17 / 05 / 2024

izmit 2018 kentsel dönüşüm

izmit 2018 kentsel dönüşüm

Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm çalışmalarından birinin yapılacağı İzmit Cedit Mahallesi’nde hak sahipleriyle uzlaşma görüşmeleri için çalışmalar sürdürülüyor.

İzmit'te büyük dönüşüm için düğmeye basıldı! Risk tespiti yapılıyor, yeni kentsel dönüşüm alanları yaratılacak!

İzmit'te kentsel dönüşüm ile ilgili resmen düğmeye basıldı. Peki dönüşümde öncelikli yer neresi oldu? Hangi çalışmalar yapılıyor? İşte merak edilenler...

İzmit şehir merkezinde acil kentsel dönüşüme ihtiyaç var! Binalar resmen yamuluyor!

Kocaeli genelinde 1999 depreminden önce inşa edilen binaların yorgunluğu ve zemin sıvılaşmasının en fazla örneklerinin görüldüğü İzmit şehir merkezinde kentsel dönüşüm ihtiyacı yeniden gündeme geldi. Yamulan binalar dönüşüm ihtiyacının aciliyetini gözler önüne serdi.

İzmit Cedit Mahallesi Kentsel Dönüşüm ihalesi Meclis gündemine taşındı! İhale neden ertelendi?

İzmit Cedit Mahallesi Kentsel Dönüşüm ihalesinin tarihinin ertelenmesine ilişkin soru önergesi verildi. İyi Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, konuyu Meclis gündemine taşıdı.

İstanbul Süleymaniye'de kentsel dönüşüm ne zaman başlayacak? 

İstanbul'un önemli semtlerinden biri olan Süleymaniye Mahallesi'nde 2018 yılında Katarlılar tarafından kentsel dönüşüm başlayacaktı. Fakat o günden bu yana çalışmalar için henüz bir adım atılmadı. 

Üsküdar Kirazlıtepe Kentsel Dönüşüm Projesi’nde ikinci etaba geçildi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilen talimatla 2018'de start verilen Çamlıca Camii ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi’nde 2'nci etaba başlandı. 

İstanbul'da kentsel dönüşüm tam gaz!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla 2018'de start verilen Çamlıca Camii ve Çevresi Kentsel Dönüşüm projesine ilişkin harekete geçildi. TOKİ Başkanı Ömer Bulut, kentler fiziksel ve işlevsel olarak değişir ve dönüşürken, İstanbul'da kentsel dönüşümün daha da önem kazandığını belirtti.

İzmit Cedit kentsel dönüşüm projesinde ilk kazma vuruldu!

Türkiye’deki en önemli kentsel dönüşümlerden biri olan İzmit'teki Cedit Mahallesi projesinde, ekipler sahaya indi ve ilk kazma vuruldu.

İzmit Cedit'te kentsel dönüşüm için ödemeler başlıyor!

İzmit'in Cedit mahallesinde hayata geçen kentsel dönüşüm projesi için 1479 hak sahibine uzlaşma ödemeleri yapılmaya başlandı. 

İzmit Cedit'te kentsel dönüşüm için imzalar atılıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından İzmit Cedit'te hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesinde ilk imzalar atılmaya başladı. Kentsel dönüşüm ile 1105 konut inşa edilecek.

İzmit Cedit'te kentsel dönüşüm için uzlaşma başladı! 

Kocaeli İzmit'te hayata geçirilen Cedit kentsel dönüşüm projesi uzlaşı süreci başladı. Hak sahipleri Kadıköy Mahallesi’nde yer alan Büyükşehir Cedit Mahallesi Kentsel Dönüşüm Proje Ofisi'nde personellerden bilgi almaya başladı. 

Tevfik Göksu'dan İBB'ye kentsel dönüşüm payı eleştirisi!

2018 yılında raylı sistemlere ayrılan bütçenin, 2021 yılında düşürülmesine dikkati çeken İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili M. Tevfik Göksu, kentsel dönüşüme ayrılan payın da azaldığını belirtti.

İzmit'teki kentsel dönüşüm süreciyle ilgili 7 soru mecliste!

İzmit'te yaşanan kentsel dönüşüm süreci meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Türkkan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İzmit Hacıhızır sakinleri kentsel dönüşüme karşı dernek kurdu!

Kentsel dönüşüm nedeniyle mahallelerinin de içerisinde bulunduğu birçok alanın riskli alan ilan edilmesine karşı uzun zamandır tepki gösteren Hacıhızır Mahallesi sakinleri, mücadelelerine devam etmek için dernek kurdu.

izmit 2018 kentsel dönüşüm Haberi

izmit 2018 kentsel dönüşüm


Kocaeli’nin İzmit ilçesinde bulunan Cedit Mahallesi Bakanlar Kurulu tarafından riskli bölge ilan edildi. Bu kapsamda 126 dönümlük alanda yapılacak olan Kentsel Dönüşüm çalışmalarının tamamlandığını açıklayan  İzmit Belediyesi yetkilileri, “10 Mayıs 2016 tarihinde başlatılan Hak Sahipliği Tespiti ve Gayrimenkul Değerleme, Mevcut Durum Analizi, Halihazır Haritanın Güncellenmesi, İmar Planına Esas Jeolojik-Jeoteknik Etüt Raporları, Nazım ve Uygulama İmar Planları, Kentsel Tasarım Ön Projesi ve Mimari Avan Projeler, Matematiksel ve Finansal Model ile Dönüşüm Strateji Planı çalışmaları tamamlanmıştır” dedi.

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, imar planının kesinleştiğini de belirten yetkililer, “Hazırlanan 1/5000 Ölçekli Nazım ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planları ilgili kanun gereği Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekânsal Planlama Genel Müdürlüğü’nce 15/08/2017 tarihinde onaylanarak, 18/08/2017-18/09/2017 tarihleri arasında yasal askı süreci de tamamlanmıştır....