dünyada, 2012 yılını pazar lideri olarak kapatan, güneş paneli üreticisi Yingli Solar dünyada bir ilk’e imza atarak güneş panellerini ve güneş enerjisi projelerini garanti altına aldı

Türkiye’nin ilk resmi güneş enerjisi santralini IBC SOLAR kurdu!

IBC SOLAR, Türkiye’nin ilk resmi güneş enerjisi santralini Temmuz ayında Konya’da faaliyete geçirdi

EXPO 2020 adayı İzmirin ilk sunumu Paris'te yapıldı!

EXPO 2020 adayı İzmir, Fransanın başkenti Paristeki OECD binasındaki Uluslararası Sergiler Bürosu (BIE) Genel Kurulunda ilk sunumunu gerçekleştirdi

Kılıçoğlu, solar kiremitle elektrik üretecek!

Kılıçoğlu Kiremit, geçtiğimiz yıl piyasaya sunduğu çatıya entegre güneş enerjisini ısıya çeviren güneş panellerinin ardından 'solar kiremit'le elektrik üretimi planlıyor. Firma yeni ürününü ilk kez 34. Uluslararası İstanbul Yapı Fuarı'nda görücüye çıkarac

izmirin ilk solar çamur kurutma tesisi solar çamur kurutma tesisi ne işe yarayacak Haberi

izmirin ilk solar çamur kurutma tesisi solar çamur kurutma tesisi ne işe yarayacak

Dünyada kentlerin çevre yatırımlarıyla yarıştığını ve tanıtımını yaptığını kaydeden Kocaoğlu, İzmir'in kalkınması için bir taraftan sanayiyi, tarımı, ticareti diğer yandan turizmi, hizmet sektörünü ayağa kaldırmaya çalıştıklarını dile getirdi. 


Çevre yatırımlarına büyük önem verdiklerine dikkati çeken Kocaoğlu, "İzmir'de gerçekleştirdiğimiz çevre yatırımlarıyla hem Türkiye hem dünya ölçeğinde ses getirmeye başladık. Bugün çevre yatırımları konusunda öndeyiz. Evsel atıkların bertarafı, geri kazanımı ile ilgili yer belirleme çalışmaları devam ediyor. Onu da hayata geçirdiğimizde İzmir Büyükşehir Belediyesi. dünyada bu konuda en ileri noktada olan Almanya'nın kuzeyi ile kıyaslanacak konuma gelecek" diye konuştu. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin merhum Başkanı Ahmet Piriştina zamanında temeli atılan ve 10 yıl önce hizmete giren Menderes'teki Havza Atık Su Arıtma Tesisi'nin Tahtalı Havzası'mn korunmasına hizmet ettiğini vurgulayan Kocaoğlu, 634 bin avroya mal...