13 / 05 / 2024

İzmit Marinası

İzmit Marinası

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, TCDD İzmit Tren Garı ile Merkez Bankası Kocaeli Müdürlüğü arasındaki bölgenin yüzey sularını uzaklaştırmak için yatay sondaj ile yağmursuyu hattı inşa ediyor.

Ankara'nın marinası, Sinpaş Marina Ankara!

Ankara'nın marinası, Sinpaş Marina Ankara sloganıyla hayata geçirilen projede konut fiyatları 330 bin TL'den başlangıç gösteriyor.

2006 yılında İstanbul'un en büyük marinası Zeytinburnu'na!

2006 yılında İstanbul'un üçüncü marinası Zeytinburnu'na yapılacakmış. Kazlıçeşme'de yapılacak bin 500 kapasiteli marina 325 bin 736 metrekare dolgu alanı ile İstanbul'un en büyük marinası olacakmış.

Viaport Marina 750 tekne kapasiteli marinasıyla açılacak!

İstanbul'un Tuzla sahilinde denizin üzerinde konumlanan adacıklarda alışveriş merkezi, dünyanın en hızlı roller coaster'larına sahip tema parkı ile 750 tekne kapasiteli marinasıyla hizmet vermeye başlayacak Viaport Marina 29 Mayıs'ta açılıyor.

Türkiye'nin en büyük üçüncü marinası Tuzla'ya geliyor!

Türkiye’nin yat kapasitesi bakımından 3. büyük marinası olan Tuzla Marina 2015'te açılıyor. Marinada AVM, temapark ve otel de yer alacak, 3 bin kişiye iş sağlanacak.

Polimeks, Awaza Bölgesi’nin ilk marinasını hayata geçirdi!

Türkiye’nin en büyük yurtdışı müteahhitlik şirketlerinden Polimeks İnşaat’ın Türkmenistan’ın Awaza Bölgesi’nin ilk marinası Yelken Yat Kulübü’nü hayata geçirdi. Yelken Yat Kulübü, yaklaşık 90 milyon dolar değerindeki yatırım ile gerçekleşti...

Martı Marina Türkiye'nin denize girilebilen ilk marinası!

Marmaris'te yer alan Martı Marina Türkiye'nin denize girilebilen ilk marinası olma özelliği taşıyor...

Doğuş ile Lamda Development, Flisvos Marinası'nda ortak olacak!

Doğuş Grubu'nun Yunanistan'da Lamda Development şirketi ile kuracağı ortak girişim şirketiyle Atina Flisvos Marinası'nın yüzde 50'sine ortak olacağı bildirildi

Koç'un Midilli Marinası'na ortaklık ile başlayan operasyonu devam edecek!

Yunanistan’ın Midilli adasındaki marinanın işletmesini Yunan Follie Follie grubu ile beraber üstlenen Koç Holding’in Turizm Grubu başkanı Tamer Haşimoğlu, “Midilli marinası ile başlayan Türk - Yunan işbirliği başka yatırımlar için yol açacak” dedi.

Darıca Gönül Birliği Kapısı, şehrin simgesi oldu!

İzmit'in şirin ilçesi Darıca'ya inşa edilen ve Anadolu'nun üç büyük devletini simgeleyen Gönül Birliği Kapısı, kısa sürede şehrin simgesi oldu

İzmit Belediyesi'nden Belsa Plaza'da satılık 21 işyeri!

İzmit Belediye Başkanlığı Belsa Plaza'da yer alan 21 işyerlerini satışa çıkardı. İşyerlerinin bazıları blok olarak satışa sunuldu

N'City Alışveriş Merkezi'nde büyük mağazaların çoğu sigortalıydı!

İzmit'in ilk alışveriş merkezi olan, N'City Alışveriş Merkezi'nde hasar tespit çalışmaları başladı

İzmit Körfezi, 9 arıtma tesisiyle mavi haline döndü!

Sanayi kuruluşları ve milyonlarca insanın atıkları nedeniyle neredeyse ‘siyah' bir denize dönen İzmit Körfezi yeniden ‘mavi' halini aldı. Dokuz arıtma tesisi, denetimler ve cezalar sonuç verdi

İzmit'te Ncity isimli alışveriş merkezi alev alev yandı!

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde bulanan bir alışveriş merkezi alev alev yandı. İtfaiye ekipleri yangını söndürmek için büyük çaba harcadı

İzmit Marinası Haberi

İzmit Marinası

İzmit Tren Garı ile Merkez Bankası arasında kalan bölge, kot düşüklüğü nedeniyle, her yağmurda su birikintisi oluşuyordu. D-100 karayoluna çıkış da yapılan bu bölgenin yüzey sularını toplamak için proje hazırlayan İSU Genel Müdürlüğü, çalışmalara bir süre önce başladı.


Merkez Bankası ile İzmit Marinası arasında yapılacak yatay sondaj çalışması Salim Dervişoğlu Caddesi Marina bölgesinde deniz altında eksi 80 kotunda yapılıyor. Tren rayları altında devam eden iş kapsamında 800 mm çapında betonarme boru kullanılarak toplam 61 metre yatay sondaj yapılacak.


Bir ay sürecek ve 170 bin TL’ye mal olacak çalışmanın tamamlanması ile bölgedeki yağmursuları Marina bölgesindeki yağmursuyu hattına bağlanacak. Böylelikle her yağmursuyunda Tren Garı ve Merkez Bankası bölgesinde yaşanan su birikintilerinin de önüne geçilmiş olunacak.

Kocaeli Büyükşehir...