28 / 04 / 2024

İzmit'teki kentsel dönüşüm süreciyle ilgili 7 soru mecliste!

İzmit'teki kentsel dönüşüm süreciyle ilgili 7 soru mecliste!

İzmit'te yaşanan kentsel dönüşüm süreci meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Türkkan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, İzmit'te yaşanan kentsel dönüşüm sürecine ilişkin soru önergesi hazırladı. Türkkan, sorusunun Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

İYİ Parti'li Türkkan, ''İzmit'te uzun zamandır bir kentsel dönüşüm sıkıntısı yaşanmaktadır. Bu sıkıntı bazı mahallelerde oturanları ciddi şekilde mağdur etmiş, etmeye de devam etmektedir. Veliahmet Mahallesi bu konuda İzmit'in en çok sıkıntı yaşayan mahallesidir. Belli kısımları riskli alan ilan edilen ve kentsel dönüşüm kararı alınan mahallede bazı vatandaşların bu projeyi istemediklerine dair açtığı davalar da bulunmaktadır. Kentsel dönüşüme geçileceği söylenerek vatandaşların evleri yıkılmış uzun zamandır mağduriyetleri giderilememiştir'' diye konuştu.

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'ın soruları:
1-İzmit'te uzun zamandır çözülemeyen Kentsel Dönüşüm Projesi ne aşamadadır, bu proje hangi mahalleleri kapsamaktadır? 
2-Projenin uzun zamandır tamamlanamamasının gerekçeleri nelerdir? 
3-Projenin uzun zamandır hayata geçirilememesinin nedenleri arasında Kentsel Dönüşüm Projesi'ni gerçekleştirecek firma ile Bakanlık arasında yaşanan anlaşmazlık olduğu doğru mudur, bu anlaşmazlık nereden kaynaklanmaktadır? 
4-Daha önce proje dahilinde çalışmalar yapılmasına ve mahalleli ile sözleşme imzalanmasına rağmen neden proje sürdürülememiştir? 
vatandaşları mağdur etmeyecek şekilde düzenlenerek feshedilmesi 
5-Yapılan sözleşmelerin düşünülmekte midir? 
6-Kentsel dönüşüme geçme aşamasında kirada oturan vatandaşların bir süre Bakanlık tarafından ödenen kiraları şu anda neden ödenmemektedir, zaten mağdur olan mahallelinin ödemek zorunda kaldığı kiralar yüzünden daha da mağdur olmaması için yeni bir düzenleme yapılması düşünülmekte midir? 
7-Daha önce İzmit Belediyesi tarafından kamulaştırma bedelinin ödenemeyeceği söylenerek Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na devredilen proje ile ilgili Bakanlık nasıl bir takvim izlemektedir?


Geri Dön