22 / 05 / 2024

izmirin simgesi

izmirin simgesi

Mimar Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp ve ekibinin özel bir yatırımcı için İzmir Basmane, Gaziler Caddesi eski Kulüp Sineması binasının arsasına tasarladığı yedi yıldızlı otel ve kongre merkezi ‘Taç İzmir’ projesi Büyükşehir engeline takıldı...

Soğan pahalılığın simgesi haline geldi: ‘Beş senedir soğanı konuşuyoruz’

Yüksek enflasyonun, pahalılığın resmen simgesi durumuna gelen kuru soğan, yine seçim meydanlarında boy gösteriyor. Yurttaşlar “Beş senedir kuru soğanı konuşuyoruz” diyor.

Kadıköy’ün simgesi satıldı:449 milyon 363 bin 500 lira

İstanbul Kadıköy’de bulunan ve ‘Kadıköy’ün simgesi’ olarak bilinen tarihi ‘Perili Köşk’ satıldı. İcradan satışa çıkarılan 116 yıllık Ragıp Paşa Köşkü’nü bugün tek alıcı olan Türkiye İş Bankası satın aldı.

Ferdi Erdoğan: 15 Temmuz, birlik ve beraberliğimizin simgesi oldu!

‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ dolayısıyla açıklamada bulunan Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan, "Toplumumuzun tüm kesimleriyle cumhuriyetimize ve demokrasimize sahip çıktığı 15 Temmuz, birlik ve beraberliğimizin simgesi haline geldi" dedi...

Orhan Tavlı: Çanakkale Köprüsü Türkiye’nin simgesi olacak!

Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Temeli atılan 1915 Çanakkale Köprüsü Türkiye’nin simgesi olacak'' dedi.

Kulak İnşaat, Abu Dhabi’deki otel projesine başladı!

Kulak İnşaat, şimdi de Körfez’in simgesi olacak lüks otellerin inşası için kolları sıvadı. İlk olarak 200 milyon dolarlık Abu Dhabi’deki otele start veren Kulak İnşaat, 5 ayrı otel için de sözleşme aşamasına geldi.

Kuşadası Güvercinada projesi 2016'da tamamlanacak!

Kuşadası’nın simgesi konumunda olan Güvercinada’nın tarihsel kimliği ile bütünleştirilerek ziyarete açılması için başlatılan restorasyon projesinin son aşaması olan peyzaj çalışmalarının 2016 yılının ilk çeyreğinde tamamlanması hedefleniyor.

Edirne Selimiye Camii'nin restorasyonu ne kadar sürecek?

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Edirne'nin simgesi ve Türk İslam sanatının zirvesi Selimiye Camisi'nin restorasyonunun 4-5 yıl sürebileceğini söyledi.

Kocaeli Stadı'nın dış görünüşü pişmaniyeye benzeyecek!

Kocaeli'de 33 bin seyirci kapasiteli stadyum inşaatı tüm hızıyla yükselmeye devam ediyor. Stadyum tamamlandığında dış cephesi görsel açıdan kentin simgesi olan pişmaniyeye benzeyecek.

Antalya Expo Kulesi tersten inşa ediliyor!

Antalya, G20'nin ardından şimdi de 2016'da yapılacak Expo'ya hazırlanıyor. Expo 2016 Antalya'nın simgesi olacak Expo Kulesi'nin inşaatı ise geçtiğimiz ay başladı.

Antalya Kesik Minare Camii neden müzeye dönüştürülmedi?

Kesik Minare Camii, Antalya Kaleiçi'nin bir simgesi. Yerli ve yabancı turistlerin ancak kapısından bakabildiği bu alan hani "Kaleiçi Açık Hava Müzesi" olacaktı?

Fikirtepe'deki kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum!

Kentsel dönüşüm hamlesinin simgesi Fikirtepe hukuksuzluk yüzünden kördüğüme dönüşüyor. Dört yılda 57 adadan sadece 15'i boşaltıldı ve sadece dört adada inşaatlar ilerliyor.

İskenderun Sahil Camii'nin temeli 13 Kasım'da atılıyor!

İskenderun’un simgesi konumunda olacak sahil camii için geri sayım başladı. Nihal Atakaş adı ile inşaatı yükselecek olan caminin temeli, 13 Kasım Cuma günü 2015 günü saat 14:30’da atılacak.

Jumbo, yeni mağazalarıyla büyüyor!

1947’den bu yana zamansız tasarımları, kaliteli ve estetik ürünleriyle şık sofralarınızda zarafetinizin simgesi olmaya devam eden Jumbo, yeni mağazalarıyla büyümeye devam ediyor.

izmirin simgesi Haberi

izmirin simgesi


Mimar Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp ve ekibinin bir özel yatırımcı için İzmir Basmane, Gaziler Caddesi eski Kulüp Sineması binasının arsasına tasarladığı yedi yıldızlı otel ve kongre merkezi ‘Taç İzmir’ projesinin gerçekleşebilmesi için yüksek katlı yapı öneren imar plan tadilatı Konak Belediye meclisi tarafından onaylandı.


Izmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Aziz Kocaoğlu bölgenin henüz arzu edilen düzeyde kalkınamamış olduğunu, Alp imzalı bu anıt-projenin çevrenin gelişmesine katkısı olacağını düşündüğünü ve projeye imkan tanıyan imar planı değişikliğini desteklediğini ifade etti. Ancak buna karşın bahis konusu imar planı tadilatı Büyükşehir Belediyesi Meclisi tarafından reddedildi.


Profesör Alp ise,


"İzmir de birçok yüksek yapı denemesi yapıldı, yapılıyor. Bu proje İzmir’i taçlandırabilecek, İzmir’in simgesi olabilecek bir anıt-eser idi. Kapalı brüt alan yaklaşık 40.000 m2 idi. Sn. Aziz Başkan...