16 / 05 / 2024

İzmirli depremzedeler kira

İzmirli depremzedeler kira

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada, İzmirli depremzedelerin kira taleplerinin alındığını söyledi...

Kiracıya 3 bin TL, ev sahibine 5 bin TL! Depremzede kira yardımı yattı mı? Depremzede kira yardımı ne zaman yatacak?

6 Şubat Kahramanmaraş depremi 10 ili etkiledi. Bu illerde yaşayan depremzedeler için devlet tarafından kiracılara 3 bin TL, ev sahiplerine ise 5 bin TL kira yardımı yapılacağı açıklanmıştı. Peki depremzede kira yardımı yattı mı? Depremzede kira yardımı ne zaman yatacak?

Depremzedeler kira yardımı için nasıl başvuracak?

Depremden etkilenen 11 ilde vatandaşlara ödenen kira yardımı için izlenecek adımlar netleşti. Peki kimler deprem kira yardımına başvurabilir? Ne kadar kira yardımı ödenecek?

Deprem kira yardımı ne zaman yatacak? Kira ve taşınma yardımı yattı mı? Depremzede kira yardımı ne zaman yatacak 2023?

Deprem kira ve taşınma yardımı yattı mı, ne zaman yatacak? soruları depremzedeler tarafından araştırılmaktadır. İşte detaylar!

Online etkinlik platformu depremzedeler için istihdam ve kira yardımı yapacak!

Ünlü ve popüler bir online etkinlik platformu, depremzedeler için yapacağını duyurduğu yardım ile internet aramalarında ön sıraya çıktı. 

Deprem kira yardımı şartları 2023! Depremzedelere kira desteği ne kadar olacak?

Merkez üstü Kahramanmaraş olan iki deprem 10 ilde büyük yıkımlar olurken, binlerce vatandaşımızı kaybettik. Depremzedeler pek çok yardım yapılıyor. Bunun içinde kira desteği de bulunmaktadır. İşte detaylar!

Depremzedeler kira yardımı başvurusunu nasıl yapacak? 2023 Kahramanmaraş kira yardımı kaç lira?

Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 şehri etkileyen iki büyük depremde ölü ve yaralı sayısı artıyor. Depremzedeler kira yardımı başvurusunu nasıl yapacak? 2023 Kahramanmaraş kira yardımı kaç lira? Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu!

İzmirli depremzedelerden kira yardımı isyanı!

İzmirli depremzedeler devlet tarafından her ay 1.150 TL şeklinde verilen kira yardımına isyan etti...

İzmirli depremzedelere 120 yeni konut müjdesi!

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener yaptığı açıklamada İzmirli depremzedeler için başlatılan  "Birlikten İzmir Doğar" kampanyasında 120 konut için ihaleye çıkıldığını dile getirdi.

İzmirli depremzedelerden kura çekilişi tepkisi!

120 metrekare olan evlerinin büyüklüğü 70 metrekareye düşürülen İzmirli depremzedeler, “Evlere nasıl sığacağız” açıklamasında bulunarak, kura çekimi ve tapu teslimine itiraz edeceklerini belirtti.

İzmirli depremzedelerden 2 yıl ötelemeli kredi çağrısı!

İzmir Depremzedeleri Dayanışma Derneği (İZDEDA) Başkanı Haydar Özkan, İzmirli depremzedeler için inşa edilen konutlardaki son duruma değindi. Özkan, depremzedelerin kredi çağrılarını yinelediğini de belirtti.

İzmirli depremzedelerden deprem kredisi çıkışı!

İzmirli depremzedeler, deprem vergisini hala ödediklerini ancak henüz deprem kredisi alamadıklarını belirtti.

İzmirli depremzedelerden sıfır faizli ve 20 yıllık ödemeli destek kredisi talebi!

İzmirli depremzedeler kentsel dönüşüm kredisi değil sıfır faizli 20 yıllık ödemeli destek kredisi istediklerini belirtti. İZDEDA Başkanı Haydar Özkan, konuya ilişkin konuştu.

İzmirli depremzedelerden kentsel dönüşüm kredisi çağrısı!

İzmir Seferihisar ilçesinin açıklarında 30 Ekim 2020 tarihinde yaşanan, 117 kişinin hayatını kaybettiği 6.9 şiddetindeki depremin üzerinden yaklaşık 9 ay geçti. İzmirli depremzedeler kredi taleplerini yineledi.

İzmirli depremzedeler kira Haberi

İzmirli depremzedeler kira

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Barış Sitesi ile Çiçek, Adalet ve Cumhuriyet mahallerinde incelemeler yaptı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, inceleme sonrası gazetecilere açıklamalar yapan Bakan Kurum, tüm ekiplerin, depremin ardından vatandaşın yarasını sarmak için seferber olduğunu söyledi.

Arama kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmalarını müteakip hasar tespit çalışmalarının başlatıldığına değinen Bakan Kurum, "Vatandaşlarımızın taşınma süreci dahil binaların hasar tespiti ve bu sürece ilişkin tüm ihtiyaçlarını bire bir Valiliğimizin koordinasyonunda vatandaşımızın neye ihtiyacı varsa karşılamak suretiyle yürütmeye gayret gösteriyoruz." diye konuştu.

Hasar tespit çalışmalarının yanında gezici laboratuvarlarla binalardan alınan karot, beton, demir numunelerinin beton ve çekme dayanımına baktıklarını dile getiren Kurum, şöyle konuştu:

"Çalışmalarımız hızlı şekilde devam etmektedir.  Bugün itibarıyla 50 binada tahliye çalışmalarını tamamladık ve yıkım süreçlerini de Rıza Bey Apartmanı...