28 / 04 / 2024

İzmit Alikahyada vatandaş tepkisi

İzmit Alikahyada vatandaş tepkisi

İnşaat atıklarının, molozların ve benzeri atıkların belirlenen yerler dışına dökülmesi yasak olduğu halde bu kural zaman zaman ihlal ediliyor.

Bakan Murat Kurum'dan vatandaşa kira desteği müjdesi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İzmit'te katıldığı programda vatandaşa bin 300 kira kira desteği verileceğini açıkladı. Kurum, söz konusu desteğin 3+1 daireler için geçerli olacağını söyledi.

İzmit'te evleri boşaltılan vatandaşlara konaklama desteği!

İzmit Belediyesi Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, İzmit Cedit Mahallesi'nde temeli kayan ve evlerinden çıkmak zorunda kalan vatandaşlara destek ziyaretinde bulundu

Kocaeli'de imar barışı ile 3 bin 500 vatandaşın sorunu çözüldü!

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İmar barışı ile 3 bin 500 vatandaşımızın sorununu çözdük. Kocaeli'nde Çayırova, Derince, Kandıra, Körfez, İzmit, Gölcük'te 80 hektar büyüklüğünde riskli alan belirledik. Yaklaşık 9 bin adet konut ve iş yerinin yıkımını gerçekleştirdik" dedi...

İzmit Belediyesi kent yatırımlarına devam ediyor!

İzmit Belediyesi, vatandaşlardan gelen taleplere duyarsız kalmayarak köylere çocuk oyun grubu yaptı. İzmit Belediyesi kent yatırımlarına devam ediyor.

İzmit Kent Konutları 5. Etap'a vatandaşlardan tepki!

İzmit Kent Konut 5. Etap asansörlerin bazıları hiç çalışmıyor, bazıları ise arıza vermeye başladı. Sorunu site yönetimine aktaran mağdur vatandaşlar çözüm yerine, ‘Yarın gel aidatını iade edeyim’ gibi cevaplarla karşılaştığını belirtti.

İzmit, asansör güvenliğinde ortalamanın üstünde!

İzmit Belediyesi, vatandaşların can ve mal güvenliği açısından çok önemli olan asansör kontrollerine büyük önem veriyor. Belediyenin hedefi bütün asansörlerin tamamının güvenli hale getirmek.

İzmit Belediyesi kentsel dönüşümde vatandaşın yanında!

İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, “Kentsel dönüşüm bazen yerinden dönüşüm, bazen başka yere gönderilmesi, bazen de konutların para olarak karşılığının verilmesi şeklinde oluyor. Biz vatandaşımızı memnun eden bir çalışma yapmak istiyoruz” dedi.

İzmit Belediyesi Körfez Mahallesi'ne park alanı kazandırdı!

İzmit Belediyesi, vatandaşlardan gelen talepleri dikkate alıyor. Körfez Mahallesi 42 Evler Camii çevresinde otopark sorunu olduğu yönündeki talepleri dikkate alan İzmit Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri hemen harekete geçtiler.

Yakup Odabaşı, Dikilitaş Mahallesi'nde vatandaşlara imar müjdesi verdi!

Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, Dikilitaş Mahallesi'ne yaptığı ziyarette imar çalışmaları konusunda vatandaşları bilgilendirdi. Odabaşı, anlattıkları imar planı çalışmaları sayesinde hiçbir vatandaşın haksızlığa uğratmadıklarını söyledi.

Geçmişte arazisine elektrik direği dikilen vatandaşa para ödenecek!

Geçmişte arazisine elektrik direği dikilmiş ya da trafo kurulmuş, ancak kamulaştırma bedeli almamış vatandaşlara hak ettikleri paraları ödenecek. TEDAŞ Genel Müdürü Mükremin Çepni, ödemeleri tamamlamayı planladıklarını söyledi

80 bin kamu binası engelli vatandaşlar için yeniden dizayn ediliyor!

Türkiye genelindeki 80 bin kamu binası engelli vatandaşlar için yeniden dizayn ediliyor. Düzenlemeye yeşil alan, park, tiyatro, sinema, spor merkezi, yol, kaldırım ve toplu ulaşım da dahil edilecek...

Mustafa Sarıgül: Vatandaşın onayı olmadan bize hiç kimse bina yıktıramaz!

Şişli Belediye Başkanı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkan Adayı Mustafa Sarıgül, İstanbul'da 'kentsel dönüşüm değil, 'kentsel gelişimi' gerçekleştireceklerini belirterek, Vatandaşımızın muvafakati olmadan bir tek binayı yıkılamaz...

Türkiye'den ev alan 101 ülke vatandaşı arasında Tanzanyalılar da var!

Mütekabiliyet Yasası'nın yürürlüğe girdiği 2012'den bu yana 101 ülke vatandaşı Türkiye'den taşınmaz satın aldı. İlk üç sırayı Alman, İngiliz ve Ruslar paylaştı. Türkiye'den Tanzanyalılar bile ev aldı...

İzmit Alikahyada vatandaş tepkisi Haberi

İzmit Alikahyada vatandaş tepkisi

Özellikle kırsal kesimlerin boş alanlarına, mahallenin görselliğini bozmasına rağmen moloz yığınları dökülebiliyor. Belediye ekipleri, ara ara yaptıkları çağrı ile bu tür moloz yığınlarıyla ilgili belediyeye ihbar yapılmasını istiyor. Peki belediye ekipleri, gelen her ihbarı değerlendiriyor mu? Bu soruya bir cevap İzmit Alikahya’dan geldi. Alikahya Atatürk Mahallesi Katip Çelebi Sokak’a yaklaşık 5 ay önce birileri tarafından dökülen toprak ve moloz yığınları, vatandaşların belediyeyi defalarca aramasına rağmen kaldırılmamış. Vatandaşlar, bir çağrı da basın aracılığıyla yapmak, görüntü kirliliği yaratan bu yığından kurtulmak istiyor. Yetkililere duyurulur.



Manşet...