26 / 05 / 2024

izmit körfezi kötü koku

izmit körfezi kötü koku

Eskiden canlıların Körfez'de yaşayamadıklarını belirten İzmit Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AA muhabirine 17 atık su arıtma tesisi inşa ettiklerini belirterek, Körfez'e hiç atık su akıtmadıklarını söyledi.

Sultanahmet İstanbul Kütüphanesi 49 yıllığına kiraya çıktı!

SULTANAHMET'te Tarihi Soğukçeşme Sokağında bulunan ve İstanbul'un hafızası olarak bilinen Çelik Gülersoy'un kurduğu İstanbul Kütüphanesinin tarihi binasını iki mütevelli heyeti üyesi 49 yıllığına kiraya çıkardı.

Artvin'de emekli bir öğretmen evini kütüphaneye çevirdi!

Artvin’in Borçka ilçesinde emekli öğretmen evini kütüphaneye dönüştürdü. Okumaya meraklı oldukları için özellikle öğretmenlik sürecinde biriktirdikleri 3 bin kitabı da beraberlerinde getiren Atasert çifti, evini kütüphaneye çevirdi..

İstanbul Üniversitesi Merkez Kütüphanesi yıkılacak!

İÜ Merkez Kütüphanesi’ni yıkacak projeye 4 No’lu Kurul’dan onay çıktı. Mimarlar Odası’nın binanın modern mimarlık mirası örneği olması nedeniyle yaptığı tescil başvurusu reddedildi.

İzmit Körfezi Bütünleşik Kıyı Alanları Planı yarın askıda!

İzmit Körfezi Bütünleşik Kıyı Alanları Planı ve Plan Açıklama Raporu yarın askıya çıkarılıyor. Önceki askı sürecinde yapılan itirazları değerlendiren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yeni planı 16 Şubat'ta onayladı...

Kötü niyetli müteahhitlere karşı yasa hazırlanıldı!

n Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, kentsel dönüşüm sürecinde yapılan düzenlemeler hakkında bilgi verdi. Kötü niyetli müteahhitte karşı önlem aldıklarını belirtti..

Diyarbakır'daki tarihi ev restoran kütüphaneye dönüştü!

Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki tarihi ev restoran kütüphaneye dönüştürüldü. İşletmeci Erim: "Müşterilere tarihi Diyarbakır evinde kitap okuma fırsatı sunuyoruz" dedi.

Bayraklı'da her mahalleye bir kütüphane!

Her mahalleye bir kütüphane yapmak için çalışan Bayraklı Belediyesi'nin açtığı 11 kütüphaneyi şimdiye kadar 58 bin 486 kişinin ziyaret ettiği bildirildi. 12. kütüphane de yolda...

İzmir kruvaziyer turizmi 2015'e kötü giriş yaptı!

ETİK Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet İşler, geçtiğimiz yıl yaklaşık yüzde 31 kayıpla kamuoyunu uzun süre meşgul eden İzmir kruvaziyer turizminin 2015 yılına da kötü bir giriş yaptığını söyledi.

Sivas'taki çocuk oyun kütüphanesine kayak simülatörleri kurulacak!

Sivas'ta yapımı devam eden Çocuk Oyun Kütüphanesine "kayak simülasyon merkezi" kurulacağı bildirildi. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, gündeme getirdiği kayak simülasyon merkezinin kurulması için çalışma başlattıklarını belirtti.

Yüzüncü Yıl Üniversitesi'ne yemekhane ve kütüphane binası yapılacak!

Yüzüncü Yıl Üniversitesi Merkezi Yemekhane ve Merkezi Kütüphane yapım işi ihaleye çıkıyor. Söz konusu yemekhane ve kütüphane bina yapım işi 750 takvim günü sürecek.

Kötü yönetilen kentleşmenin risklerine gereken önem verilmiyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, kötü yönetilen kentleşmenin risklerine gereken önemin verilmesi gerektiğini söyledi. Topbaş, "Kentlerin Geleceği: Kentsel Sorunlara Bütüncül Yaklaşım" adlı toplantısında konuştu.

Edremit Zeytinli'de belediyeye ait bina kütüphane olacak!

Edremit Belediye Meclisi Şubat ayı toplantısı Başkan Saka başkanlığında yapıldı. Zeytinli Mahallesinde bulunan belediyeye ait bir binanın Halk Kütüphanesi şubesi olarak kullanılmak üzere 10 yıllığına Kültür ve Turizm Bakanlığına bedelsiz tahsisine karar v

Gaziantep'te kahvehaneler kütüphane oluyor!

Şehitkamil Belediyesince başlatılan " Kahvehaneden Kıraathaneye Geçiş " projesi kapsamında 90 kahvehaneye kütüphane kurularak, müşterilerin kitap okuyup arkadaşlarıyla sohbet edeceği ortamlar oluşturuldu.

izmit körfezi kötü koku Haberi

izmit körfezi kötü koku

Eskiden canlıların Körfez'de yaşayamadıklarını, oksijensizlikten zehirlendiklerini belirten Karaosmanoğlu, "Körfez'de balık türleri hemen hemen bitmişti. Şu anda 70 çeşit canlı var. 30'un üzerinde balık çeşidi var. Her türlü balık burada yetişiyor. İzmit Körfezi, 10 yıl öncesine kadar tamamen kokan, utanç duyulan ve sahiline gelip yanaşılamayan bir durumdaydı. Şu anda mavi bayraklı sahillerinde yüzülebilen,Türkiye'nin en temiz denizlerinden biri oldu" şeklinde konuştu.


İzmit Körfezi'nin Marmara ve Karadeniz için bir bakıma akvaryum, balık yavrularının büyüme alanı olduğunu anlatan Karaosmanoğlu, yaptıkları çalışmalarla Marmara Denizi'ni de koruduklarını dile getirdi.


Denizi eski güzelliğine kavuşturmak için çok çalıştıklarını, sivil toplum kuruluşları ve kamu kurumlarını bilinçlendirdiklerini, sanayicilerin de çevre temizliğini benimsediğine dikkati çeken Karaosmanoğlu, şöyle devam etti: 


"Gemilerden gelen kirlilik vardı. Küçük deniz uçağımız var. O uçakla İzmit Körfezi'ini kontrol ediyoruz....