28 / 04 / 2024

İzmit Tren Garı bölgesinde yatay sondaj ile yağmur suyu hattı inşa ediliyor!

İzmit Tren Garı bölgesinde yatay sondaj ile yağmur suyu hattı inşa ediliyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, TCDD İzmit Tren Garı ile Merkez Bankası Kocaeli Müdürlüğü arasındaki bölgenin yüzey sularını uzaklaştırmak için yatay sondaj ile yağmursuyu hattı inşa ediyor.



İzmit Tren Garı ile Merkez Bankası arasında kalan bölge, kot düşüklüğü nedeniyle, her yağmurda su birikintisi oluşuyordu. D-100 karayoluna çıkış da yapılan bu bölgenin yüzey sularını toplamak için proje hazırlayan İSU Genel Müdürlüğü, çalışmalara bir süre önce başladı.


Merkez Bankası ile İzmit Marinası arasında yapılacak yatay sondaj çalışması Salim Dervişoğlu Caddesi Marina bölgesinde deniz altında eksi 80 kotunda yapılıyor. Tren rayları altında devam eden iş kapsamında 800 mm çapında betonarme boru kullanılarak toplam 61 metre yatay sondaj yapılacak.


Bir ay sürecek ve 170 bin TL’ye mal olacak çalışmanın tamamlanması ile bölgedeki yağmursuları Marina bölgesindeki yağmursuyu hattına bağlanacak. Böylelikle her yağmursuyunda Tren Garı ve Merkez Bankası bölgesinde yaşanan su birikintilerinin de önüne geçilmiş olunacak.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön