29 / 04 / 2024

İzmirli turizmciler

İzmirli turizmciler

İki kent arasını 3 saate düşürecek otoyol projesi, turizmcilere yeni bir fırsat kapısı açıyor. İzmirli turizmciler, İstanbul’u tercih eden turistin, günübirlik İzmir’e gelmesi için çalışma başlattı

Hataylı turizmciler yeniden canlanma için yatırım bekliyor!

Hataylı turizmciler, deprem sonrası turizm sektörünü canlandırmak için yatırım bekliyor. Deniz turizmi ve planlı çalışmalarla Hatay, Akdeniz'in gözde turizm merkezi olmayı hedefliyor.

Konaklamada yeni dönem başlıyor! Turizmciler "ertelensin" diyor! İşte Bakan'dan gelen ilginç yanıt...

1 Nisan 2020’de yürürlüğe gireceği açıklanan Konaklama Vergisi pandemi nedeniyle önce 2021’e sonra da 1 Ocak 2023’e ertelenmişti. Bu durumda vergili konaklama dönemi 1 Ocak’ta başlıyor ancak turizmciler bir erteleme daha istiyor. Bakan Ersoy'un konuyla ilgili taleplere verdiği yanıt sektörün umutlar

Sinop'ta turizmciler yeni imar planını bekliyor! 

Yıllık 1 milyon ziyaretçiye ev sahipliği yapan Sinop'ta turizmciler yeni hazırlanacak imar planını bekliyor.

Turizmciler imar barışında taksit istiyor!

İmar barışından yararlanma süresinde sonlara gelinirken turizmciler yapılacak ödemenin taksitlendirilmesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığına başvurdu.

Bodrum'da turizmciler otel projeleri için yarışa girdi!

YATIRIMCILAR Bodrum’un geleceğine güveniyor. İstanbul’un önemli müteahhitleri konut projelerini ardı ardına açıklarken, turizmciler de otel yarışına girdi.

İzmir-İstanbul Otoyolu Projesi İzmir'e turist çekecek!

İki kent arasını 3 saate düşürecek otoyol projesi, turizmcilere yeni bir fırsat kapısı açıyor. İzmirli turizmciler, İstanbul’u tercih eden turistin, günübirlik İzmir’e gelmesi için çalışma başlattı

Turizmciler Kayseri'de buluştu!

Kayseri Valisi Orhan Düzgün’ün katılımıyla açılışı gerçekleştirilen etkinlik kapsamında ilimizde bulunan yabancı turizmciler Kayseri’deki ikinci günlerinde Talas ve Erciyes’in güzelliğinde buluştu.

Mersin'de turizmciler yaz sezonunda umutlu!

Kızkalesi Turizm ve Kültür Derneği Başkan Yardımcısı Öztop: "Sert geçen kışın ardından yaz sezonunun turizmciler için bereketli geçmesini umut ediyoruz"

Turizmciler Kuşadası'nda buluştu!

Aydın Turizm Koordinasyon Kurulu toplantısı Kuşadası'nda yapıldı. Turizmciler toplantıda en çok, yol çalışmaları ve turizm alanlarına giden yolların kötü olmasından dolayı duydukları rahatsızlıkları dile getirdi.

Marmaris'teki turizmciler sezona hazır!

Türkiyede turizmin önde gelen merkezlerinden Marmaris'teki turizmciler, yeni sezon öncesi rezarvasyon düşüklüğünden endişe etmeye başladı.

Kapadokya'da turizmciler 2015 sezonundan umutlu!

Türkiye’nin peribacaları ile ünlü turizm bölgesi Kapadokya’da turizmciler 2015 yılı turizm sezonundan umutlu. Kapadokya'yı 2014 yılında 2 milyon 852 bin yerli ve yabancı turist ziyaret etti..

Turizmciler 12 milyon transit yolcu hedefliyor!

Turizmciler, İstanbul havalimanlarında 12 milyona ulaşan transit yolcuların konaklamasını hedefleyen ve tüm kesimlerin katılacağı "ortak kampanya" çağrısı yaptılar.Bayındır, "En az 1 milyon turist ve 1.8 milyar dolar ilave turizm geliri elde edebiliriz" d

Rus turizmciler, Tükiye satışlarında düşüş beklemiyor!

Rus turizmciler, Tükiye satışlarında düşüş beklemiyor. Rusya Seyehat Acentaları Birliği Başkanı olan Gavrilov " Genel olarak önümüzdeki sezon Türkiye'ye olan talepte düşüş beklemiyoruz " dedi.

İzmirli turizmciler Haberi

İzmirli turizmciler

İzmirli turizmciler, umutlarını 2017 yılında hizmete girmesi planlanan İzmir-İstanbul Otoyolu'na bağladı. Dünyanın dört bir yanından İstanbul'a gelen turisti, iki kent arasını 3 saate düşürecek otoyol avantajını kullanarak İzmir'e çekmek isteyen turizmciler, sözleşmelere de imza atmaya başladı. İzmir İstanbul Otoyolu'nun Ege turizmine önemli katkılar sağlayacağını dile getiren ETİK Başkanı Mehmet İşler, "İstanbul'a gelen turistin bir gün içinde İzmir'e getirilip burada tur yapmasını sağlamak için çalışmalarımız ve görüşmelerimiz sürüyor. Bu konuda yeni destinasyonlar yaratma çabasındayız" dedi.  


Antalya'nın oyunu 


Rusya krizi ve terör olayları nedeniyle önemli bir düşüş yaşayan turizmi sektörü yeni çıkışlar ararken Egeli turizmciler de bu konuda boş durmadı. Rus turistten umduğunu bulamayan Antalya'nın cazip tekliflerle Ege'nin yerli turistini çekmesinin kaçınılmaz olduğunu belirten turizm otoriteleri yeni alternatif arayışına girdi. Tüm bu...